Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Άρθρο για τη διερμηνεία νοηματικών γλωσσών

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο "Comprehension of Sign Language Interpreting: Deciphering a Complex Task Situation" των Marc Marschark, Patricia Ciasapere, Carol Convertino, Rosemarie Seewagen kαι Heather Maltzen, όπως δημοσιεύτηκε το 2004 στο περιοδικό Sign Language Studies.

Δήμος Λαμιέων: Έναρξη εγγραφών στα Εικαστικά Εργαστήρια από 17/9/2012

Τα Εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων ξεκινούν τη χρονιά 2012-2013 με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Παιδικός σταθμός: Πότε είναι η κατάλληλη ώρα;

της Έλενας Μπούλια

Καθώς ο παιδικός σταθμός δεν αποτελεί υποχρεωτικό στάδιο στην εκπαίδευση του παιδιού, όπως το νηπιαγωγείο, η απόφαση για το πότε και το εάν «πρέπει» ένας γονιός να στείλει εκεί το παιδί του έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες: Εργάζονται οι γονείς και με τι ωράρια; Υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα που μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά όταν οι γονείς εργάζονται; Υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικό παιδικό σταθμό; Οι ειδικοί τι συμβουλεύουν για την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού;

Ζάγκρεμπ: Το Παιδί στην Πόλη

Το Συνέδριο Παιδί στην Πόλη οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2002.

Φέτος για 6η χρονιά διοργανώνεται στο Ζάγκρεμπ από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012, το εν λόγω συνέδριο , για τα δικαιώματα και τη δημιουργία χώρων για τα παιδιά στο πλαίσιο των φιλικών προς αυτά πόλεων,

Συμφωνία πέντε σημείων για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες

Σε συμφωνία πέντε σημείων κατέληξε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη και της διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (ΜΚΗΛ) για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012 – 2013, συνεχίζει το πολιτιστικό πρόγραμμα του με προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανακύκλωση… γνώσης από τους Ενεργούς Πολίτες

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» θέλοντας να βοηθήσουν οικονομικά αδύναμες οικογένειες στις μεγάλες δαπάνες που απαιτούνται για προμήθεια σχολικών ειδών πραγματοποιεί διήμερο «σχολικής αλληλοβοήθειας» την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου (6-9.00 το βράδυ) στην πλ. Ταχυδρομείου, μπροστά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΟΞΥΓΟΝΟ: Πρόγραμμα για παιδιά Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2012

Αποχαιρετώντας το καλοκαιράκι, το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη χαρά να ανακοινώσει και να μοιραστεί μαζί σας το νέο του πρόγραμμα που απευθύνεται στα παιδιά για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2012.

Το εκπαιδευτικό κέντρο της ActionAid σας περιμένει για το 2012-13!

Από τον Οκτώβριο του 2009 περισσότερα από 8,000 παιδιά έχουν επισκεφθεί το κέντρο αναπτυξιακής εκπαίδευσης της ActionAid Ελλάς, «Ένας Κόσμος Άνω Κάτω» και έχουν συμμετάσχει στα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε αυτό.

Η Εξεταστέα− Διδακτέα Ύλη των Μαθημάτων της Γ΄ Τάξης των Ημερησίων και Δ΄ Τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ

Μετά από την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) , ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου υπέγραψε την απόφαση με την οποία καθορίζεται η Εξεταστέας−Διδακτέας Ύλης τωνΜαθημάτων της Γ΄ Τάξης των Ημερησίων και Δ΄ Τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για εισαγωγή αποφοίτων στα Πανεπιστήμια & Τ.Ε.Ι. του σχολικού έτους 2012 – 2013.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Πηγή: esos

Δωρεάν Φροντιστηριακά Μαθήματα από την Βιβλιοθήκη Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προτίθεται να ξεκινήσει την νέα σχολική χρονιά το "Κοινωνικό Φροντιστήριο" με σκοπό να βοηθήσει μεν τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ φροντιστηριακά μαθήματα αλλά συγχρόνως να ανακουφίσει κατα το δυνατόν την ελληνική οικογένεια απο το οικονομικό άγχος και την πίεση που ασκείται.

Παράλυτοι αισθάνονται ξανά

Λονδίνο.  Δοκιμή με εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα που διεξάγεται στην Ελβετία πέτυχε κάτι το οποίο προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στους ίδιους τους ερευνητές: επανέφερε σε έναν βαθμό την αίσθηση σε παράλυτους ασθενείς, σε σημεία του σώματος τα οποία ήταν εντελώς «αναίσθητα» εξ αιτίας τραυματισμού του νωτιαίου μυελού.

Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη 78 χρόνια αφότου το δανείστηκε

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 78 χρόνια άργησε να επιστρεφεί μία σπάνια έκδοση του βιβλίου «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», του Όσκαρ Γουάιλντ, στη δημοτική βιβλιοθήκη του Σικάγο.

Χαρίζουμε παιχνίδια, μοιράζουμε χαμόγελα

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου το Allou! Fun Park και οι επισκέπτες του χαρίζουν παιχνίδια και χαμόγελα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που υποστηρίζονται από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Φροντίδας «Θεόφιλος» μέσα από το πρόγραμμα «Χαρίζουμε παιχνίδια, Μοιράζουμε χαμόγελα».