Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Γιατί κάποιος παριστάνει τον κλόουν της τάξης

 Ο δάσκαλος μόλις σας είπε ότι το παιδί σας συμπεριφέρεται με μη επιθυμητό τρόπο στο σχολείο και παριστάνει τον κλόουν της τάξης. Δεν εκπλήσσεστε τελείως. Έχετε παρατηρήσει παρόμοια συμπεριφορά στο σπίτι, ιδίως όταν υπάρχουν τριγύρω άλλοι άνθρωποι. Γιατί συμπεριφέρεται όμως έτσι και τι σημαίνει πραγματικά αυτή η συμπεριφορά; 

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί το θάνατο του κατοικιδίου σας

Το να βοηθήσετε ένα παιδί να πενθήσει για το θάνατο ενός αγαπημένου κατοικίδιου ζώου μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σας σαν γονέας. Και αυτό γιατί οι γονείς συχνά πενθούν και οι ίδιοι αλλά ταυτόχρονα πρέπει και να παρηγορήσουν τα παιδιά τους χωρίς να τα τρομάξουν.

Άποψη: Μαρία Κατσουνάκη - Γιατί οι γονείς έπαψαν να είναι γονείς;

Η καταγραφή του περιστατικού είναι ακριβής και από πρώτο χέρι. Συμβαίνει εδώ και λίγες εβδομάδες σε δημόσιο δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα: αγόρι στην πρώτη τάξη έχει δυσκολίες έκφρασης. Το παρακολουθεί λογοθεραπευτής. Συμμαθητές του –ίσως και από άλλες τάξεις– το κλείνουν στην αίθουσα και εκ περιτροπής το χαστουκίζουν. Οταν εκείνο κλαίει το πείθουν ότι πρόκειται για παιχνίδι και δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν.

ΕΕΚΕ: «Καμπανάκι» για τους υπερχρεωμένους πολίτες με αναπηρία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα βάρη των δανείων σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών, κρούει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ.

Ψηφιακοί «αρνητές» και μαθήματα δύο ταχυτήτων στα σχολεία

Μαθήματα δύο ταχυτήτων γίνονται σε πολλά δημόσια σχολεία της χώρας μας εξαιτίας του ψηφιακού χάσματος που υπάρχει μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στην «Κ» ο καθηγητής Σχολικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κώστας Δημόπουλος, σημειώνει πως το εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ελλάδα είναι από τα πιο γερασμένα στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, πολλοί δάσκαλοι/καθηγητές επιλέγουν τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας την ώρα που οι νεότεροι και πιο εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα κάνουν εκτεκταμένη χρήση του εξοπλισμού του εκάστοτε σχολείου.

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Οικονομικός Διαγωνισμός στην Α’ Γυμνασίου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Tο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (Θεματική Ενότητα ΠΔΕ02: Διδακτική Οικονομικών, Διοίκησης και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και με την υποστήριξη των Εργαστηρίων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών α) Μάνατζμεντ & Δημόσιας Διοίκησης και β) Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Οικονομικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2023-2024, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών του Γυμνασίου στην οικονομική επιστήμη.

Γρεβενά: 15χρονη χιονοδρόμος «έγραψε» ιστορία - Προκρίθηκε στη Χειμερινή Ολυμπιάδα Νέων

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων θα διεξαχθούν στη Γκανγκουόν της Νότιας Κορέας από τη 19η Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2024 και η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με έξι αθλητές και οκτώ αθλήτριες σε πέντε αθλήματα: Μεταξύ των προκριθέντων είναι και η χιονοδρόμος Μαργαρίτα Ζωγράφου, μία 15χρονη μαθήτρια από τα Γρεβενά.

Τα 3 βασικά σχέδια για τη στήριξη των ΑμεΑ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου

Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, το ΕΕΕΕΚ Πολυγύρου και τη στέγη φιλοξενίας τα οποία βρίσκονται στα σχέδια του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χαλκιδικής «ΑΓΑΠΗ», παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πολυγύρου, όπου δεσμεύτηκε κατά την ομιλία του, ότι θα είναι δίπλα στα ΑμεΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα που υπάρχουν.

Έρευνα: Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά μειώνει τις πιθανότητες long Covid

Ο εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19, δεν μειώνει απλά τον κίνδυνο σοβαρής οξείας νόσου σε παιδιά και εφήβους, αλλά παρέχει κάποια προστασία έναντι της long Covid, δηλαδή της εμφάνισης επίμονων προβλημάτων υγείας κατά τους μήνες μετά τη νόσηση.

Έκθεση – Βρετανία: Οι Αρχές απέτυχαν να προστατεύσουν δεκάδες παιδιά θύματα εγκληματικού δικτύου

Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές δεν κατόρθωσαν να προστατεύσουν δεκάδες παιδιά, θύματα επί σειρά ετών εγκληματικού δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων στην βόρεια Αγγλία, καταγγέλλει ανεξάρτητη έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η έκθεση -η οποία επικεντρώνεται στην περίοδο 2004-2013- εκθέτει με λεπτομέρειες πώς οι πρώτες αποκαλύψεις σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά κοριτσιών στη πόλη του Ροσντέιλ «αγνοήθηκαν» τουλάχιστον μέχρι το 2017.