Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Διαφημίσεις παιχνιδιών: ένας περιβαλλοντικός εφιάλτης. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, πολλά παιδιά λαχταρούν πολλά και γράφουν μια τεράστια λίστα με παιχνίδια που ελπίζουν να φέρει ο Άγιος Βασίλης. Αυτό είναι αναμενόμενο. Τα παιχνίδια δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν και να είναι περίεργα, να εμπλέξουν τη φαντασία τους στο παιχνίδι και να κοινωνικοποιηθούν με άλλα παιδιά.

Ποιο δώρο θα φέρει τη μεγαλύτερη χαρά στο παιδί

Τι φέρνει την ευτυχία στα παιδιά; Ένας καινούργιο παιχνίδι ή μια επίσκεψη σε κάποιο θεματικό πάρκο; Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, έχει δίνει μια ενδιαφέρουσα απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα και υποδεικνύει ποιο θα ήταν το κατάλληλο δώρο σε κάθε ηλικία.

Τα 10 χαρακτηριστικά του καλού μαθητή – Τι να κάνουν οι γονείς για να τα αναδείξουν

Ας ξεκινήσουμε με μία απλή υπενθύμιση: καλός μαθητής δεν είναι αποκλειστικά το παιδί που παίρνει καλούς βαθμούς!

Οι μαθητές που είναι επιτυχημένοι στην τάξη παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή το πολιτισμικό τους υπόβαθρο.

Πόσα θα κερδίσουν οι οικογένειες με παιδιά το 2024

Αύξηση του εισοδήματός τους θα δουν το επόμενο έτος περίπου 1,34 εκατ. οικογένειες με παιδιά, με τους δημοσίους υπαλλήλους να είναι διπλά κερδισμένοι, καθώς οι ετήσιες αποδοχές τους θα αυξηθούν ακόμα και πάνω από 1.500 ευρώ.

Βραβεία ΠΣΑΤ 2023 | Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Θεοδώρα Πασχαλίδου

 

Βραβεία ΠΣΑΤ 2023 | Κορυφαία ομάδα με αναπηρία η Εθνική κωφών μπάσκετ γυναικών

 

Βραβεία ΠΣΑΤ 2023 - Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Νάσος Γκαβέλας

 

Ο Νίκος Γαβαλάς βραβεύτηκε για την ακουστική περιγραφή των αγώνων στα άτομα με οπτική αναπηρία στην «Γιορτή των Κορυφαίων»

Η «Γιορτή των Κορυφαίων» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/12) στο Μέγαρο Μουσικής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, όπως κάθε χρόνο, εκτός από τις βασικές κατηγορίες των Κορυφαίων, τίμησε με ειδικές βραβεύσεις αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες και συλλόγους με αξιόλογη πορεία στον αθλητισμό και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας στη ζωή παιδιών και εφήβων

Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφορεί ένα ιδιαίτερο βιβλίο με τίτλο «Γονείς σ’ έναν κόσμο γεμάτο οθόνες-Πώς να συνδεθείτε με το σύμπαν των παιδιών σας από 0 έως 18 χρονών.»

Συγγραφείς οι Καταλινά Μπρισενιό και Μαρί-Κλοντ Ντικά.

Έγκριση Σχεδίου Ισότιμης Πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 226 του ν. 4957/2022

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ τους, τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου κατέληξαν ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ: Εγκρίνεται το Σχέδιο Ισότιμης Πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 226 του ν. 4957/2022, σύμφωνα με την από 27-11-2023 απόφαση της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότιμης Πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιονίου Πανεπιστημίου.