Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Έχετε σκεφτεί τι σημαίνει ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια για το παιδί σας;

Παιδικά δωμάτια πλημμυρισμένα απο παιχνίδια που αγοράστηκαν με περισσή αγάπη και φροντίδα. Παιχνίδια που ελπίζουμε να προσφέρουν μοναδικές ώρες χαράς και δημιουργίας στα πιο πολύτιμα για εμάς πλασματάκια, βοηθώντας τα να αναπτυχθούν γνωστικά, σωματικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. 

Μήπως όμως τόσα πολλά παιχνίδια δεν κάνουν καλό στα παιδιά μας;

Καμπανάκι για αναζωπύρωση της ιλαράς λόγω αντιεμβολιαστικού κινήματος

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την αναζωπύρωση της ιλαράς, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, επισημαίνοντας ότι «οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους».

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Κλειδιά για την καλύτερη προσαρμογή των παιδιών στις αλλαγές

Προσαρμογή χαρακτηρίζεται η διαδικασία όπου κάποιος προσπαθεί να προσαρμόσει την συμπεριφορά του ώστε να αναπτύξει την καλύτερη δυνατή σχέση με το καινούργιο περιβάλλον, συνθήκες, ανθρώπους κλπ. Πάντα η προσαρμογή είναι συνδεδεμένη με την αλλαγή. Τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του ανθρώπου έρχονται με αλλαγές. Η αλλαγή είναι συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή, είτε θετική είτε αρνητική και είναι δεδομένη. Ιδιαίτερα τα παιδιά είναι αυτά που λόγο ηλικίας και θέσης θα βιώσουν τις περισσότερες αλλαγές. Άρα το καλύτερο μάθημα που πρέπει να τα διδάξουν οι γονείς ους από μικρή ηλικία, είναι η προσαρμογή στις αλλαγές, όπου θα είναι ένα μάθημα για όλη τους τη ζωή.

Πολυβραβευμένη παιδική παράσταση στο Πλανητάριο

Ξεκινά στο Πλανητάριο η προβολή της παράστασης «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας» που συνδυάζει την γνώση με πλούσια όσο και εντυπωσιακά γραφικά εφέ 

Η καθημερινότητα στα σχολεία με τη ματιά των εκπαιδευτικών

Καθρέφτης της κοινωνίας είναι το σχολικό περιβάλλον με τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των γονιών να αναπαράγονται από τα παιδιά. Το οικονομικό και πολιτιστικό περιβάλλον της γειτονιάς, αλλά και η συγκρότηση και η στήριξη της οικογένειας, σε μεγάλο βαθμό, καθορίζει την εξέλιξή τους στο σχολείο, επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ η δέσμευση και ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού παίζει μεγάλο ρόλο στο κατά πόσο άσχημες συμπεριφορές γίνονται ή όχι ανεκτές, προστατεύοντας τόσο τους διδάσκοντες, όσο και τους μαθητές.

Συμβούλιο της Ευρώπης: Θλιβερή πραγματικότητα οι διακρίσεις μέσα στα σχολεία

Η εφαρμογή διακρίσεων στο σχολείο είναι «μία από τις χειρότερες μορφές διακρίσεων» στην Ευρώπη.

Αυτό καταγγέλλει το Συμβούλιο της Ευρώπης σε έκθεση που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα και συνοδεύεται από σειρά συστάσεων προς τους ηγέτες των χωρών μελών του οργανισμού.

ΚΥΡΙΑΚΗ (17/9): 21:00 – “Η Μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου” του Μ. Μπουλγκάκοφ | Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα”


Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions

Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», από το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ιδρυμα Ωνάση

Εκδήλωση για τα παιδιά «Παίξε, γέλασε, διασκέδασε»

«Παίξε, γέλασε, διασκέδασε» με αυτό το τίτλο η ομάδα «Χανιώτισσες Μαμάδες» και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν μια σειρά από δράσεις για την ψυχαγωγία και το παιγνίδι των παιδιών. Το μικρό φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πάρκιγκ του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας στην πλατεία Δικαστηρίων την Κυριακή 17 Σεπτεμβρόυ από τις 10.30 μέχρι τις 2 το πρωί και από τις 5.30 έως τις 8 το απόγευμα. Οι εκδηλώσεις αφορούν παιδιά μέχρι την ηλικία των 12-13 ετών.

Μαθήματα παραδοσιακών χορών και χορωδίας στα Φιλιατρά

Μαθήματα παραδοσιακών χορών και χορωδίας για παιδιά , εφήβους και ενήλικες ξεκινά από τον Οκτώβριο ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής αναλαμβάνοντας μια ακόμη δράση στην περιοχή.