Κυριακή 21 Απριλίου 2013

eκπ@ιδευτικός κύκλος: εκπαιδευτικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης

Μία νέα προσπάθεια για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης σε θέματα διδακτικής. Πρόκειται για το περιοδικό «Εκπαιδευτικός Κύκλος», ένα τετραμηνιαίο, επιστημονικό, εκπαιδευτικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης για τους ενδιαφερομένους, το οποίο απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτικούς και έχει στόχο να αναδείξει την επιστημονική γνώση και την έρευνα στον ευρύτερο κύκλο των αντικειμένων που συνθέτουν το πεδίο της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Μα γιατί βρίζει;

Τα πρώτα του λογάκια ήταν για εσάς μια αληθινή αποκάλυψη. Τι γίνεται όμως όταν μεγαλώνοντας αρχίζει να ξεστομίζει βρισιές και βρομόλογα ακατάλληλα ακόμη και για ενήλικους;

Τριήμερο ανοιξιάτικων εκδηλώσεων στον «Αγ. Παντελεήμονα»

Μπαζάρ με εικαστικές δημιουργίες των περιθαλπομένων, θέατρο, χορός και μουσική πλαισιώνουν τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Αγ. Παντελεήμων».

Το κούνημα ηρεμεί τα μωρά

«Φρένο» στο κλάμα των μωρών βάζει η αγκαλιά και το ρυθμικό κούνημα, όπως αποδεικνύει νέα ιαπωνική μελέτη. Μέσα από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο για την Επιστήμη του Εγκεφάλου RIKEN, στην Σαϊτάμα, είδαν ότι το κούνημα των μικρών ποντικιών τα οδηγούσε στη... γαλήνη. 

Κατασκευή: Χάρτινα γοβάκια

Πηγή: VisValk
Φτιάξτε τα χάρτινα γοβάκια της φωτογραφίας και γεμίστε τα με κεράσματα. Εκτυπώστε το πατρόν από το VisValk, κόψτε, διπλώστε και διακοσμήστε ανάλογα με τα κέφια σας. Είναι σχετικά εύκολη κατασκευή! 

Ταμπλέτα φτιαγμένη για παιδιά στην ελληνική αγορά

Μια ταμπλέτα φτιαγμένη για παιδιά πρόκειται να διαθέσει στην ελληνική αγορά η αλυσίδα καταστημάτων Public από τις 24 Απριλίου 2013. H ταμπλέτα Connect Me TS-713K φέρει το λογισμικό MoFing Kids, που επανασχεδιάζει το περιβάλλον εργασίας, με βάση τα καρτούν. Επίσης, η πλατφόρμα υπόσχεται πολύ μεγάλη ποικιλία δωρεάν εφαρμογών, με περισσότερα από 1000 app ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, για εκπαίδευση, ψυχαγωγία και διασκέδαση. 

Επικίνδυνες για τα παιδιά και οι συζητήσεις για ναρκωτικές ουσίες!

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που πιστεύουν πως η διήγηση των δικών τους ντροπιαστικών εμπειριών με το αλκοόλ θα βοηθήσει τα παιδιά τους να μην κάνουν τα ίδια λάθη.