Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πληροφορίες για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπάσκετ Kωφών 2011



Θέαμα Χημείας στην Αθήνα

Μπορείς να καθηλώσεις ένα ακροατήριο όλων των ηλικιών από 10 ως 100 ετών επί μία ώρα μιλώντας τους για κάτι τόσο συνηθισμένο όπως το νερό και να φύγουν έχοντας μάθει ένα σωρό πράγματα. Το αποδεικνύει ο εξαιρετικά δημοφιλής στην Αγγλία καλεσμένος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών που, σε συνεργασία με το Βritish Council και το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Ετους Χημείας τα Κυριακάτικα Πρωινά, μια σειρά από διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και πειράματα. 

Πρόσκληση για παρουσίαση καινοτόμων ή αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών [Π.Ε.Ε.Π]
Αγαπητοί συνάδερφοι, 
σε αρκετές δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ειδικά σχολεία, ΕΕΕΕΚ, Τ.Ε., κ.α.) εφαρμόζονται με επιτυχία καινοτόμα ή απλά αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με θετικές επιπτώσεις στην εξέλιξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δυο κόρες ορίζει η συνταγή για οικογενειακή ευτυχία

Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε οικογένεια, ξεχάστε τα όνειρά σας να κάνετε ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το μυστικό για μια πραγματικά αρμονική οικογένεια, με λιγότερη φασαρία και καβγάδες, είναι δύο κόρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα μεγάλης βρετανικής ιστοσελίδας για θέματα γονέων που διενεργήθηκε σε 2.116 γονείς με παιδιά κάτω των 16 ετών, αποκλείοντας τα μοναχοπαίδια.

Σχολική πρόοδος πάνω από την υγεία...

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των γονιών στο Χονγκ Κονγκ βάζουν πάνω από την υγεία του παιδιού τους τη σχολική του πρόοδο. Η έρευνα της εταιρείας Plaza Hollywood ήταν αποκαλυπτική της στάσης των γονιών σ’ έναν τόπο γνωστό για το πιεστικό εξεταστικό σύστημα των σχολείων, αλλά και την έμφαση που δίνεται στην ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών. Ενώ λοιπόν σε ποσοστό 72,2% οι γονείς θεωρούν «εξαιρετικά σημαντική» τη σχολική πρόοδο του παιδιού τους, μόνο το 10,9% θεωρεί το ίδιο για την υγεία του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, οι γονείς μπορεί να πιέζουν τα παιδιά τους για καλούς βαθμούς στο σχολείο, αλλά είναι και έτοιμοι να εκπληρώσουν κάθε τους επιθυμία. Επιπλέον, το 87% των γονιών απάντησε ότι έχει προσλάβει προσωπικό για τη φροντίδα των παιδιών στο σπίτι και περίπου οι μισοί είπαν ότι θα έπαιρναν άδεια απ’ τη δουλειά τους αν τα παιδιά τους είχαν ξεχάσει τα σχολικά βιβλία τους ή το καλαθάκι του φαγητού στο σπίτι (Καθημερινή).

Αφηγήσεις στο Τελλόγλειο

Το πόρισμα για το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Παιδιού για τις συνθήκες λειτουργίας της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας για παιδιά με αναπηρίες «Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών»

Η κοκκινοσκουφίτσα στο facebook



Τα ebooks και η ψηφιοποίηση στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το ηλεκτρονικό βιβλίο και οι ψηφιακές τεχνολογίες στις εκδόσεις θα έχουν και αυτή τη χρονιά παρουσία στη "Γωνιά των Νέων Τεχνολογιών" και σε άλλες θεματικές ενότητες στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Helexpo. Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης που έδωσαν σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Κατρίν Βελισσάρη και ο πρόεδρός του Τάκης Θεοδορώπουλος, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιβλιοχαρτοπωλών Άννυ Ραγιά και ο πρόεδρος της HELEXPO Πάρις Μαυρίδης.

Άποψη: Αντώνης Λιάκος "Σχολείο χωρίς σύνορα"

Η συζήτηση για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις έχει πάρει μια τροπή οργανωτική και τεχνοκρατική. Εκείνο που δεν συζητούμε είναι το περιεχόμενο, οι κατευθύνσεις, τα ζητήματα παιδείας – και μάλιστα ανθρωπιστικής παιδείας. Η ανθρωπιστική παιδεία κυριαρχείται ακόμη από συντηρητικές απόψεις που εγκαθιδρύθηκαν στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα και οι οποίες, παρά την κριτική που δέχτηκαν (από τον καιρό των δημοτικιστών και του Δελμούζου), συνεχίζουν να κυριαρχούν και να αναπαράγονται. 

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Βραδινές παρατηρήσεις στο Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το εργαστήριο Αστρονομίας σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08-04-2011.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Η νομοθεσία για ασφαλή παιδικά παιχνίδια

Ενόψη του Πάσχα και των αυξημένων αγορών που θα γίνουν σε παιχνίδια το Κέντρο πρστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) υπενθυμίζει ότι για τα παιδικά παιχνίδια υπάρχει τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η νομοθεσία καθορίζει, για το σύνολο των παιδικών παιχνιδιών, τις βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας, που πρέπει αυτά να πληρούν, για να μπορούν να διατίθενται, στην αγορά.