Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πασχαλινές παραδόσεις

«Ανάστασις και πάλι! Χαρά, ζωή, λουλούδια 
Απρίλης, πρασινάδα κι ανοίξεως αγέρι …
κι εμείς με λόγια μόνο και χρέη φορτωμένοι 
εχάσαμε κι εφέτος τ΄ αυγά και τα πασχάλια»
Σουρής

Διαβάστε τα άρθρα του Τάκη Κατσιμάρδου στο fractal: 

Κερδισμένοι και χαμένοι με το νέο σύστημα εξετάσεων

Της Xαράς Kαλημέρη στην Ημερησία

«Kερδισμένοι» θα είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι του χρόνου, εγκαινιάζοντας το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα επιλέξουν τον προσανατολισμό σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, διεκδικώντας την εισαγωγή τους στις αντίστοιχες σχολές αλλά και σε χαμηλόβαθμα τμήματα TEI των επιστημών Yγείας. Kι αυτό διότι τα εξεταζόμενα μαθήματα κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς ως ευκολότερα σε σύγκριση με αυτά του προσανατολισμού των θετικών σπουδών, όπου, όπως φαίνεται, θα κατευθυνθούν μόνο οι αριστούχοι, δίνοντας σκληρή «μάχη» για την εισαγωγή στις πλέον υψηλόβαθμες ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές.

«Education On Air»: ελεύθερο – διαδικτυακό εκπαιδευτικό συνέδριο από την Google

Η Google διοργανώνει στις 8 και 9 Μαΐου 2015, εκπαιδευτικό συνέδριο με τον τίτλο «Education On Air». Το συνέδριο θα γίνει διαδικτυακά και η εγγραφή είναι δωρεάν ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε.

Μαθήματα ζωής και ισότητας μέσα από τον βιωματικό αθλητισμό

Μαθητές του λυκείου μπαίνουν στο γήπεδο μισή ώρα πριν από την έναρξη ενός διαφορετικού αγώνα μπάσκετ, με συμπαίκτες και αντιπάλους τους αθλητές του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠΑΣΚΑ). Πρώτα, όμως, πρέπει να μάθουν να χειρίζονται τα αμαξίδια. «Ημασταν αμήχανοι στην αρχή, μην πούμε κάτι που θα τους προσβάλει» θυμάται ο Ευθύμης, μαθητής Γ΄ Λυκείου. «Επαιζαν χαμογελώντας, μας εξήγησαν πώς να παίξουμε, χωρίς κόμπλεξ» σημειώνει ο Θοδωρής. Ολοι ίσοι, πάνω σε αμαξίδια, «συνειδητοποιήσαμε ότι σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, πως ο αθλητισμός μας ενώνει».