Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Περιορίστε το χρόνο που περνάει το παιδί σας στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χωρίς να φτάσετε στα άκρα.

Οι έφηβοι συνήθως «χάνονται» στα videogames. Πώς μπορούμε να περιορίσουμε το χρόνο που περνάνε μπροστά σε μια οθόνη χωρίς να χαρίσουμε ή να μαζέψουμε στο πατάρι το xbox ή το ipad; Διαβάστε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις:

Σοβαρά προβλήματα στα παιδιά από την έλλειψη βιταμίνης D κατά την εγκυμοσύνη

Τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στις εγκύους φαίνεται ότι ευθύνονται για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στα παιδιά. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από νέα μελέτη που διεξήγαγαν επιστήμονες στη Βρετανία και αναφέρουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D στον γυναικείο οργανισμό κατά τους τελευταίους μήνες της κύησης ευθύνεται για ασθένειες όπως το άσθμα, ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η σχιζοφρένεια.

Aχ, αυτός ο βήχας!

Ο βήχας έχει την εξήγησή του και δεν είναι πάντα κακό σημάδι για την υγεία του παιδιού. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και απαραίτητος.

Τώρα το χειμώνα ο βήχας είναι πολύ συνηθισμένος στα παιδιά. Και αυτό γιατί σχεδόν πάντα συνοδεύει όλες τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, που είναι πολύ συχνές αυτή την εποχή. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση ένα παιδί που θα κρυολογήσει ή θα έχει ιγμορίτιδα, ρινίτιδα ή βρογχίτιδα, να μην παρουσιάσει και βήχα και μάλιστα παρατεταμένο. Ο βήχας σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως εμφανίζεται τη δεύτερη ή την τρίτη μέρας της λοίμωξης.

Οι συχνοί εφιάλτες στα παιδιά συνδέονται με μελλοντικό κίνδυνο ψύχωσης

Οι συχνοί εφιάλτες στα παιδιά θα μπορούσαν να υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψύχωσης, σύμφωνα με έρευνα από το University of Warwick στη Βρετανία. Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα ευρήματα στο περιοδικό 'Sleep.'

Είναι σύνηθες να έχουν εφιάλτες τα μικρά παιδιά. Τα άσχημα όνειρα είναι φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξης και η συχνότητά τους συνήθως μειώνεται καθώς μεγαλώνει το παιδί.

Κίνα: Εβαλαν κάγκελα στα θρανία

Ειδικές μεταλλικές μπάρες αποφάσισε να εγκαταστήσει στα θρανία σχολείο στην Κίνα με στόχο να μην μπορούν οι μαθητές να σκύβουν το κεφάλι πολύ κοντά στα τετράδιά τους. Στόχος του κινεζικού σχολείου με την κίνηση αυτή είναι να μη δημιουργούνται προβλήματα όρασης στους μαθητές, πολλοί από τους οποίους όταν γράφουν πλησιάζουν το πρόσωπο πολύ κοντά στο τετράδιο. Η μπάρα αυτή μπορεί να σπρωχθεί προς τα εμπρός, μακριά από τον μαθητή και να γίνει βάση ώστε να ακουμπά κανείς το βιβλίο που θέλει να διαβάσει. Η μπάρα είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε όταν σπρωχθεί μπροστά και τοποθετηθεί σε ειδική θέση το βιβλίο, αυτό θα βρίσκεται στη σωστή απόσταση για να το διαβάσει ο μαθητής χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να κάνει κακό στα μάτια του.

Παιδικός αθλητισμός και ανταγωνιστικό άγχος

Η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, ακόμα και από την προσχολική ηλικία, αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς. Τα παιδιά που αθλούνται είναι πιο υγιή, πιο πειθαρχημένα, λειτουργούν με μέθοδο και οργάνωση, αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες, αναπτύσσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και μαθαίνουν να αυτοσχεδιάζουν και να αυτενεργούν. Μέσα από το αθλητικό παιχνίδι, όποιο κι αν είναι αυτό, τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους, το περιβάλλον και τους ανθρώπους που ζουν γύρω τους, ενώ επιπροσθέτως, με τη σωστή καθοδήγηση, εξελίσσονται οι τεχνικές τους ικανότητες, βελτιώνεται η φυσική τους κατάσταση και το σώμα τους.