Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Χρειαζόμαστε το μάθημα της οικιακής οικονομίας περισσότερο από ποτέ

Το 1955, η Young America Films, μια εταιρεία παραγωγής εκπαιδευτικών βίντεο, κυκλοφόρησε μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας εννέα λεπτών, με τον απλό τίτλο, "Why Study Home Economics?". Η υπόθεση ξεκινάει με δύο αδερφές γυμνασίου, τη Τζάνις και την Κάρολ, που αποφασίζουν ποια μαθήματα θα παρακολουθήσουν το επόμενο τρίμηνο. Η Τζάνις λέει, "Λοιπόν, πρέπει να συμπληρώσω μονάδες στη φυσική και τα αγγλικά, και θέλω να πάρω και οικιακή οικονομία..."

"Οικιακή οικονομία;!" αποκρίνεται έκπληκτη η Κάρολ και συνεχίζει: «Γιατί θέλεις να πάρεις οικιακά;»

“Ψηλάφισε την τέχνη, άκου τη θάλασσα”: Συμπεριληπτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ

Τι είναι η τέχνη; Σε ποιους απευθύνεται; Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει προσβάσιμη σε όλους; Ποια η σχέση της με την ελληνική θάλασσα και τα ταξίδια;

Με διαδραστικό τρόπο κι αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ψηλάφισε την τέχνη, άκου τη θάλασσα”: Το έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη για άτομα με προβλήματα όρασης και λοιπές αναπηρίες, προσπαθεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και γίνεται το κλειδί για την κατανόηση και αποκωδικοποίηση της ζωγραφικής τέχνης, ενώ αποτελεί ένα από τα πρώτα πλήρως προσβάσιμα προγράμματα για την Νεοελληνική Τέχνη το οποίο απευθύνεται και σε ΑμεΑ.

RobotDog: Η εφεύρεση Ελλήνων μαθητών για άτομα με οπτική αναπηρία

Τον RobotDog, ένα σκύλο – ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης κάνοντας την καθημερινότητάς τους πιο εύκολη κατασκεύασαν μια ομάδα μαθητών του 24ο ΓΕ.Λ. Αθηνών.

Το ρομποτικό τετράποδο όχι μόνο καθοδηγεί τα άτομα με προβλήματα όρασης να κινούνται σωστά, αλλά ανιχνεύει εμπόδια και δίνει σαφείς οδηγίες στα εν λόγω άτομα, προκειμένου να είναι ασφαλή.

Προβολή: Πόσο θα επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη την εκπαίδευση

 

Τα παιδιά σε κάθε ηλικία χρειάζονται τα ίδια “φιλιά” που τους δίναμε όταν ήταν μωρά

Πόσες φορές φιλούσαμε τα μωράκια μας όταν είχαν γεννηθεί; Ήταν όλη μέρα στην αγκαλιά μας, χαϊδεύαμε τις κοιλίτσες τους και τους δίναμε αμέτρητα φιλιά! Τα παιδιά μας σήμερα μπορεί να έχουν μεγαλώσει, κάποια πηγαίνουν προνήπιο, κάποια δημοτικό, κάποια έχουν ανοίξει τα φτερά τους και δεν θέλουν φιλιά από εμάς… αλλά όλα χρειάζονται τα ίδια “φιλιά” από τους γονείς τους.

Σχολεία: Πόσοι δάσκαλοι αναμένεται να διοριστούν μέχρι το 2030;

Στην επόμενη εξαετία αναμένεται να έχει απορροφηθεί σχεδόν το σύνολο των δασκάλων που βρίσκονται στον σημερινό πίνακα αναπληρωτών

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εκπαιδευτικού Ψυχολόγου και Σύμβουλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού Παναγιώτη Τάγαρη σχετικά με τις συνταξιοδοτήσεις των δασκάλων εκπαιδευτικών μέχρι το 2030 αναμένονται 13.000 συνταξιοδοτήσεις.

Χάρκοβο: Η ουκρανική πόλη που μεταφέρει τα σχολεία στους σταθμούς του μετρό εν μέσω του πολέμου

Η ζωή των παιδιών σε όλη την Ουκρανία έχει αλλάξει ραγδαία από τον Φεβρουάριο του 2022, την ημέρα της ρωσικής εισβολής. Για τα παιδιά που ζουν στην βόρεια πόλη Χάρκοβο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα ρωσικά σύνορα, άλλαξε περισσότερο από όλους.

Πολύγυρος: Παιδιά διοργανώνουν συναυλία για τον συμμαθητή τους που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας

Μία συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης, για έναν 16χρονο μαθητή με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διοργανώνουν οι συμμαθητές του από το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στο δημοτικό θέατρο Πολυγύρου.

«Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές» – Δημόσια συζήτηση στο Εθνικό Θέατρο

Με τη δημόσια συζήτηση με θέμα: «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές» συνεχίζεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 19.00 ο κύκλος συζητήσεων που άνοιξε το Εθνικό Θέατρο πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διοργανώνει σεμινάρια για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού – Πώς μεγαλώνουμε ευτυχισμένα παιδιά», την Παρασκευή (16/02) το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.