Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ξαναδιαβάζουμε το βιβλίο "Aggie the Brave"

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η σημερινή και βρίσκουμε την ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε ίσως ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία για τα ζωάκια, το αγγλικό “Aggie the Brave” (Aggie η Γενναία) της Lori Ries (σε εικονογράφηση του Frank W. Dormer), το οποίο δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά (εκδόσεις Charlesbridge).

Απόφαση του ΣτΕ “κόβει” τους υποψηφίους που παρουσιάζουν δυσλεξία από Στρατό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Δεν έχουν θέση στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας οι υποψήφιοι που παρουσίασαν στα μαθητικά τους χρόνια προβλήματα δυσλεξίας, δηλαδή θέματα κατανόησης μαθησιακού τύπου, έκρινε το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄αριθμόν 1643/2023 απόφασή του.

Στα χαρτιά η ειδική αγωγή στα δημόσια σχολεία

Τμήμα ένταξης και πρόγραμμα παράλληλης στήριξης: για τους περισσότερους, οι παραπάνω όροι ακούγονται εντελώς ξένοι και εξωτικοί, για τους γονείς όμως που η ειδική αγωγή στα δημόσια, τυπικά σχολεία, είναι απαραίτητο συστατικό της εκπαίδευσης των παιδιών τους, έχουν γίνει ο εφιάλτης τους.

Μασούτης: Γνωρίστε το πρώτο κατάστημα για άτομα με οπτική αναπηρία

Το εμπόριο είναι μια δραστηριότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσπάθεια απόκτησης κέρδους. Όταν όμως το κέρδος αυτό δεν είναι υλικό αλλά ηθικό, δημιουργούνται ιστορίες που αξίζουν την προσοχή μας.

Μία τέτοια περίπτωση είναι το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ για άτομα με οπτική αναπηρία, το οποίο λειτουργεί με την υπογραφή της «Δ. Μασούτης» στην περιοχή Σχολή Τυφλών στην ανατολική Θεσσαλονίκη (Αλμπέρτου Ναρ 6-8 & Κύπρου).

Ο πρώτος Ψηφιακός Οδηγός Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πρωτοπορεί στο πεδίο της προσβασιμότητας και δημοσιεύει στο διαδίκτυο (https://accessguide.uom.gr/), για κάθε πιθανό χρήστη, τον πρώτο Ψηφιακό Οδηγό Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» (ΕΣΠΑ 2014- 2020), με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Διαμαρτυρίες για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή το περιστατικό προσβλητικής συμπεριφοράς προς επιβάτη λεωφορείου που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

“Σχολικά γεύματα” στο Ηράκλειο: Ανάσα για οικογένειες με παιδιά μαθητές σε δημοτικά σχολεία το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα υλοποιείται για 7η χρονιά, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Από τον επόμενο μήνα, όπως εκτιμάται, αναμένεται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα”, το οποίο αφορά 1.658 σχολεία σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 48 αφορούν σχολικές μονάδες του νομού Ηρακλείου.

Σχολεία: Ξεκινούν προσλήψεις 13.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Σε περίπου 20.000 υπολογίζονται από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τα κενά σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής. Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν την άμεση κάλυψή τους, ενώ από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στην «Κ» ότι έχουν δρομολογηθεί συνολικά 13.000 προσλήψεις αναπληρωτών, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα. Οπως προκύπτει από τους αριθμούς, τη μερίδα του λέοντος των προσλήψεων θα πάρει αυτή τη φορά η ειδική αγωγή.

Η Καλιφόρνια, η ευγονική και μια μισή συγγνώμη

To εφιαλτικό πρόγραμμα ευγονικής της ναζιστικής Γερμανίας λέγεται ότι είχε εν μέρει πηγή έμπνευσης όσα φρικτά συνέβαιναν ήδη εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ, και δη στην Καλιφόρνια.

Μέχρι το 1933, η λεγόμενη «Χρυσή Πολιτεία» είχε υποβάλει σε υποχρεωτική στείρωση περισσότερους ανθρώπους, συγκριτικά με άλλες 31 πολιτείες των ΗΠΑ που «έτρεχαν» ανάλογα φρικιαστικά προγράμματα, με ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Παναθηναϊκός: Το «πράσινο» πρόγραμμα στο μπάσκετ με αμαξίδιο

Έγινε η κλήρωση για το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο μπάσκετ με αμαξίδιο και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να μπει για ακόμα μια χρονιά στη μάχη