Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

"Θέατρο στο Πάρκο"; Why not?

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ομάδα "WHY NOT" διοργάνωσε ένα πλούσιο διήμερο με "Θέατρο στο Πάρκο".  Στο κέντρο της πόλης, σε ένα πανέμορφο πάρκο, ήμασταν από τους τυχερούς που προλάβαμε και απολαύσαμε το θέαμα, καθώς την Κυριάκη ο καιρός μάς χάλασε τα σχέδια. Κάναμε τη βολτίτσα μας, είδαμε πλήθος κόσμου, ακούσαμε τις χαρούμενες φωνές των πιτσιρικακίων να απολαμβάνουν παιχνίδι και θέατρο και κλείσαμε τη διασκέδασή μας με την  παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας" με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα  (Κωνσταντίνα και Σπύρο  ήσασταν απόλαυση!).

Ρόδος: Καλοκαιρινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Από την Δευτέρα 25 Ιουνίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους (ηλικίας 6-12 ετών) στα Καλοκαιρινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρόδου που υλοποιεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης (ΑΜΚΕ), υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.

Οταν η προσπάθεια όλων... μετουσιώνεται σε επιτυχία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 4ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, όπου κάποιοι μαθητές μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά έχουν την αμέριστη στήριξη των καθηγητών τους στο σχολείο.

Διακοπές για πολύτεκνους

Με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, πολλές πολύτεκνες οικογένειες, όσο και να μειώθηκαν οι τιμές των καταλυμάτων, αδυνατούν να κάνουν διακοπές.

Το κόστος για μια πολυμελή οικογένεια, συνδυαστικά με τις υπόλοιπες απαιτήσεις και τα χαμηλά εισοδήματα, κάθε άλλο από ενθαρρυντικά είναι. Μπροστά στον κίνδυνο φέτος να μη μπορέσουν πολλές οικογένειες πολυτέκνων να χαρούν κάποιες ημέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, κατάφερε μια συμφωνία με την Αθλητική Κατασκήνωση Σκούρας στη Χαλκιδική για μειωμένες τιμές, και συγκεκριμένα κατά 50%.

Διαδικασία απόδοσης δαπάνης Ειδικής Αγωγής

Διαβάστε την απόφαση για τη διαδικασία για απόδοση των δαπανών Ειδικής Αγωγής εδώ.

Εγκαταλείπουν τις κούκλες για τα βιντεοπαιχνίδια

Τα βιντεοπαιχνίδια καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο ακόμη και στις καρδιές των κοριτσιών, που φαίνεται να εγκαταλείπουν για χάρη τους τις αγαπημένες τους κούκλες, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 παιδιών, ενώ ανάλογη τάση διαγράφεται και στην Ελλάδα.

Στίβος ΑμεΑ - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η Παρασκευή Καντζά στο μήκος κατηγορίας 11 και ο Γιώργος Καραμηνάς στο ακόντιο κατηγορίας 52 ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ, που φιλοξενείται στην πόλη Σταντσκανάλ της Ολλανδίας.

Ανήλικοι πρόσφυγες: Ντροπή για την Ελλάδα

Ο Α., 8 ετών, «φιλοξενούμενος» στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Φυλάκιο του Εβρου, έκανε εβδομάδες να βγει στο προαύλιο και όταν του επιτράπηκε «δεν είχε διάθεση να παίξει ούτε να μείνει στον ήλιο γιατί πονούσαν τα μάτια του. Κάθισε σε ένα πεζούλι στη σκιά και δεν απομακρύνθηκε από την πόρτα του κτιρίου».

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Oι πρώτοι των πρώτων

Τι λένε για τις εξετάσεις, το εκπαιδευτικό σύστημα και το μέλλον τους

Υποτροφία από τα έσοδα του κληροδοτήματος Ηρακλέους Βόλτου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει, κατά το Πανεπιστημιακό έτος 2011-12, διαγωνισμό , μεταξύ απόρων αποφοίτων Λυκείου για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Ηρακλέους Βόλτου, για μετάβαση στην αλλοδαπή (Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία) προς εκμάθηση μιας των επιστημών Χημείας, Γεωπονίας , Ηλεκτρομηχανικής.

Ανοικτό Πρωτάθλημα «IDM Berlin 2012»

Eίκοσι αθλητές και αθλήτριες της Ομάδας Κολύμβησης, βρίσκονται στο Βερολίνο για να συμμετάσχουν στο Ανοικτό Πρωτάθλημα «IDM Berlin 2012» που θα διεξαχθεί από 28 Ιουνίου έως και 1 Ιουλίου 2012.