Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Παλιές κάλτσες: τι μπορούμε να τις κάνουμε αντί να τις πετάξουμε

Πολλές φορές στα συρτάρια του παιδικού δωματίου μαζεύονται πολύχρωμες καλτσούλες με υπέροχα σχέδια που δυστυχώς δεν μπορούν να φορεθούν από τα παιδιά, είτε επειδή δεν τους κάνουν, είτε επειδή έχουν φθαρεί πολύ, είτε επειδή είναι μόνες και έρημες (ιδίως στις οικογένειες με σκυλάκια, πολλές κάλτσες πέφτουν θύματα παιχνιδιάρικων επιθέσεων και καταστρέφονται). Τι μπορούμε να τις κάνουμε;

Δείτε μερικές ιδέες: 

Ατομα με τυφλοκώφωση Yarn Bombing: Καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Ειδικό σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας

Δράση, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), το Σάββατο, 18.06.2022 από τις 10:00-12:30, διοργανώνει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας, σε συνεργασία και υποστήριξη από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τυφλοκωφών “Το Ηλιοτρόπιο”. 

Podcast: Άρτεμις Τσίτσικα «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Άρτεμη Τσίτσικα για την ψυχοσύνθεση των εφήβων, τα σύγχρονα αδιέξοδά τους αλλά και τις ακραίες εκφράσεις βίας.

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ φιλοξενήθηκε η τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ)

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου, φιλοξενήθηκε την Κυριακή (12 Ιουνίου 2022), η τεχνικός σύμβουλος όλων των αθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) Σοφία Δαυλιάκου.

Η τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΑΚ αρχικά μετέφερε τις ευχαριστίες του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιωσήφ Σταυρακάκη, στην ΕΡΑ Σπορ, για τη στήριξη και την προβολή των δράσεων της και στη συνέχεια αναφέρθηκε τόσο στις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, της Βραζιλίας, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία να «αγκαλιάσει» όλα τα Κωφά και βαρήκοα άτομα και να τα φέρει στον αθλητισμό.

"Κρυμμένη" ΔΕΠΥ ενηλίκων έφερε στην επιφάνεια η πανδημία

Πώς η τηλεργασία οδήγησε στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας πολίτες που ως τότε ήταν λειτουργικοί. Εξηγεί στο iatronet.gr ο διευθυντής Ψυχιατρικής στο NHS στην Οξφόρδη, Θ. Μπαργιώτας.

Πρωινό ξύπνημα σε συγκεκριμένη ώρα, ντύσιμο, μετάβαση στο γραφείο, συνεργασία με συναδέλφους, ανάθεση δουλειάς από τους προϊσταμένους και έλεγχος εκτέλεσής της σε καθορισμένα χρονοδιαγράμματα. Οι ρουτίνες επιτρέπουν ακόμα και σε άτομα με κάποιες δυσκολίες στην προσοχή, στη συγκέντρωση και στην οργάνωση να είναι λειτουργικοί και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της εργασίας τους, αντιρροπώντας μέχρι ένα βαθμό αυτές τις δυσκολίες.

Θεσσαλονίκη: Σχολείο στον Εύοσμο ανακύκλωσε μπαταρίες όσες το βάρος του συνόλου των μαθητών

Περισσότερους από τρεις τόνους μπαταριών συγκέντρωσαν για ανακύκλωση οι μαθητές του 20ού δημοτικού σχολείου Ευόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της ΑΦΗΣ, στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 σχολεία της χώρας, γεμίζοντας τους ειδικούς κάδους με χρησιμοποιημένες μπαταρίες.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές Μιχαλεντζάκης & Σταματοπούλου - «Ασημένιος» ο Καρυπίδης

Η μέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται εκεί για 4η ημέρα, κύλησε μαγικά για την Ελλάδα. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στέφθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 100μ. πεταλούδα S8 και 50μ. ύπτιο S4 αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S1. Η ελληνική κολύμβηση έφτασε τα τέσσερα μετάλλια πλέον στη διοργάνωση της Πορτογαλίας, τρία εκ των οποίων χρυσά (στην πρεμιέρα ο Αντώνης Τσαπατάκης).

Άποψη: Νίκος Σαλτερής "Το σχολείο και ο ντεσπεράντο με το σώβρακο"

Οταν άκουσα για τον μαθητή που πήγε στο σχολείο με το σώβρακο, αυθόρμητα σκέφτηκα τι θα έκανα εγώ —σαράντα χρόνια δάσκαλος— στη θέση της καθηγήτριας που κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει. Στην άρνησή του, λοιπόν, να συμμορφωθεί άμεσα, θα τον άρπαζα ωρυόμενος και θα τον έσερνα στο γραφείο. Οπου θα απαιτούσα την τιμωρία του και την κλήση των γονιών του στο σχολείο για ενημέρωση και εξηγήσεις. Αλήθεια, έχει νόημα να αρχίσεις τα ηθικοπλαστικά σε μια τόσο ακραία κατάσταση; Ενδεχομένως, θα έβγαινα και εντελώς από τα ρούχα μου, έχοντας ηττηθεί την ίδια στιγμή ως επαγγελματίας. Ομως, σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερη μια ακραία αντίδραση, παρά η αδιαφορία που ισούται με την αποδοχή και τον διασυρμό της ιδιότητάς σου ως δασκάλου αλλά και του θεσμού που υπηρετείς. Κι ας είχα την όποια υπηρεσιακή επίπτωση. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, καλύτερα ηθικά δικαιωμένος, παρά «νόμιμος», όπως μας δίδαξε εδώ και αιώνες η «Αντιγόνη».

Εγκαίνια της Ψυχιατρικής Κλινικής Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης» του Νοσοκομείου Νίκαιας – Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»

Εγκαινιάστηκε στις 14 Ιουνίου 2022 η Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης» του Νοσοκομείου Νίκαιας – Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», στο πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο κτίριο «ΚΟΠΑΝΑΡΗ».

Η ανακαίνιση του κτιρίου ολοκληρώθηκε χάρη στη δωρεά ύψους 580.000 ευρώ του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης».

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ με 60 θέσεις για άτομα με αναπηρία και συγγενείς

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων ογδόντα τριών (283) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ-πρώην ΑΔΙΠ-), στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΠαΠελ), στο Πάντειον Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.