Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Οκτώ, μη αναμενόμενοι και πρωτότυποι τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση τους παιδιού σας πριν από ένα τεστ.

Πολλοί μαθητές βιώνουν έντονο άγχος πριν από κάθε τεστ. Τα παιδιά με δυσκολίες μάθησης και προσοχής χρειάζονται μια επιπλέον ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το άγχος και το αίσθημα της αβεβαιότητας για τον εαυτό τους την ημέρα του τεστ. Αυτά τα μικρά κόλπα μπορούν να βοηθήσουν. 

1) Δυναμώστε την ένταση της μουσικής: Όλοι γνωρίζουμε ότι η μουσική μπορεί να είναι χαλαρωτική. Οι έρευνες όμως δείχνουν ότι η μουσική μπορεί και να εμψυχώνει. Η ακρόαση μουσικής, σε υψηλή ένταση με πολλά μπάσα, τείνει να φέρνει τα άτομα σε μια πιο δυναμική κατάσταση. Βοηθήστε το παιδί σας να κάνει μια λίστα με τα τραγούδια που το κάνουν να αισθάνεται δυνατό και γεμάτο ενέργεια. Μπορεί να ακούει αυτή τη λίστα πριν το σχολείο ή στα διαλείμματα. Φυσικά, το άκουσμα του τραγουδιού “We will Rock You”δεν εγγυάται ότι το παιδί σας θα πάρει Α. Αλλά μπορεί να δώσει στο παιδί την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. 

Μπείτε στο μαγικό κόσμο τού ραδιοφώνου με τη βοήθεια του European School Radio

Η Ομάδα Επικοινωνίας του European School Radio βρίσκεται στο πλευρό κάθε παιδιού, εκπαιδευτικού, σχολείου κλπ που θέλει να ασχοληθεί με το μαθητικό ραδιόφωνο. Παραθέτουμε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο facebook, με τους απαραίτητους και χρήσιμους υπερσυνδέσμους. Καλές παραγωγές!

Κινητική ανάπτυξη των παιδιών μέσω παιχνιδιού

Ποια είναι η αγαπημένη ασχολία των παιδιών κάθε ηλικίας; Τι αγαπούν περισσότερο τα παιδιά; Η απάντηση είναι μία. Το παιχνίδι! Το πόσο σημαντικό είναι για την γενικότερη ανάπτυξη και την κινητική ανάπτυξη των παιδιών το παιχνίδι κάθε μορφής, διαπιστώνεται από το γεγονός ότι το 2007 αναγνωρίστηκε ως απόλυτο δικαίωμα για κάθε παιδί.

«Χρυσές» ομάδες έρευνας ελληνικών ΑΕΙ

Δεν είναι και μικρό επίτευγμα να πηγαίνουν τρεις ερευνητικές ομάδες από ελληνικά πανεπιστήμια (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας) στη μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση συνθετικής βιολογίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βοστώνη των ΗΠΑ, και να γυρίζουν και οι τρεις με το χρυσό μετάλλιο στις βαλίτσες τους. Αν και πρόκειται για έργο που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη χρονιά, η δυναμική των νέων παιδιών που συμμετείχαν θα λάμψει και στο μέλλον. Πολύ περισσότερο όταν δεν πρόκειται για μια «στενή» ερευνητική δραστηριότητα, αλλά για εργασίες με κέντρο τη συλλογικότητα, τη διεπιστημονική συνεργασία και έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Τι μαθαίνουμε ως γονείς στα παιδιά μας για τις σχέσεις;

Οι γονείς μας πολλές φορές λειτουργούν ως πρότυπα συμπεριφοράς όχι μόνο για τις κοινωνικές επαφές με τους γύρω μας αλλά και για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Ως γονείς, προσπαθούμε μέσα από καθημερινές συζητήσεις να τους περάσουμε τα βαθύτερα μηνύματα της ζωής, τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τα μικρά πράγματα που κάνουμε, σχεδόν ασυναίσθητα και αποτυπώνουν τις αξίες και το ήθος μας. Διατηρώντας υγιή σχέση όχι μόνο με τα παιδιά αλλά και με τους γύρω σας, τους δίνετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να διαμορφώσουν στο μέλλον τους δικούς τους υγιείς δεσμούς.

