Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάριο: "Οι αριθμοί πέρα από τους κανόνες"

Χρωμοσελίδες με το δακτυλικό αλφάβητο της ΕΝΓ

Από το νέο ιστολόγιο Όλα στην Ελληνική Νοηματική:
Χρωματίζοντας τις παιδικές εικόνες που περιέχουν τις χειρομορφές του ελληνικού δακτυλικού αλφαβήτου καθώς και το αλφάβητο της ελληνικής ομιλούμενης γλώσσας!

Εκδήλωση: Μην με αποκαλείς χαζό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ
«Μην με αποκαλείς χαζό»

3 Νοεμβρίου 2012, Ώρα 11.00-13.00
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών- Κέντρο Πληροφόρησης Νέων

Η οικογένεια επηρεάζει τους βαθμούς

Τα παιδιά μαθαίνουν σκάκι. Ζωγραφίζουν. Διαβάζουν περιοδικά. Παίζουν μουσική. Ασχολούνται με τον αθλητισμό. Διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Από πού γεννήθηκαν τα ερεθίσματα; Ποιος τα παρακίνησε; Ποιος τους άνοιξε τον δρόμο; Η οικογένεια ανοίγει τους δρόμους και το σχολείο λειτουργεί ενισχυτικά για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών του, με τα ιδιωτικά σχολεία να έχουν -σε γενικές γραμμές- το προβάδισμα έναντι των δημοσίων.

Να οικογένεια, να μάλαμα

Της Πόπης Διαμαντάκου στα Νέα
Το θέαμα εξωφρενικό. Μπροστά στα μάτια του τηλεθεατή συντελείται η πλέον αποτρόπαιη πράξη κακοποίησης της παιδικής ηλικίας, των ίδιων των παιδιών, αλλά και του ενήλικου αυτοσεβασμού, περιβεβλημένη το γλυκερό «γλάσο» ενός υποτιθέμενου «διαγωνισμού ομορφιάς».

Σχολείο για τυφλά και ανάπηρα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Το μοναδικό σχολείο σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα αποκτούν, μετά από έξι χρόνια προσπαθειών του συλλόγου «Αμυμώνη», τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.