Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Βιβλιοκριτική: Το μυστικό του παλιού αρχοντικού

Σε ένα όμορφο νησί των Κυκλάδων συμβαίνουν περίεργα πράγματα, και ο αστυνόμος Μίλτος Ζαφείρης έχει να λύσει μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις της καριέρας του. Ο θάνατος της Άναμπελ Τίνκερ –γκουβερνάντας του μικρού Γιάννη– ήταν άραγε δυστύχημα ή δολοφονία; Γιατί η νεαρή κοπέλα μιλούσε συνέχεια στο αγόρι για το παλιό αρχοντικό και το μυστικό του; Τι είναι αυτό που είδε ο μικρός Γιάννης και τον τάραξε τόσο πολύ; Απ’ το μυαλό του έχει σβηστεί όλη η περίοδος που ζούσε με την Άναμπελ Τίνκερ. Κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στο νησί, και όλοι ελπίζουν να ξαναβρεί τη μνήμη του και να μαθευτεί η αλήθεια. Ένας τρομερός κίνδυνος όμως απειλεί τον Γιάννη και τη φίλη του τη Λυδία στο παλιό αρχοντικό…

Θα καταφέρει ο αστυνόμος Ζαφείρης να βρει τη λύση του μυστηρίου;

Εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας υποδοχής αιτήσεων για την πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας των Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Mη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Μειώσεις ναύλου για άτομα με κινητικές αναπηρίες, νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, για τους συνοδούς των ατόμων αυτών και για τα αναπηρικά οχήματα

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.Ε.Ν. & Ν.Π.) με Αρ. Πρωτ.3324.1/01/13 και με θέμα: «Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ‐Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα».

Κριτήρια για τις μετατάξεις, υπολογισμός μορίων

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ κριτήρια θα συνεκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.

Το πρώτο αφορά τη συνολική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, η οποία εκφράζεται σε έτη και μήνες. Σύμφωνα με το σχετικό ΠΔ, χρόνος ίσος ή μεγαλύτερος των 15 ημερών υπολογίζεται ως πλήρης μήνας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι μονάδες μετάθεσης από τη συνολική υπηρεσία προσδιορίζονται με συντελεστή δύο για κάθε χρόνο υπηρεσίας. Όσον αφορά τις μονάδες μετάθεσης για οικογενειακούς λόγους υπολογίζονται ως εξής: