Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Monster: Προβολή για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (bullying)

Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού» από μαθητές σχολείου

Συνδύασαν τις γνώσεις τους στην πληροφορική και τη φυσική και με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, κατασκεύασαν ενα ρομποτικό σύστημα που επιχειρεί να εκμηδενίσει τα θύματα του Συνδρόμου Ξεχασμένου Παιδιού (Forgotten Baby Syndrome). Οι μαθητές της Στ' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και ο πληροφορικός Νίκος Αυγουλάς, δίνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών.

Η Ιρις το ρομπότ διδάσκει μαθητές στην Ινδία

Αν οι Ινδοί κατάφεραν πέρυσι να προσεδαφίσουν διαστημόπλοιο στη Σελήνη –και μάλιστα να πρωτεύσουν όσον αφορά τη γειτνίασή του με τον Νότιο Πόλο της–, σκεφθείτε τι θαύματα θα κάνουν σε λίγα χρόνια, όταν οι σημερινοί μαθητές θα πάρουν τα ηνία και θα κάνουν αυτά κουμάντο ως ενήλικες. 

Ο πιστός σύμμαχος ατόμων με αυτισμό και επιληψία – Βελτιώνει τον ύπνο και μειώνει τις κρίσεις

Η σχέση αυτισμού και επιληψίας έχει απασχολήσει έντονα την επιστημονική κοινότητα. Έρευνες έχουν αναδείξει συσχετισμούς και σημεία ταύτισης μεταξύ των δύο νευρολογικών διαταραχών, όπως ότι:
ο αυτισμός είναι συχνότερος κατά 20% περίπου σε άτομα με επιληψία και αντιστρόφως σε παρόμοια ποσοστά,

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλάζουμε την Ειδική Αγωγή - Φέρνουμε νέο νόμο!

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή θα φέρει το Υπουργείο Παιδείας μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Πάνω από 10.700 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων το 2023

Πάνω από 10.700 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων απασχόλησαν την Αστυνομία το 2023 και ο αριθμός τους ήδη από τους πρώτους οχτώ μήνες ξεπέρασε αυτά του 2022. Ακόμη, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το περιφερειακό τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τον σχολικό εκφοβισμό, εξαρθρώθηκαν 17 συμμορίες ανηλίκων, που ασκούσαν σκληρή βία.

Γονείς: Με μέτρο τα «μπράβο» στα παιδιά, λένε οι ειδικοί

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ότι οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται, αλλά ο υπερβολικός έπαινος κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στα παιδιά.

Ο έπαινος, η ενθάρρυνση και η επιβράβευση αποτελούν σημαντικά «εργαλεία» στα χέρια των γονιών. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνετε. Οι υπερβολικοί έπαινοι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά, έχουν δείξει έρευνες.

Σχολεία: Αλλάζουν όλα στις πολυήμερες και μονοήμερες εκδρομές

Αυστηροποιείται το καθεστώς που διέπει τις οδικές μεταφορές των μαθητών στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών μέσα από νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με αυτή, έως και 3 μέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής ο διευθυντής του σχολείου καλείται να στείλει στην αρμόδια Τροχαία όλα τα δικαιολογητικά για τα οχήματα που θα επιβιβαστούν οι μαθητές.

Καταγγελία ΕΛΜΕ Πειραιά: Το υπουργείο Παιδείας θεσμοθετεί Τράπεζα Θεμάτων στην Ειδική Αγωγή!

Αντί να διορίσουν μόνιμο προσωπικό στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, ΕΕΠ-ΕΒΠ (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, σχολικούς νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς) δημιουργώντας σταθερό παιδαγωγικό περιβάλλον για τους μαθητές, εισάγουν «κόφτες» στις εξετάσεις τους!

Κωτσόβολος: Νέα YouTube σειρά για τη συμπερίληψη και το περιβάλλον

Κωτσόβολος υλοποιεί αδιάκοπα δράσεις γύρω από το Περιβάλλον, την Κοινωνία, τον Άνθρωπο, μέσα από το ESG πρόγραμμά της, το «REACT», έχοντας ως βασικό στόχο να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει το κοινό να αντιδράσει μαζί της σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Στο πλαίσιο αυτό, λανσάρει τη νέα, ανατρεπτική digital σειρά «React Docuseries» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και Διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Ευκαιρία απόδρασης ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και του Πάσχα έχουν οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού που μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ.