Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Προβολή: Lo más Hermoso (The Most Beautiful Thing)



Το Πρώτων Βοηθειών των διακοπών

Μαγιό, ρούχα, μπιμπερό, θερμαντήρες, καρότσια, σωσίβια, κουβαδάκια, ποδήλατα… ολόκληρο το νοικοκυριό στο αυτοκίνητο για να φύγετε έστω και λίγες μέρες διακοπές με μωρά ή μικρά παιδιά. Μέσα σε όλα αυτά όμως μην ξεχάσετε το φαρμακείο των διακοπών. Επίσης διαβάστε και μερικές οδηγίες για πρώτες βοήθειες. Εκατοντάδες μαμάδες μπορούν να σας βεβαιώσουν πως στην ειδυλλιακή παραλία, «στη μέση του πουθενά», στα ήρεμα καταγάλανα νερά, ο μικρός ή η μικρή κάτι θα εφεύρουν για να στολιστούν, έστω, με ένα ηλιοκαμένο καρούμπαλο!

Ακαδημία για παραμυθάδες

Μια Ακαδημία διαφορετική έρχεται να αγκαλιάσει τους επίδοξους παραμυθάδες. Η πρώτη Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού θα ανοίξει τις πόρτες της στις 27 Αυγούστου στο σύγχρονο Θέατρο στην Αρχαία Ολυμπία, με σκοπό τη μελέτη, την παραγωγή και τη διδασκαλία ποίησης και παραμυθιού στη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Συμψηφισμός βαθμών τριών μαθημάτων στην Α' Λυκείου

Στη διευκρίνηση ότι προάγονται οι μαθητές της Α' Λυκείου που έχουν αποτύχει σε Φυσική, Χημεία ή Βιολογία, με την προϋπόθεση ότι με τον συμψηφισμό των βαθμών στα τρία μαθήματα ξεπερνούν τη βάση του 10, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι κάποιοι μαθητές ου είχαν αποτύχει σε Φυσική, Χημεία ή Βιολογία, μπορεί να προαχθούν και να γλιτώσουν τις επαναληπτικές του Σεπτέμβρη, εάν στον συμψηφισμό της βαθμολογίας των τριών μαθημάτων πιάνουν τη βάση του 10.

Να διαβάζετε στα παιδιά σας από τη βρεφική ηλικία

Οι γονείς θα πρέπει να διαβάζουν στα παιδιά τους συχνά και να αρχίζουν πολύ πριν τα παιδιά πάνε σχολείο, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιάτρων.

Η ανακοίνωση, από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων, συνιστά οι παιδίατροι να συμβουλεύον τους γονείς να διαβάζουν τακτικά στα παιδιά τους αρχίζοντας από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζοντας τουλάχιστον μέχρι το παιδί να πάει στον παιδικό σταθμό.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Καλοκαιρινό Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης

Kαλοκαιρινό εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης
από το…Μηδέν

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αποθήκη Β1 (λιμάνι Θεσσαλονίκης) // Ιούλιος 2014

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προτείνουν ένα αλλιώτικο καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήριο για τους μικρούς επισκέπτες από το…μηδέν!
Φτιάχνουμε τις πρώτες ύλες & δημιουργούμε με αυτές!

Ευρωπαϊκό βραβείο στο Νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας

Το ευρωπαϊκό βραβείο κατάφερε να αποσπάσει το νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας με το βίντεο που δημιούργησαν δάσκαλοι και μαθητές με μουσική του Μ. Χατζιδάκι! 

Το generations @ school είναι μία δράση στην οποία εκπαιδευτικοί καλούνται να διοργανώσουν μία δραστηριότητα η οποία θα φέρει πιο κοντά τους μαθητές και τους ηλικιωμένους, προκειμένου να ανακαλύψουν πώς ο διάλογος μεταξύ τους μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη Ευρώπη του αύριο. Σ' αυτήν την εκπαιδευτική δράση έλαβαν μέρος πολλά σχολεία από την Ευρώπη. Κι όμως το 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας διακρίθηκε, παίρνοντας το 1ο βραβείο, με τη δική του συμμετοχή, με τίτλο «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου». 

Ζωντανά Βιβλία στη Λαμπηδόνα!

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 2009 από μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών, ως ένα μέσο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τότε η ομάδα μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε, για να φτάσει σήμερα να αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες: πρόσφυγες, μετανάστριες, ανθρώπους με αναπηρία, γκέι άντρες, οροθετικούς, τρανς άτομα, αντιρρησίες συνείδησης, χρήστες ψυχιατρικών υπηρεσιών.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου από τις 18:00 ως τις 21:00, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα-Λαμπηδόνα, στο άλσος της Αγίας Τριάδας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην περιοχή.