Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Κόμικ: Οι αδερφοί Ράιτ στο σχολείο.

 

Οι μαθητές ζωγραφίζουν για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα: Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός της ΕΚΕ

Μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα ήταν οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το μαθητικό έτος 2020-21 με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορούσε το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειες για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες).

Αγχώδεις διαταραχές στην παιδική ηλικία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Τα παιδιά συχνά παρουσιάζουν φοβίες και άγχη με αιτιολογία που ποικίλλει. Δεν είναι πάντα πρόβλημα αυτό, εκτός και αν το παιδί λόγω αυτών δυσλειτουργεί. Όπως άλλωστε για να αρχίσουμε να μιλάμε για την οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή, η δυσλειτουργία στην καθημερινότητα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια.

«Μπιντγκόζ 2021»: Επιπλέον θέσεις για Τόκιο, το ζητούμενο για τον ελληνικό στίβο

Με την πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών του στίβου, να έχουν ως πρώτο στόχο την επίτευξη ή/και την επιβεβαίωση των ορίων που οδηγούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (σ.σ. η χώρα μας έχει εξασφαλίσει ήδη 12 θέσεις, 11 στους άνδρες και μία στις γυναίκες), ανοίγει αύριο (1/6) στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων - Μέτρα προστασίας και self-test

To υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις συζητήθηκε στην Επιτροπή των Ειδικών Επιστημόνων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Τα μέτρα που θα περιγράφονται αναλυτικά σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι τα εξής:

8 χρήσιμες συμβουλές για γονείς με παιδιά μεικτής καταγωγής

Από το Twitter του @olrandir

Είμαι Ελληνοσουηδός, από Σουηδέζα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Θα απαριθμήσω κάποια πράγματα που βοήθησαν/θα είχαν βοηθήσει όταν μεγάλωνα. Επισήμανση: μιλάω μόνο από προσωπικές εμπειρίες, δεν έχω εκπαίδευση παιδοψυχολόγου ή παρόμοια.

1) Διατηρήστε επαφές με την δεύτερη χώρα Το παιδί θα θέλει να γνωρίσει τους συγγενείς του, την πατρίδα του. Είναι κομμάτι της ταυτότητάς του, και θα του λείψει όταν μεγαλώσει αν δεν διατηρήσετε επαφές. Ακόμα κι αν πηγαίνετε μόνο μία φορά το χρόνο για διακοπές αξίζει.

«Σήμερα μιλάμε με τα παιδιά για όλα»

Η μικρή Πέτρα που ονειρευόταν να γίνει «Μεγάλη» και, παρά τα αποθαρρυντικά λόγια των άλλων, δεν εγκατέλειψε το όνειρό της. Ο Κλεμέντε, που ήθελε πάντα να είναι φυσιολογικός και καθόλου «Παράξενος» όπως οι φίλοι και οι γνωστοί του, και δεν βρήκε τη χαρά παρά μόνο όταν αποκάλυψε αυτό που τον έκανε μοναδικό. Και η Μάγισσα, που όλοι της είπαν ότι έπρεπε να αλλάξει και να γίνει «Ομορφη», για να γοητεύσει το Τέρας, μόνο που αυτός δεν την αναγνώρισε έτσι αλλιώτικη που είχε γίνει ακολουθώντας τα πρότυπα ομορφιάς των άλλων και της ζήτησε να ξαναγίνει ο εαυτός της. Πίσω από τα τρία αυτά υπέροχα παιδικά βιβλία βρίσκεται ο Κολομβιανός συγγραφέας και εικονογράφος Κανισάλες.

«Η οικογένεια είναι δικαίωμα κάθε παιδιού»

Ο Οργανισμός «Hope For Children CRC Policy Center» με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας υπενθυμίζει ότι σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αναδοχής. «Αφιερώνουμε τη μέρα σε όλα τα παιδιά που αναζητούν την οικογενειακή αγάπη και θαλπωρή, για όσο καιρό τη χρειάζονται, καθώς και στους ανάδοχους γονείς, γιατί χωρίς τη δική τους συμβολή η αναδοχή δεν θα μπορούσε να είναι εφικτή!», το κείμενο που συνοδεύει τη σχετική ανάρτηση.

ΦΕΚ: ΚΔΑΠμεΑ-Προδιαγραφές λειτουργίας-Ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχου λειτουργίας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2240 – 31.05.2021 η υπ. αριθμ. Γ.Π.Δ11 οικ./31930 ΚΥΑ των Υπουργών ΠΑΙΘ, Εσωτερικών, Εργασίας, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις προϋποθέσεις έκδοσης άδειας λειτουργίας και προδιαγραφές λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ). 

Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ-Α' Φάση: Οδηγίες ίδρυσης - λειτουργίας σε δημοτικά

Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2021-2022 σε δημοτικά σχολεία της χώρας – Α’ Φάση

Έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2021-2022 Α’ Φάσης σε δημοτικά σχολεία της χώρας εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» η Αθήνα

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» που έχει στόχο να θέσει στο επίκεντρο των πόλεων τις ανάγκες των παιδιών και των νέων και να αναπροσαρμόσει προς αυτή την κατεύθυνση υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιους χώρους, συμμετέχει από σήμερα η Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη UNICEF και την συμμετοχή της ελληνικής πρωτεύουσας στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του. Το Μνημόνιο υπογράφηκε σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Αθηνών, από τον δήμαρχο και τον εκπρόσωπο του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Λουτσιάνο Καλεστίνι.