Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Καταργούνται τα σεμινάρια 400 ωρών




Καταργούνται σεμινάρια εκπαιδευτικών 


Καταργούνται τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια των 400 ωρών που έκαναν εκπαιδευτικοί για να τα χρησιμοποιήσουν ως προσόντα διορισμού τους σε σχολεία ειδικής αγωγής. Πρόκειται για σεμινάρια τα οποία έκαναν εκπαιδευτικοί κυρίως σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, καταβάλλοντας δίδακτρα που έφταναν πολλές φορές τα 2.500 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν τη διδακτική επάρκεια για τη διδασκαλία τους σε σχολεία ειδικής αγωγής. Η κατάργησή τους αποτελούσε χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας.

Βοήθεια στο σπίτι (Ρόδος)




Στην Ρόδο ξεκινά ένα πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και πρόκειται να υποστηρίξει 54 άτομα με σοβαρές αναπηρίες. Προτεραιότητα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν τα άτομα που έχουν τις σοβαρότερες αναπηρίες και τα άτομα που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα. Εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε χρήση αυτών των υπηρεσιών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την «φροντίδα ζωής» που έχει αναλάβει την ευθύνη για την υποστήριξη αυτών των 54 ατόμων. Το τηλέφωνο που μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 261067561 και αφορά μόνο κατοίκους της Ρόδου. 




Προσβασιμότητα τουριστικών προορισμών



Το University of Surrrey της Αγγλίας διεξάγει μια έρευνα σχετικά με την προσβασιμότητα τουριστικών προορισμών και τις ανάγκες ταξιδιωτών με αναπηρία. 
Για να πάρετε μέρος στην έρευνα, πατήστε εδώ .

Η φροντίδα μικρών παιδιών με ειδικές ανάγκες (Ελευθεροτυπία, 22/12/2009)


Η φροντίδα μικρών παιδιών με ειδικές ανάγκες

Τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες (π.χ. αυτισμός, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση) θα πρέπει να τα προσεγγίζουμε με σεβασμό, προσοχή και ταπεινότητα. Να είμαστε δηλαδή έτοιμοι να διδαχτούμε από εκείνα, όπως και εκείνα από εμάς. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες «καταλαβαίνουν» λιγότερα από ό,τι τα παιδιά του μέσου πληθυσμού, άρα να συμπεραίνουμε ότι δεν χρειάζεται να τους μιλάμε τόσο όσο στα υπόλοιπα παιδιά.

Γραμμή βοήθειας για την εξάρτηση από το διαδίκτυο (Ναυτεμπορική, 22/12/2009)


Γραμμή βοήθειας για την εξάρτηση από το διαδίκτυο
Συμβουλές στους γονείς για την πρόληψη της «εξάρτησης» των παιδιών από το Διαδίκτυο παρέχει η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β´ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & A Κυριακού».

Εφημερίδα ''Κινητική Αναπηριά''


Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) εκδίδει την εφημερίδα ''Κινητική Αναπηριά''.
Σκοπός της έκδοσης είναι η επικοινωνία, η πληροφόρηση και η προβολή των δράσεων όλων των συνδικαλιστικών οργάνων που εκπροσωπούν τα άτομα με κινητική αναπηρία,  σε θέµατα που οφορούν την Κινητική Αναπηρία και την επικαιρότητα.
Το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος 2009) μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