Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το ανοιξιάτικο στεφάνι μας και Έθιμα Πρωτομαγιάς

Τελευταίες μέρες των διακοπών του Πάσχα και οι μαθητές μας (με λίγη βοήθεια), μάς κατασκεύασαν ένα ανοιξιάτικο στεφάνι. Χθες, λοιπόν, το μεσημέρι, μαζευτήκαμε στην αίθουσα με τις χειροτεχνίες, βάλαμε ανοιξιάτικα τραγούδια, και φτιάξαμε το στεφάνι της φωτογραφίας, μιλώντας για τα εθιμα της πρωτομαγιάς.

Καλαμαριά: Ημιμαραθώνιος στην Παραλία

Πρωτοβουλία για τη διάδοση του πνεύματος του μαραθωνίου αλλά και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος θα διοργανώσει την Κυριακή 8 Μαΐου τον 1ο Ημιμαραθώνιο, 21 χιλιομέτρων, αγώνες δρόμου σε δημόσια οδο 5 χλμ και αγώνα δρόμου δημοτικών σχολείων 1 χλμ. Η διαδρομή είναι:  Μητροπολίτου Χρυσάνθου, Χηλής, Παπάγου, Νικολάου Πλαστήρα (Κυβερνείο και μέχρι τη "Ρέμβη"), Κανάρη, Πολυβίου, Ησιόδου, Χανίων, Ικάρων, Πινδάρου, Μουσχουντή, Χανίων, Αϊδινίου, Έλλης, Βρυούλων, Ν. Πλαστήρα, Χηλής.
Πηγή: Αγγελιοφόρος (30/04/2011).

«ΠάρκαΡε μαζί μας»

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά εν Δράσει» συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να «παρκάρει» στα πάρκα της πόλης και να τα ζωντανεύει με κάθε ευκαιρία!

Το μουσικό βίντεο «Έχω πίστη στον εαυτό μου» από τον EmptySky


Εξαιρετικό βιντεοκλίπ εμπνευσμένο από την προσωπική εμπειρία του EmptySky (Μιχάλη) με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Δήμος Νεάπολης- Συκεών: Φεστιβάλ Παιδείας 2011

Καρπό της συνεργασίας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας με το δήμο Νεάπολης-Συκεών αποτελεί το Φεστιβάλ Παιδείας 2011, το οποίο διοργανώνεται από τις 2 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου. Φέτος το Φεστιβάλ διευρύνεται, εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται, δίνοντας βήμα έκφρασης, δημιουργίας και διαλόγου σε όλους τους μαθητές των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Παύλου, Πεύκων, Νεάπολης και Συκεών του νέου δήμου.

Ενα παραμύθι για τη Γιορτή της Μητέρας

Αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας είναι το παραμύθι της Κυριακής στις 8 Μαΐου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια για το ιερό δίδυμο της μητέρας με το παιδί και ο Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει μουσικά την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων.
Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά 5-12 χρονών και το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν, είναι όμως απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 8217724 και 210 8217717.

Πηγή: Καλά νέα

Ιστότοπος: Σύλλογος Γονέων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκοων των Αθηνών

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Συλλόγου Γονέων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκοων των Αθηνών και διαβάστε το έργο του, καθώς και τα πρόσφατα (δυσάρεστα) νέα που αφορούν το σχολείο.

Πώς μπορούν οι κινηματογραφικές ταινίες να βοηθήσουν το παιδί στις κοινωνικές του δεξιότητες;

275 απαντήσεις για το σύνδρομο Άσπεργκερ
Συγγραφέας: Ashley Susan
Μεταφραστής: Νικολάεφ Βενελίν
Επιμελητής: Ηλιοπούλου Μαρία
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Σειρά: Πρακτικοί Οδηγοί
Ένα πάρα πολύ ωραίο βιβλίο με πολύτιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με το Σύνδρομο Asperger, πολύ καλό βοήθημα για εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλουν να καταλάβουν και να βοηθήσουν τα παιδιά και τους ενήλικες με Σύνδρομο Asperger.

Οταν το παιδί δεν τρώει

Είναι φυσιολογικό σε ένα παιδί, ηλικίας 1 - 5 ετών, να μειωθεί η όρεξη για φαγητό.
Πιθανά θα σας φαίνεται σαν το παιδί να μην τρώει ποτέ αρκετά, να μην είναι ποτέ πεινασμένο ή να μην θέλει να βάλει τίποτε στο στόμα του, εκτός αν το ταΐσετε εσείς.

Koυταβάκια έκαναν βόλτα σε βιβλιοθήκη

Δύο μικρά κουταβάκια επισκέφθηκαν τη δημόσια βιβλιοθήκη στην περιοχή Escanaba στις Η.Π.Α.
Η ιδιοκτήτριά τους μίλησε σε παιδιά για τις ανάγκες ενός σκύλου, τους έδειξε βιβλία και βίντεο και τα άφησε να χαϊδέψουν τα κουτάβια.

«Pimp My Kid 2011»: Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης για την Αμυμώνη

Επανέρχονται τα πειραματικά – πρότυπα σχολεία

Με αναβαθμισμένατα πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επαναφέρει τον θεσμό που είχε καταργηθεί από το 1980.

Εικαστικό και Θεατρικό Εργαστήρι: «Οι περιπέτειες του βασιλιά Αυγουλίνου»

Στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (05-08 Μαΐου 2011), το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. πραγματοποιεί ένα δίωρο εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι με τίτλο «Οι περιπέτειες του βασιλιά Αυγουλίνου».

Βραβεία ΜEDEA 2011

Όλες οι δημιουργικές διάνοιες που παράγουν εκπαιδευτικά μέσα καλούνται να πάρουν μέρος στα βραβεία MEDEA! Στείλτε την καταχώρησή σας online πριν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2011 και κερδίστε ένα από τα βραβεία που θα απονεμηθούν στις εξής κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Μέσα που δημιουργούν οι χρήστες, Εκπαιδευτικά Μέσα που δημιουργούνται από επαγγελματίες, Εκπαιδευτικά Μέσα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, Εκπαιδευτικά Μέσα για την προώθηση του Εθελοντισμού, Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής ΜΕDEA. Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Αθανάσιου Ηλία στην εκδήλωση "Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων"

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Αφού εκφράσω και εγώ με την σειρά μου τις ευχαριστίες μου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα για την φιλοξενία, την Π.Ο.Ε.Σ.Υ και την κ. Νατάσα Μποζίνη για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, θα ήθελα αρχικά να κάνω δύο βασικές παρατηρήσεις, σχετικά με τα προηγούμενα: