Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Οδηγός για ΑμεΑ υπηκόους τρίτων χωρών, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα

Οδηγός για υπηκόους τρίτων χωρών με αναπηρία νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα, που δημιούργησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης - Γραφείο Ελλάδος. Καλύπτει 3 βασικές ενότητες: Υγεία - Πρόνοια, Εκπαίδευση - Κατάρτιση - Απασχόληση, Καθημερινότητα.

Εκατό χρόνια παγκόσμιας κουζίνας

Δέκα νεκροί. Δέκα χιλιάδες νεκροί. Δέκα εκατομμύρια νεκροί. Αντιλαμβανόμαστε συχνά τις πολεμικές συρράξεις με νούμερα όλο και πιο ακριβή αλλά που επικαλούν όλο και λιγότερο το δράμα των εχθροπραξιών. Είτε είναι μια κύρια σύρραξη είτε ένα μεμονωμένο επεισόδιο, είμαστε “κορεσμένοι από αριθμούς, γνωρίζουμε, αλλά δεν φανταζόμαστε πια.”

Δωρεάν σπουδές!

Θυμάμαι την απόσταση που μου είχαν πει Πάντειος-Μπραχάμι και ΑΣΟΕ-Μπραχάμι. Διαφορετικές αφετηρίες με κοινό προορισμό: το σπίτι της θείας τους που έμενε στο Μπραχάμι. Σχεδόν κάθε μέρα έπρεπε να περπατήσουν όλη αυτή την απόσταση για να πάνε να φάνε. Η 1 δραχμή και 10 λεπτά που κόστιζε το εισιτήριο του αστικού ήταν πολυτέλεια.

Κίνδυνος αυτισμού για τα μικρά και πρόωρα βρέφη

Τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα ή μικρά τελικά έχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού μετέπειτα, αν και ο κίνδυνος παραμένει μικρός, σύμφωνα με φινλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Pediatrics.

Διαβάζεις ή σε διαβάζει το ηλεκτρονικό σου βιβλίο;

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Wall Street Journal μας θυμίζει πως δεν διαβάζουμε, απλά, τα eBooks στις συσκευές μας: “μας διαβάζουν” και αυτά!

Όταν αγοράζαμε (αγοραζΟΥμε; ) ένα “κανονικό” βιβλίο, ο μόνος που γνωρίζει το “τι θα διαβάσουμε” είναι ο… βιβλιοπώλης. Και η όποια “συναλλαγή” τελειώνει εκείνη τη στιγμή. Όταν, όμως, διαβάζουμε ένα eBook σε μια ηλεκτρονική συσκευή, ο “ψηφιακός βιβλιοπώλης”, όπως η Amazon και η Apple… συνεχίζει να μας ακολουθεί και παρακολουθεί.

Όλγα Λαζοπούλου: Η σχέση μου με τον Ρόαλντ Νταλ

Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Η γνωριμία μου με τον Ρόαλντ Νταλ έγινε το καλοκαίρι του 1996 με τη μεσολάβηση του φίλου μου του Αντρέα, ο οποίος ένα βράδυ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, άρχισε να μου διαβάζει (με την ωραία αγγλική προφορά του) τους στίχους από το βιβλίο Revolting Rhymes, μία έμμετρη παρωδία έξι γνωστών παραμυθιών.

Νέο τεύχος APPROACHES

Το APPROACHES αποτελεί το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό το οποίο είναι αφιερωμένο τόσο στο πεδίο της Μουσικοθεραπείας, όσο και στο πεδίο της Ειδικής Μουσικής Παιδαγωγικής.
Επισκεφτείτε το νέο τεύχος του περιοδικού Approaches, 4 (1) 2012

Μωρά και ασφαλές co-sleeping

Ο Στέλιος Παπαβέντσης, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C. Παιδίατρος - Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού και Γαλουχίας, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, κατά πόσο είναι σωστό ή λάθος να κοιμάται ένα βρέφος στο κρεβάτι των γονιών του. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

"Pointy Three": iBook με Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ASL)

To "Pointy Three" του Adam Stone είναι ένα iBook σε Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ASL) και αγγλικά. Πρόκειται για την ιστορία ενός πιρουνιού που έχει χάσει ένα από τα "δόντια" του, αλλά διατηρεί τη γενναιότητά του. Σύμφωνα με τον Adam Stone, το βιβλίο δεν μεταφράστηκε στην ASL (αν και πρώτα γράφτηκε στα αγγλικά), αλλά δημιουργήθηκε με γνώμονα και τις δύο γλώσσες.

Μελέτη: Parental Attitudes towards Autistic Child

Η μελέτη "Parental Attitudes towards Autistic Child" αποσκοπεί στη διερεύνηση των στάσεων των γονέων αυτιστικών παιδιών, τόσο απέναντι στο παιδί τους, όσο και αναφορικά με την ικανοποίηση των βασικών αναγκών του. Επίσης, εξετάζονται οι κοινωνικές επιπτώσεις, ο ρόλος του φύλου κάθε γονέα, καθώς και του μορφωτικού τους επιπέδου.
 

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.
Αυτά αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες.

Εργαστήρι Φωτογραφίας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς "ΒηματίΖΩ"

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς «βηματίΖΩ» ανακοινώνει πως στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γένια Σε Δράση» λειτουργεί Εργαστήρι Φωτογραφίας παραδίδοντας μαθήματα σε νέους με αναπηρία αλλά και σε νέους τυπικής ανάπτυξης.

18 Πανελλήνια Ρεκόρ οι Έλληνες στο Βερολίνο

Δεκαοκτώ πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ IDM Berlin 2012 που φιλοξενήθηκε στο Βερολίνο και αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία για τα ελληνικά χρώματα να «σφραγίσουν» εισιτήριο για το Λονδίνο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ http://results.minedu.gov.