Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Προβολή: After Thomas



Για προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά ενοχοποιείται το παθητικό κάπνισμα

Τα παιδιά που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου κατ’ οίκον ενδεχομένως να εκδηλώσουν προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Πότε το σπίτι «δηλητηριάζει» τα παιδιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γονείς πασχίζουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και συνήθως οι προσπάθειές μας καρποφορούν. Ωστόσο τα απρόοπτα συμβαίνουν: σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων το οποίο λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», περισσότερες από τις μισές δηλητηριάσεις τον χρόνο (54,2%) αφορούν παιδιά ηλικίας από μερικών μηνών ως 14 ετών και η συντριπτική πλειοψηφία από αυτές συμβαίνει στο σπίτι. Ιδιαίτερα επιρρεπή είναι τα παιδιά μεταξύ ενός και πέντε ετών, τα οποία «πετυχαίνουν» να εμπλέκονται στο 78,2% των δηλητηριάσεων της παιδικής ηλικίας. Στη βρεφική ηλικία (0-1 έτους) συμβαίνει το 6,3% των παιδικών δηλητηριάσεων, στην ηλικία 5-10 ετών το 11,3%, ενώ σαφής μείωση παρατηρείται στην ηλικία 10-14 ετών (4,2%).

Αποτελεσματικότερη η θεραπεία της αμβλυωπίας στα μικρότερα παιδιά

Η θεραπεία της αμβλυωπίας (γνωστής ως «τεμπέλικο μάτι») είναι πιθανότερο να είναι επιτυχημένη όσο πιο μικρό είναι το παιδί, αν και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Ophthalmology.

Εκατομμύρια «Στοπ» στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών

Υποβολή αιτήσεων για την ειδική αγωγή

Από αύριο έως τις 29 Ιουλίου καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, να υποβάλουν αίτηση-δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE, σχολικού έτους 2011-2012, για τις δομές της ΕΑΕ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2ος Διαγωνισμός "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία".

Η Εθνική Τράπεζα, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών i-bank, διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία".

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank, ως πλατφόρμα παραγωγής καινοτόμων ιδεών στην Εθνική Τράπεζα, υποστηρίζουν το νέο Διαγωνισμό με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσουν την καινοτομία στην Ελλάδα.

Στη Λιόν ζήλεψαν τη δόξα του... Σικάγου

Σε μια πρωτότυπη μορφή …ποτοαπαγόρευση προέβησαν οι αρχές της Λιόν. Πέρα από την συνήθη απαγόρευση για την πώληση οινοπνευματωδών σε ανήλικους, αποφασίστηκε πλέον και η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε νεαρά άτομα κατά τη διάρκεια της νύχτας, και συγκεκριμένα από τις 10 το βράδι ως τις 6 το πρωί.

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά, συχνά χωρίς επιτήρηση. Είναι επίσης εποχή διακοπών στο βουνό ή στη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας, όσο το δυνατόν νωρίτερα, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς. Ασφάλεια όμως δεν σημαίνει υπερπροστασία. Η υπερπροστασία συχνά προκαλεί το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σεμινάριο για τις Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού «Διάγνωση – Αξιολόγηση της Ανάπτυξης. Εκπαιδευτικοί και Θεραπευτικοί Στόχοι»

Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.) οργανώνει στη Ναύπακτο στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011, τριήμερο Πρακτικό- Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο για τις Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού «Διάγνωση – Αξιολόγηση της Ανάπτυξης. Εκπαιδευτικοί και Θεραπευτικοί Στόχοι»

Έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο για τυφλούς

Τις βάσεις γιά την κατασκευή του πρώτου αυτοκίνητου ειδικά σχεδιασμένου για τυφλούς οδηγούς θέτει μιά επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Θεσσαλονίκη: Οι παιδικές χαρές της πόλης αλλάζουν όψη

Σε ανάπλαση τεσσάρων παιδικών χαρών θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση της δημοπράτησης του έργου (προϋπολογισμού 592.000 ευρώ) που αναμένεται να δοθεί από το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην πλατεία Ναυαρίνου (φωτογραφία), στην οδό Τσιαπάνου, στην οδό Χειμάρας (μεταξύ Μπότσαρη και Κανάρη) και στην οδό Δημητρακοπούλου με Χαιρωνείας.