Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

8 παιχνίδια και δραστηριότητες για το σπίτι που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να γίνει καλύτερος αναγνώστης.

Πολλά παιδιά εμφανίζουν μεγάλες δυσκολίες στην ανάγνωση, ακόμα και στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, αλλά αρνούνται πεισματικά να εμπλακούν σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν στον αντίστοιχο τομέα και αποφεύγουν συνειδητά οτιδήποτε έχει να κάνει με τον γραπτό λόγο. 

Δείτε μερικά ενδιαφέροντα παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί στο σπίτι για να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες χωρίς να το καταλάβουν!

Παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Τι δείχνουν οι έρευνες για την ψυχική τους υγεία και ευημερία

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα της γονεϊκότητας των ομόφυλων ζευγαριών, στραφήκαμε στην επιστήμη για απαντήσεις, θεωρώντας πως σχεδόν 40 χρόνια ερευνών οδηγούν πια σε κάποια πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Οι έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών αναπτύσσονται φυσιολογικά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και χωρίς σημαντικές διαφορές από τα παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών.

Δ. Σούρας στο Πρώτο για βία ανηλίκων: Πίσω από κάθε παιδί, ψάξε το γονιό

Με αφορμή την έξαρση των φαινομένων βίας και παραβατικότητας μεταξύ των ανηλίκων μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Δημήτρης Σούρας, Ψυχίατρος, όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» και συζήτησε με τους δημοσιογράφους Στέλιο Βραδέλη και Γιώργο Πίκουλα.

«Μην το κυνηγάς! Φωτογράφισε ή ζωγράφισέ το!» Διαγωνισμός Ορνιθοπαρατήρησης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης- Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας έναν εύθραυστο κόσμο: Πουλιά της Ελλάδας και της Κύπρου» που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο μουσείο, προκηρύσσουν διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα τα πτηνά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εκατοντάδες καθηγητές και υπάλληλοι ΑΕΙ βγαίνουν στους δρόμους με τους φοιτητές

Ενώνουν τη φωνή τους, με αυτή των φοιτητών, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Καθηγητές από εκατοντάδες σχολές δηλώνουν ότι «η μαζική παρουσία των μελών ΔΕΠ κρίνεται απολύτως αναγκαία σε αυτή την κρίσιμη ώρα», ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι υπογραμμίζουν ότι «προκειμένου να προωθήσουν την πολιτική τους και για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, δεν διστάζουν να παρακάμψουν και το Σύνταγμα».

Πόλεμος και βία: Πώς συζητάμε τις άσχημες ειδήσεις με τα παιδιά

Οι βίαιες εικόνες κατακλύζουν πλέον κάθε μέσο και η έκθεση των παιδιών σε αυτές μοιάζει αναπόφευκτη. Πόσο επηρεάζουν τελικά την ψυχοσύνθεση των παιδιών;

Η Δρ. Robin Gurwitch, ψυχολόγος και καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Duke, με μια συνέντευξή της στο The Conversation, εξηγεί πώς αυτές οι βίαιες εικόνες επηρεάζουν την ψυχική και συναισθηματική υγεία ενός παιδιού, αλλά και τον τρόπο που ο γονιός θα αναγνωρίσει τα σημάδια ψυχικής δυσφορίας του παιδιού.

ΗΠΑ: Οι μαθητές της Αϊόβα απέχουν από τα μαθήματα ως διαμαρτυρία για την ένοπλη βία στα σχολεία

Από τα μαθήματα σκοπεύουν να απέχουν σήμερα οι μαθητές στην πολιτεία της Α:iόβα, ως διαμαρτυρία για την ένοπλη βία στα σχολεία, αφότου ένας 11χρονος έχασε τη ζωή του και άλλοι 5 τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο την περασμένη εβδομάδα.

Σκρέκας: Ερχονται μέτρα για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και την τιμή στο βρεφικό γάλα

Για το πρόβλημα της ακρίβειας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας επαναλαμβάνοντας πως θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Γάζα: Περισσότερα από 10 παιδιά κάθε μέρα ακρωτηριάζονται στα πόδια

Το αριστερό πόδι της εντεκάχρονης Noor ξεριζώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου όταν το σπίτι της στην Τζαμπάλια της Γάζας χτυπήθηκε από έκρηξη τον Οκτώβριο, όπως μας ενημερώνει το Reuters

Τώρα το δεξί της πόδι, εφοδιασμένο με μια βαριά μεταλλική ράβδο και τέσσερις βίδες που έχουν τρυπηθεί στο οστό, ίσως χρειαστεί να ακρωτηριαστεί. «Με πονάει πολύ… Φοβάμαι ότι θα πρέπει να μου κόψουν και το άλλο πόδι», είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείου, κοιτάζοντας την ογκώδη συσκευή στερέωσης. «Συνήθιζα να τρέχω και να παίζω, ήμουν τόσο χαρούμενη με τη ζωή μου, αλλά τώρα που έχασα το πόδι μου, η ζωή μου έγινε άσχημη και στεναχωρήθηκα. Ελπίζω να μπορέσω να αποκτήσω ένα τεχνητό μέλος».

Παράταση ισχύος των χορηγηθέντων δελτίων μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία έτους 2023

Παρατείνεται η ισχύς των χορηγηθέντων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ του έτους 2023, από τον Ιανουάριο του 2024 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024. Τα επισυναπτόμενα έγγραφα κοινοποιούνται από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Πηγή: ΕΣΑμεΑ