Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πώς μπορεί κανείς να μετρήσει τη δημιουργικότητα ενός παιδιού ενός έτους;

Πολλοί ιστόποτοι στο διαδίκτυο όπως το BuzzFeed και το Pinterest είναι γεμάτοι αναρτήσεις σχετικά με «κόλπα» που παρέχουν λύσεις σε κοινά προβλήματα χρησιμοποιώντας καθημερινά και συνηθισμένα αντικείμενα με μη συνηθισμένους και αναμενόμενους τρόπους, όπως για παράδειγμα η προστασία της κεφαλής της ξυριστικής μηχανής με τη βοήθεια ενός binder clip ή το τύλιγμα των παπουτσιών σε σκουφάκι του ντουζ στην περίπτωση ταξιδιών. Αυτές οι ιδέες είναι αποτέλεσμα της αποκλίνουσας σκέψης ή μιας πρωτότυπης και «έξω από το κουτί» προσέγγισης που παράγει πρωτότυπες, δημιουργικές εναλλακτικές λύσεις σε επίμονες προκλήσεις. Η αποκλίνουσα σκέψη είναι αυτή που οδηγεί/ ηγείται των προσαρμοστικών καινοτομιών και είναι πολύ πρωταρχικής σημασίας όταν τα προβλήματα απαιτούν μια αλλαγή στην προοπτική αντιμετώπισής τους ή την ανάπτυξη ευέλικτων, πρωτότυπων λύσεων. 

eetaa.gr: Δείτε τα αποτελέσματα για τους παιδικούς ΕΣΠΑ 2016

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στο eetaa.gr και οι γονεις μπορούν να δουν τα μόρια αλλα και τον φάκελο τους ετσι ώστε να υποβάλλουν τυχών ενστάσεις οι οποιες ξεκινούν απο σήμερα 18/8. 

Δήμος Πατρέων: Αιτήσεις για δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά

Ξεκίνησαν την  Τρίτη 16 Αυγούστου, στην Πάτρα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θ. Τουλγαρίδης. 

Σκοπός είναι, να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της πόλης μας με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο. 

Τα παιδιά-πρόσφυγες θα πάνε σχολείο;

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης (19 Αυγούστου), μας φέρνει στον νου μία από τις σύγχρονες παγκόσμιες ανθρωπιστικές προκλήσεις, την εκπαίδευση για τα παιδιά-πρόσφυγες. Ο οργανισμός ONE ξεκινάει εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος ώστε να καταφέρουμε να εντάξουμε 1 εκατομμύριο παιδιά σ’εκπαιδευτικά προγράμματα μέχρι το πέρας του σχολικού έτους.

Μάθε Braille

Είναι ένα δωρεάν android app για την εκμάθηση του ελληνικού και του αγγλικού κώδικα Braille. Οι χρήστες μπορούν να διδαχθούν, να κάνουν εξάσκηση και να εξακριβώσουν τις γνώσεις τους στον κώδικα Braille, παίζοντας!

Ημερίδα στα Τρίκαλα για τη Ρόζα Ιμβριώτη και την Ειδική Αγωγή

Το όνομα της Ρόζας Ιμβριώτη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ειδικά για όσους έχουν ασχοληθεί με την Παιδαγωγική στην Ελλάδα.

Απόφοιτη του Αρσάκειου και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με σπουδές στη Γερμανία, συνδέθηκε με τους Δελμούζο και Γληνό, ως μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου διώχτηκε για τις φεμινιστικές, προοδευτικές και δημοτικιστικές της απόψεις, αλλά επανήλθε ως Γυμνασιάρχης και ίδρυσε το 1937 Πρότυπο Ειδικό Σχολείο στην Αθήνα, ένα πρότυπο σχολείο για την Ειδική Αγωγή. Κατά τη διάρκεια της κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και η δράση της, τη συνέδεσε άρρηκτα με τον νομό Τρικάλων, καθώς ανέλαβε τη διεύθυνση του Φροντιστηρίου της Τύρνας (Ελάτη). Το σχολείο προοριζόταν να εκπαιδεύσει δασκάλους για την Ελεύθερη Ελλάδα.

Μελέτη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να δέρνετε τα παιδιά σας

Τα παιδιά που έχουν υποστεί τιμωρία δια ξυλοδαρμού από τους γονείς τους, είναι πιθανότερο να ανυπάκουα, να έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά, να εκδηλώνουν αυξημένη επιθετικότητα, προβλήματα ψυχικής υγείας και γνωστικές δυσκολίες. 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αμερικανοί ερευνητές μετά από αξιολόγηση δεδομένων των τελευταίων 50 ετών επί του θέματος. 

«Access City Award 2017»

Έως τις 8 Σεπτεμβρίου (μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών), μπορούν οι πόλεις της Ε.Ε., με περισσότερους από 50.000 κατοίκους να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους, στο διαγωνισμό για το βραβείο «Access City Award 2017», το ευρωπαϊκό βραβείο για τις πόλεις που είναι προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία και στους ηλικιωμένους, που έχει προκηρύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ποιες φορολογικές απαλλαγές χορηγούνται σε όσους έχουν γνωματεύσεις αναπηρίας ΚΕΠΑ (εγκύκλιος)

Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα που έχουν τεθεί στην υπηρεσία, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει τα εξής:

1. Με τις διατάξεις της περ. ε’ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ίδιου ως άνω νόμου ορίζεται ότι απαλλάσσονται από το φόρο οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%).

Οι Βολιώτες που έσπασαν τους αποκλεισμούς

Ενα διαφορετικό εστιατόριο στο οποίο εργάζονται αποκλειστικά άτομα με κάθε είδους αναπηρία λειτουργεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον Βόλο, δίνοντας ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους με ξεχωριστές ικανότητες και ταυτόχρονα την ευκαιρία σε πολλούς περισσότερους να διαπιστώσουν τρώγοντας ή πίνοντας τον καφέ τους ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Σοκ και οργή στη διεθνή κοινή γνώμη από τη φωτογραφία του μικρού Ομράν

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη η φωτογραφία του μικρού Ομράν που απεικονίζει τη φρίκη του πολέμου στη Συρία καλύτερα από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο.

Το πεντάχρονο αγοράκι, θύμα των βομβαρδισμών στο μαρτυρικό Χαλέπι κάθεται αιμόφυρτο σε κάθισμα ασθενοφόρου, με το κενό βλέμμα του να μαρτυρά όλη την τραγωδία του πολυαίμακτου πολέμου.

Βάλε ένα τέλος στην παιδική εργασία αποφεύγοντας αυτές τις 7 μεγάλες εταιρείες

Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα; Οι περισσότεροι την απολαμβάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση, αγνοώντας βασικές πληροφορίες για το προϊόν που καταναλώνουν, όπως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει παραχθεί.

Τεράστιες οι συνέπειες της κρίσης για την Ελλάδα

Ενα στα πέντε παιδιά στην Ελλάδα πλήττεται από τη φτώχεια σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Bertelsmann, η οποία διαπιστώνει ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πλήττουν ακόμη σοβαρά τις νότιες χώρες της Ευρωζώνης.

Η νέα μελέτη του γερμανικού ινστιτούτου κάνει λόγο για μεγάλες κοινωνικές ανισότητες στις βιομηχανικές χώρες ενώ αναφορικά με τις χώρες του νότου σημειώνει αντιμετωπίζονται τεράστια προβλήματα λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας. Ενδεικτικά αναφέρει ότι στην Ισπανία τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανέρχονται σε 23% και στην Ελλάδα ένα στα πέντε παιδιά πλήττεται.