Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Παιχνίδι: Geosense

Θέλετε να παίξετε με τη γεωγραφία; Δοκιμάστε τις γνώσεις σας για τις πόλεις του κόσμου και συναγωνιστείτε με άτομα από όλο τον κόσμο στο διαδικτυακό παιχνίδι Geosense.

Pop Up Library II

Η oμάδα των WHYNOT μετά από ένα χρόνο με πολλές δράσεις, ευτυχισμένες στιγμές και πολλή δουλειά, επιστρέφει για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, με τον τρόπο που ξεκίνησε! Με την pop up βιβλιοθήκη της. Και πάλι σε δημόσιο χώρο!

Αλλαγές στα παιχνίδια, πιο εγωιστικά παιδιά

Ερευνα δείχνει ότι δεν παίζουν ομαδικά, επηρεάζονται από την τηλεόραση, ασχολούνται πολύ με υπολογιστές και ηλεκτρονικά

Του Αποστολου Λακασα

Μελέτη για τις μεθόδους διδασκαλίας σε κωφά παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες

Διαβάστε τη μελέτη "AN ANALYSIS OF TEACHING METHODS FOR CHILDREN WHO ARE DEAF WITH MULTIPLE DISABILITIES" της Adrienne Anne Rudelic, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος  Master of Science in Deaf Education του Washington University School of Medicine, Program in Audiology and Communication Sciences. Σε αυτήν αναλύονται η σχολική  τοποθέτηση, οι υπηρεσίες και οι διδακτικές μέθοδοι των κωφών μαθητών με πολλαπλές αναπηρίες.

Οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Κατασκευή: Cro-bot

Πιάνουν τα χέρια σας, σας αρέσει το ρομποτάκι της φωτογραφίας και θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς; Δείτε τι θα χρειαστείτε και τις οδηγίες εδώ!

Τα μαθήματα μουσικής ωφελούν την ακοή

Παιδιά που μαθαίνουν μουσική έχουν καλύτερη ακοή ως ενήλικες, αναφέρει έρευνα στο περιοδικό ‘Journal of Neuroscience.’
Η έρευνα νακάλυψε ότι παιδιά που έπαιζαν ένα όργανο, ακόμα και για μικρό διάστημα (1 έως 5 χρόνια), είχαν ενισχυμένες εγκεφαλικές αποκρίσεις σε σύνθετους ήχους.

Διεθνές συνέδριο για την Ιστορία και τα μνημεία της Καστοριάς

Ο δήμος Καστοριάς διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Καστοριά: Ιστορία - Μνημεία & Τέχνη - Πολιτισμός, 1385 - 1912» στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΔΗΚΑ από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου. Ο δήμος στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, σκοπεύει στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου να παρουσιάσει την Καστοριά του χτες, του σήμερα και του αύριο μέσα από εκδηλώσεις επιστημονικού, ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Η ανθρωπότητα λέει αντίο στον Αρμστρονγκ και του κλείνει πονηρά το μάτι


Η είδηση του θανάτου του Νιλ Άρμοστρονγκ συγκλόνισε, συγκίνησε και έγινε με «ταχύτητα φωτός» γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Τo Twitter κατακλύστηκε από αναρτήσεις και ντοκουμέντα από εκείνη την ημέρα που ο άνθρωπος κατέκτησε τη Σελήνη και το μικρό βήμα του Αρμστρονγκ γινόταν το γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα. Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS «ανεβάζει» συνέντευξη του, το 2005, στην εκπομπή 60 minutes ενώ παντού γίνονται σχετικά φωτογραφικά αφιερώματα.

Αρχίζουν οι εργασίες ανακαίνισης στις βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης

Στις 27 Αυγούστου 2012 και από την Παιδική Βιβλιοθήκη της Ορέστου ξεκινάει η ανακαίνιση των τεσσάρων βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σχολείο Παιχνιδιού: Δράσεις για παιδιά και εφήβους

Το Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού», από 15 Σεπτεμβρίου 2012 διοργανώνει: εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και θεατρικό εργαστήρι για εφήβους.