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ Κωφών γυναικών κορυφαία για το 2019

Την Εθνική Ελλάδος γυναικών μπάσκετ Κωφών ψηφίσατε ως κορυφαία στην κατηγορία αθλητής/αθλήτρια/ομάδα με αναπηρία για το 2019. Δεύτερος ο Τριανταφύλλου, τρίτος ο Μιχαλεντζάκης.

Τι άλλο να κάνουν τα κορίτσια! Οχι μόνο συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά κατάφεραν να γίνουν και Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Κι αυτό το επίτευγμα ήταν (υπέρ)αρκετό για να βγουν πρώτες στην συγκεκριμένη κατηγορία.

«Παιδιά από αστέρια»: Η Νατάσσα Μποφίλιου δίνει φωνή στο νέο βιβλίο-cd που έγραψαν τυφλοί μαθητές

Η Νατάσσα Μποφίλιου ερμηνεύει τα τραγούδια του cd που συνοδεύουν το παιδικό βιβλίο «Παιδιά από αστέρια» που έγραψαν τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας και του Προνηπιακού τμήματος ΚΕΑΤ με την καθοδήγηση της συγγραφέως Λιλής Γάτη και το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις.

Φαίδρος Παναγόπουλος: Ο πρώτος τεχνίτης χειροποίητων αναπηρικών αμαξιδίων στην Ελλάδα

Ο Φαίδρος Παναγόπουλος, ένας από τους ελάχιστους τεχνίτες που κατασκευάζουν αναπηρικά αμαξίδια στο χέρι, μιλάει στην ATHENS VOICE για τη 525 Handmade Wheelchairs

Τροχοί, χειρολαβές, κομμάτια αλουμίνιο, ταπετσαρίες. Αυτά είναι μερικά από τα εξαρτήματα με τα οποία θα συνθέσει εκείνο που θα χαρίσει σε κάποιον άνθρωπο ένα κομμάτι της χαμένης ανεξαρτησίας του. Ο λόγος για τον Φαίδρο Παναγόπουλο, έναν από τους ελάχιστους τεχνίτες στον κόσμο που κατασκευάζει στην Ελλάδα εξ ολοκλήρου και με το χέρι αμαξίδια για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Ο ίδιος μιλά στην ATHENS VOICE για την ενασχόληση με την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων, την προσβασιμότητα μέσα στην πόλη αλλά και για την εσωτερική ανάγκη του, όπως λέει, να βελτιώνει τη ζωή των άλλων. Έχοντας ήδη φτιάξει δεκάδες αμαξίδια και με αρκετές «παραγγελίες» να τον περιμένουν, ξέρει πως έχει μπροστά του πολλές ακόμα συγκινήσεις.

«Εικονική επιχείρηση» σε 4 σχολεία του Δήμου Τρικκαίων

Ένα σημαντικό πρόγραμμα για την εκμάθηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων από μαθητές/τριες σχολείων των Τρικάλων υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Εικονική επιχείρηση» και ο Δήμος Τρικκαίων είχε απευθύνει πρόσκληση σε 13 δυναμικές τρικαλινές επιχειρήσεις και στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Εξ αυτών ανταποκρίθηκαν οι επιχειρήσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΚΟΡΚΟΛΗΣ, ΒΙΟΣΕΡ, LaFarm και ΤΣΙΛΙΛΗΣ, με τα 4 ήδη να συνεργάζονται με τα σχολεία 4ο ΓΕΛ, 1ο ΓΕΛ, 4ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ.

Πτολεμαΐδα: Επιστρέφουν στο Κολυμβητήριο τα ΑΜΕΑ

Πλατιά χαμόγελα για 18 άτομα με αναπηρία, τα οποία, ύστερα από δεκατέσσερις μήνες αναμονής επιστρέφουν στις πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας, αφού βρέθηκε τελικά η Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του Αγωνιστικού και θεραπευτικού προγράμματος. Τον Νοέμβριο του 2018 οι γονείς των παιδιών και οι ενήλικες ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματα κολύμβησης, λόγω της διαφωνίας της τότε Δημοτικής Αρχής με την Ειδική προπονήτρια με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί η σύμβαση της, γεγονός που επέσυρε τις έντονες διαμαρτυρίες τους.