Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

7 μάσκες που χρησιμοποιούμε για να κρύβουμε τις ατέλειές μας.

Πολλοί ενήλικες με ΔΕΠΥ νιώθουν ότι ζουν σε ένα ψέμα. Δημιουργούν προσωπεία για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τής προσωπικότητάς τους για τα οποία ντρέπονται, και μετά περνούν τις μέρες τους φοβούμενοι ότι κάποιος θα αποκαλύψει ότι είναι απάτη. Υπάρχει, ωστόσο, ένας καλύτερος, πιο αυθεντικός τρόπος για να ζει κανείς. 

Στο διαδίκτυο, «catfishing» σημαίνει τη συνειδητή εξαπάτηση. Όταν ένας χρήστης συνδεδεμένος στο διαδίκτυο προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος στους ανυποψίαστους χρήστες. Μετά από χρόνια κοροϊδίας και επικρίσεων για τα δημόσια ατοπήματά τους, οι ενήλικες και τα παιδιά με ΔΕΠΥ γίνονται ειδικοί στην παραπλάνηση, προσπαθώντας να «περάσουν σαν κανονικοί». Δεδομένου του στίγματος γύρω από την ΔΕΠΥ, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι με την κατάσταση αυτή δημιουργούν μια γκαρνταρόμπα μεταμφιέσεων για να τις φορούν όταν οι καταστάσεις απαιτούν συμβιβασμό με τα κλασικά πρότυπα. Μολονότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτά τα θέματα, μερικές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα άτομα με ΔΕΠΥ. 

Πανελλήνιες 2019: Ο αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ ανά σχολή

ον αριθμό των εισακτέων φοιτητών ανά σχολή για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά οι εισακτέοι στις ανώτατες σχολές θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.643 περισσότερες θέσεις. Αναλυτικά η λίστα στον Σκάι

Πρώιμη παρέμβαση για βρέφη και παιδιά με προβλήματα όρασης

Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για βρέφη και παιδιά με διαταραχές όρασης υλοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα από τον Σύλλογο "ΣΥΖΩΗ". Η πρώιμη παρέμβαση είναι μια σύνθεση υπηρεσιών και παροχών για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών) και τις οικογένειές τους και ήδη στο πλαίσιο του Προγράμματος, μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 35 παιδιά και οι οικογένειές τους.

Χρήμα: Το έχετε συστήσει στα παιδιά σας;

Προσφέροντας στα παιδιά γνώση πάνω στις οικονομικές έννοιες και δεξιότητα αξιοποίησης τους, τα θωρακίζουμε ως αυριανούς ενηλίκους, έτσι ώστε να μπορούν όχι μόνο να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις, αλλά και να προστατεύονται από οποιαδήποτε μορφή οικονομικής εκμετάλλευσης 

Παιδική ψυχαγωγία: Ποια είναι τελικά η καλύτερη εμπειρία θέασης για τα παιδιά;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε γονιός στις μέρες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και προσεκτικός σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο που τα παιδιά του καταναλώνουν μέσα από τις «έξυπνες» συσκευές που έχουν στη διάθεσή τους και φυσικά, την τηλεόραση. Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές και δυστυχώς, δεν είναι όλες κατάλληλες για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται. Πώς μπορεί, λοιπόν, μία μητέρα και ένας πατέρας εν έτει 2019 να αισθάνονται σίγουροι για τις σειρές που τα παιδιά τους παρακολουθούν και κυρίως, πώς μπορούν να γνωρίζουν ποιο είναι το καλύτερο περιεχόμενο για εκείνα;

Παιδιά: Πόσο επηρεάζουν τα μάτια, τα παιχνίδια στις ψηφιακές οθόνες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι υγείας για να είναι οι γονείς προσεκτικοί με τη χρήση κινητών και τάμπλετ από τα παιδιά τους και ένας από αυτούς είναι η διαφύλαξη της όρασης.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν καλύτερα τους πιθανούς κινδύνους για τα παιδιά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προσφάτως νέες οδηγίες στις οποίες συνιστά να μην ασχολούνται καθόλου με ψηφιακά μέσα τα παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους. Όσον αφορά τα παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, συνιστά να μην υπερβαίνουν την 1 ώρα ημερησίως.

Τι «γέννησε» η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα

Όταν ξεκίνησε να εργάζεται πριν από εννέα χρόνια, ένα από τα καθήκοντα της δουλειάς της Λιού Φανγκ ήταν να εξασφαλίζει ότι οι γυναίκες του χωριού της δεν έκαναν περισσότερα παιδιά από όσα επέτρεπε ο νόμος, δηλαδή ένα. Εάν γεννούσαν κορίτσι ή αγόρι με αναπηρία, ο νόμος τούς επέτρεπε να προσπαθήσουν να κάνουν άλλο παιδί. Εάν είχαν ήδη δύο παιδιά ή αγόρι, η Λιου μοίραζε προφυλακτικά και ανάγκαζε τις γυναίκες να βάλουν σπιράλ για αντισύλληψη. Εάν έμεναν έγκυες, τις ενθάρρυνε να κάνουν έκτρωση.

ΑΣΕΠ: Οι δύο προκηρύξεις 4ΕΑ/2019 - 5ΕΑ/2019 για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Το ΑΣΕΠ εξέδωσε τις δύο προκηρύξεις 4ΕΑ/2019 - 5ΕΑ/2019 για μόνιμες προσλήψεις κλάδων ΤΕ01, ΤΕ02, ΤΕ16, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή αλλά και των κλάδων ΔΕ01, ΔΕ02, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

Δωρεάν μαθήματα πινγκ-πονγκ στο Ωραιόκαστρο

Ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, προσκαλεί όσα παιδιά επιθυμούν, να παρακολουθήσουν μαθήματα πινγκ-πονγκ, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 7:00 – 8:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του, Λεωφόρος Δημοκρατίας 12 με Καποδίστρια γωνία, είσοδος από Καποδίστρια στο Ωραιόκαστρο.
Τα μαθήματα είναι χωρίς κόστος και θα γίνονται μέχρι τέλος Ιουλίου.
Πηγή: Oraiokastro24.gr