Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τεχνικές χορού που διδάσκονται σε κωφούς ερμηνευτές

Πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι οι κωφοί χορευτές «ακούνε» την μουσική νιώθοντας τις δονήσεις μέσα από το πάτωμα. Πώς μπορεί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο όταν το άτομο κινείται και πηδάει και κατά συνέπεια δεν διατηρεί συνεχή επαφή με το πάτωμα; Και τι γίνεται όταν το πάτωμα δεν είναι από ξύλο, αλλά από συμπαγές σκυρόδεμα;

Γερμανία: Η Χάικε Χόιμπαχ γίνεται η πρώτη κωφή βουλευτής

Καθώς η βουλευτής του SPD Χάικε Χόιμπαχ έρχεται για πρώτη φορά στην ολομέλεια της Μπούντεσταγκ, γίνεται δεκτή με ηχηρά αλλά και σιωπηρά χειροκροτήματα, με πολλούς βουλευτές να σηκώνουν τα χέρια σε ανάταση, χειροκροτώντας στη νοηματική. Η σοσιαλδημοκράτισσα από τη Βαυαρία ξεκινάει τη θητεία της στο κοινοβούλιο τώρα ως επιλαχούσα – πράγμα διόλου ασυνήθιστο. Όμως η περίπτωση της Χόιμπαχ έχει κάτι το ιδιαίτερο: η 44χρονη είναι η πρώτη κωφή βουλευτής στην ιστορία της Μπούντεσταγκ.

Δρ. Σταυρούλα Κουστένη: Σπούδασα με το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας

Η νεαρή γυναίκα που κάθεται απέναντί μου και μου μιλάει με ζωηρή φωνή είναι αριστούχος της Νομικής Αθηνών. Αριστούχος στα δύο μεταπτυχιακά της, στο Δημόσιο Δίκαιο και στο Φορολογικό Δίκαιο. Και πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε –ξανά με άριστα– διδακτορικό πάνω σε ένα πολύ ειδικό αλλά και ενδιαφέρον θέμα, τις δημοσιονομικές και φορολογικές προεκτάσεις της σχέσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με την προστασία του περιβάλλοντος. Η διατριβή της έγινε βιβλίο που δημοσιεύτηκε από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη. Το τελευταίο, παράλληλα με την εργασία της ως ελεγκτής νομικής υποστήριξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πόσο επίφοβο είναι μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου να αγοράζουν καλλυντικά που κοστίζουν 80€;

Για τα κορίτσια της προεφηβείας και της εφηβείας το ζητούμενο δεν είναι αν θα κάνουν βραδινή ρουτίνα ομορφιάς αλλά αν θα ακολουθήσουν 11 ή 16 βήματα. Η δική μας αγωνία είναι τι απέγινε η παιδική ηλικία και πώς θα προστατεύσουμε ό,τι απέμεινε από αυτή.

Ο Αλέξανδρος, ένας 27χρονος νέος με σύνδρομο Down, παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση

Ο Αλέξανδρος Χάτσιος από την Κοζάνη είναι ένας 27χρονος νέος με σύνδρομο Down, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης τις εικαστικές του δημιουργίες. Πρόκειται για 90 έργα σε χαρτί και αποτυπωμένα με στυλό, μολύβι και ξυλομπογιές. Σε ειδική οθόνη στην Takis Chatsios Gallery, που φιλοξενεί τη δουλειά του, προβάλλονται ταυτόχρονα και 50 καλλιτεχνικές φωτογραφίες του.

Πουλώντας παιδιά στο TikTok

Και συναντώ ένα TikTok μ’ ένα μικρό κοριτσάκι. Είναι δυόμισι ή τριών, παίζει με τη μαμά της, γελάει και φωνάζει σκυμμένη πάνω από το τελευταίο της δώρο, ένα μηχανοκίνητο κουκλάκι. Το βίντεο είναι αστείο και γλυκό και μου ζεσταίνει την καρδιά. Αλλά όσο προχωρά νιώθω κάπως περίεργα, νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά: «Σαν πολύ δεν είδαμε αυτό το κουκλάκι;» αναρωτιέμαι, «πολλές φορές δεν ακούσαμε το όνομα του δώρου;». Ώσπου καταλαβαίνω πως πρόκειται για διαφήμιση, περιεχόμενο επί πληρωμή, συνεργασία με την εταιρεία. Πάω στο κανάλι της μαμάς, βλέπω παντού διαφημίσεις, παντού το τρίχρονο παιδί μαζί με προϊόντα.

Τι κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, ας δούμε 10 δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν κάθε παιδί να χαμογελάσει.

Η ανατροφή ευτυχισμένων παιδιών είναι μια βασική ανησυχία των γονιών, η οποία μάλιστα ξεκινά πριν ακόμα γεννηθούν.

Πώς θα αντιμετωπιστεί η βία των ανηλίκων.

Το φαινόμενο της βίας ανηλίκων που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα, αποτυπώνουν τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα από 10.700 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων απασχόλησαν την Αστυνομία το 2023, με τον αριθμό τους ήδη από τους πρώτους οκτώ μήνες να ξεπερνά αυτόν του 2022, ενώ εξαρθρώθηκαν 17 συμμορίες ανηλίκων που ασκούσαν σκληρή βία.

1η Χορωδιακή Συνάντηση στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος

Φωνές που ενώνονται, Μελωδίες που ανθίζουν: 1η Χορωδιακή Συνάντηση στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος!
Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας προσκαλεί με χαρά σε μια γιορτή μουσικής και μελωδίας, στην πρώτη χορωδιακή συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στις 17:30 στις εγκαταστάσεις του (Αθηνάς 17, Καλλιθέα).
Χορωδίες γεμάτες ενθουσιασμό και ταλέντο θα μοιραστούν μαζί μας την αγάπη τους για τη μουσική και θα χαράξουν ένα μουσικό ταξίδι μέσα από κλασσικές, παραδοσιακές, αγαπημένες μελωδίες!

Διημερίδα από του Φορείς Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας (30-31/03/2024)

Το Δίκτυο Διασύνδεσης Δομών Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία και το Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση», διοργανώνει τη Διημερίδα γνωριμίας και ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο «Συνθέτοντας το παζλ της Ψυχικής Υγείας», το Σάββατο 30 (10:00 π.μ.) και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 (11:00 π.μ.) στον Βόλο, στο κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία (Αμφιθέατρο «ΣΑΡΑΤΣΗ»).

Sexting στη Θεσσαλονίκη: Κορίτσια παγιδευμένα στην εκδίκηση

Συγκλονίζουν οι υποθέσεις που περνούν από τα δικαστήρια - Έφηβες πέφτουν στα δίχτυα επιτήδειων στους οποίους καταλήγουν φωτογραφίες και βίντεο με ευαίσθητες προσωπικές τους στιγμές - Σχολικό εμπόριο και περιπτώσεις που φθάνουν σε απόπειρες αυτοκτονίας