Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κατασκευή: Τρισδιάστατη κάρτα λουλούδια



ΗΠΑ: Επιστήμονες διόρθωσαν κύτταρα αυτισμού σε εργαστηριακό πλαίσιο

Αμερικανοί νευρολόγοι ανακάλυψαν και διόρθωσαν μια πάθηση που σχετίζεται με τον αυτισμό χρησιμοποιώντας ένα εργαστηριακό μοντέλο που αποτελείται από κύτταρα του ανθρώπινου εγκεφάλου καλλιεργημένα σε εργαστήριο, ανακοίνωσε χθες το ερευνητικό κέντρο Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), που συνδέεται με το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

UNICEF: Εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να μην λαμβάνουν σωτήρια εμβόλια

Αν και η UNICEF προμήθευσε 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για παιδιά σε περίπου 100 χώρες το 2016, φθάνοντας στα μισά από τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, δυστυχώς 19,4 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην λαμβάνουν πλήρεις εμβολιασμούς κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού (24-28 Απριλίου).

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν στο 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Λευτέρης Δασκαλάκης»

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία» έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του 3ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογαφικών Δεξιοτήτων. Οι εκδηλώσεις απονομών των διακρίσεων των σχολείων και των μαθητών θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 6.15 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων και την ΕΛΜΕ Χανίων για τους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων.

Εβδομάδα Αστρονομίας: Το Ψηφιακό Πλανητάριο έρχεται στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του σύμπαντος, με σκοπό την εξερεύνηση του "μαγεμένου ύφαλου", προσκαλεί το Μάιο μικρούς και μεγάλους, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Η Εβδομάδα Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 9 Μαΐου, σε 7 Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Ένα εντυπωσιακό φορητό πλανητάριο θα εγκατασταθεί στα προαύλια των Ανοιχτών Σχολείων του δήμου Αθηναίων, παρέχοντας τη δυνατότητα εξερεύνησης των μυστηρίων του σύμπαντος, του ηλιακού συστήματος και των αστεριών. 

Ξεκινά στη Λάρισα το ποδοσφαιρικό Champions League Κωφών

Μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση ποδοσφαίρου, το 10ο Champions League Κωφών, ξεκινάει στην πόλη της Λάρισας στις 30 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα αθλητική εκδήλωση, καθώς θα συμμετέχουν 16 ομάδες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, από τις οποίες οι τρεις θα είναι ελληνικές, ενώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στους αγώνες θα συμμετέχουν πάνω από 400 άτομα, αθλητές και άλλα μέλη των αποστολών. 

Κομισιόν: Ανω των δέκα ημερών άδεια πατρότητος

Τουλάχιστον δέκα μέρες άδεια πατρότητος πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες για πατέρες που μόλις έχουν αποκτήσει παιδί και πέντε μέρες άδεια τον χρόνο για τη φροντίδα των ηλικιωμένων ή άρρωστων μελών της οικογένειας, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τον κοινωνικό της χαρακτήρα.

Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα περίπου 10 ετών που η Ευρ. Επιτροπή έχει ένα σχέδιο για «τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων», όπως ονομάζει την πρωτοβουλία, ως απάντηση στην κριτική των ευρωσκεπτικιστών ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε ένωση ελεύθερου εμπορίου και τίποτα παραπάνω. «Αυτές είναι οι πρωτοβουλίες που περιμένουν από εμάς οι Ευρωπαίοι», είπε χθες η επίτροπος για θέματα εργασίας Μ. Τίσεν.

Ποια σεμινάρια ετήσιας επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή δεν γίνονται δεκτά

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις και τις αλλαγές δεκτά γίνονται τα “πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών”, για κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.

Επιμορφωτικά σεμινάρια για το μάθημα των Θρησκευτικών τον Μάιο

Σεμινάρια για τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, σε πρώτη φάση, επιμορφωτές και σχολικοί σύμβουλοι θεολόγων θα συμμετέχουν σε τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στις 2-4 Μαΐου στην Αθήνα.

Εκδήλωση: «Χορεύουμε για τη ζωή»

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, ώρα 21:00, στην αίθουσα «ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε για τη ζωή». Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι παρακάτω σύλλογοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα εξής: