Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Το ΚΕΑ σε μια ματιά



Το αλφαβητάρι της δυσλεξίας

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν ανάσα για την οικογένεια, καθώς οι γονείς έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο να περάσουν ξέγνοιαστα με τα παιδιά τους. Στο πλαίσιο όμως του παιχνιδιού - πλάθοντας ιστορίες, σχηματίζοντας δίπλα στα κάστρα από άμμο γράμματα και αριθμούς ή ζωγραφίζοντας -, οι γονείς μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα μικρά τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ποιες είναι οι αλλαγές στην Α΄και Β΄ Λυκείου τη νέα σχολική χρονιά

Μια αλλαγή θα έχει η Β Λυκείου για το 2018-19 όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Όπως δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου δεν θα υπάρχει κάποια αλλαγή στη Β’ λυκείου, μόνο ένα μάθημα, το «Πολίτης και Κοινωνία». Πρόκειται για μάθημα που θα αφορά τους θεσμούς τους κράτους και της δημοκρατίας.

Ο «παππούς» Γιώργος που δίνει χαρά με τα πινέλα του -Ζωγραφίζει σχολεία στην Πάτρα

Δίνει χαρά στα παιδιά και εισπράττει αγάπη από αυτά, ο «παππούς ο Γιώργος», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον Γιώργο Κατσίποδο οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας, τα προαύλια των οποίων έχει ομορφύνει με τις ζωγραφιές του.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνάντησε τον συνταξιούχο ελαιοχρωματιστή Γιώργο Κατσίποδο στο προαύλιο του 4ου δημοτικού σχολείου της Πάτρας, στην περιοχή της Άνω πόλης.

Παρά την ανεργία, υπάρχει αποκατάσταση των παιδιών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Παρακολουθώντας κανείς από κοντά τη σημαντική δουλειά που επιτελείται στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που λειτουργεί στα πλαίσια του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου θα διαπιστώσει πόσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται. Με πόσο συγκινητικό μεράκι και όρεξη, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Ειδικής Αγωγής προσπαθούν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της μάθησης και να ενταχθούν και αυτά τα παιδιά μέσα στην κοινωνία.

Συμπτώματα ΔΕΠΥ ίσως προκαλούν τα smartphones στους εφήβους

Είναι πιθανόν όταν τα παιδιά δέχονται διαρκώς ερεθίσματα μέσω των κινητών τους να εκδηλώνουν προβλήματα που να σχετίζονται με την επίδειξη υπομονής ή να διασπάται η προσοχή τους

Οι έφηβοι που είναι διαρκώς «κολλημένοι» στο κινητό τους τηλέφωνο διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν συμπτώματα ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.

Μπορούν να φορούν φούστα οι βρετανοί μαθητές;

Σκοπός τους δεν ήταν να προκαλέσουν αλλά να αντέξουν την υπερβολική (για τα βρετανικά δεδομένα) ζέστη. Λόγω του πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα που πλήττει και την πόλη τους, μια ομάδα παιδιών από το Τσέσαϊρ αποφάσισε να πάει ενάντια στους αυστηρούς ενδυματολογικούς κώδικες των βρετανικών σχολείων. Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υψηλότατες θερμοκρασίες που εξακολουθούν να επικρατούν στη βορειοανατολική Αγγλία, οκτώ μαθητές ηλικίας από 13 έως 14 ετών δεν δίστασαν να εμφανιστούν στο σχολείο τους φορώντας όχι παντελόνια, αλλά φούστες. Επικαλούμενοι εσωτερικό κανονισμό του Poynton High School, σύμφωνα με τον οποίο μαθητές και μαθήτριες δεν πρέπει να διαφέρουν ενδυματολογικά, και διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι απαγορεύεται να φορούν κοντά παντελόνια, ζήτησαν από τις συμμαθήτριές τους να τους δανείσουν τις φούστες τους. 

Γίνε και εσύ εθελοντής του 1st Street Food Festival στην Καστοριά!

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργανώνουν το 1ο Street Food Festival στην Καστοριά.
Γίνε εθελοντής στην εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 στην πλατεία της Νέας Ζούζουλης, στους Μανιάκους Καστοριάς από τις 15:30 μ.μ. έως τις 21:30 μ.μ.