Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την ευημερία, τη μάθηση και τις επιλογές σταδιοδρομίας των κοριτσιών, προειδοποιεί έρευνα της UNESCO

Πρόσφατη έκθεση της UNESCO προειδοποιεί ότι, ενώ οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τη διδασκαλία και τη μάθηση, παρουσιάζουν επίσης κινδύνους όπως η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, η απόσπαση της προσοχής από τη μάθηση και ο διαδικτυακός εκφοβισμός. Η έκθεση ρίχνει φως στο πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύουν τα στερεότυπα των φύλων, με αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία, τη μάθηση και τις επιλογές σταδιοδρομίας των κοριτσιών.

Είναι καλό ή κακό να έχει το κάθε παιδί το δικό του δωμάτιο;

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ τους γονείς δίνουμε προτεραιότητα στο να έχει το κάθε παιδί το δικό του δωμάτιο; Τον τελευταίο μισό αιώνα, η πρακτική αυτή που έχει επεκταθεί καθώς οι άνθρωποι αποκτούν λιγότερα παιδιά, έχει γίνει αυτό που η κοινωνιολόγος Annette Lareau του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια αποκαλεί «κανονιστικό ιδεώδες» – κάτι που πολλοί επιδιώκουν, αλλά δεν μπορούν όλοι να το επιτύχουν. Ακόμη και μεταξύ των γονέων των οποίων τα παιδιά μοιράζονται δωμάτια, πάνω από το 70 τοις εκατό δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να μπορούν να προσφέρουν στο καθένα το δικό του, σύμφωνα με έρευνα του 2022.

Κατασκηνώσεις 2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις e-ΕΦΚΑ – Δικαιούχοι και διαδικασία

Ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τις κατασκηνώσεις του 2024 στον e-ΕΦΚΑ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί.

Βλέπετε το παιδί σας όπως είναι ή όπως… θα θέλατε να είναι;

Τι ακριβώς σημαίνει «βλέπω πραγματικά» το παιδί μου και γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε αυτήν την ικανότητα;

Ο Άνταμ Φίλιπς, Βρετανός παιδοψυχαναλυτής, είπε κάποτε: «Δεν μπορείς να δεις τίποτα για τον εαυτό σου μέχρι κάποιος να δει κάτι σε εσένα και να το επισημάνει». Άραγε πράγματι δεν γνωρίζουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας αν κάποιος άλλος δεν τα προσέξει και αγνοούμε τις ικανότητές μας αν δεν αναγνωριστούν; Για να βρούμε την απάντηση, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο που αναπτύσσεται ένα παιδί.

Προσβάσιμο ψηφοδέλτιο επιστολικής ψήφου για τα Άτομα με Αναπηρία

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την περαιτέρω διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τους παρέχει πλέον τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του προσβάσιμου ψηφοδελτίου επιστολικής ψήφου.

MEDNIGHT: Κάλεσμα προς σχολεία

Η δραστηριότητα “Οι ερευνητές/τριες επιστρέφουν στο σχολείο” φέρνει ερευνητές και ερευνήτριες από διάφορα γνωστικά πεδία στις σχολικές αίθουσες. Μέσω συνεδριών διάρκειας περίπου 60 λεπτών, οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν απευθείας με τους ερευνητές/τριες, χωρίς να φύγουν από τη βάση τους. Ο κύριος στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να παρέχει στους μαθητές και τις μαθήτριες τα ερεθίσματα που θα τους/τις αφυπνίσουν και θα ενισχύσουν την επιστημονική τους κλίση, εστιάζοντας στα κορίτσια.

Τζόρτζια Μίκαμ: «Η αναπηρία δεν έχει συγκεκριμένη εμφάνιση»

Η 30χρονη Τζόρτζια Μίκαμ έχει εργαστεί ως μοντέλο στη Vogue αλλά και ως ηθοποιός στο πλευρό της Γκαλ Γκαντότ στην ταινία «Wonder Woman», ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό. Είναι «μέτρια» κωφή.

Διατροφικές διαταραχές: Είναι συχνές σε έναν στους τέσσερις εφήβους με αυτή την πάθηση

Η ρύθμιση του βάρους αποτελεί μια ανησυχία για τους περισσότερους ανθρώπους, αν όχι για όλους. Όταν πρόκειται και για κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 1, η διατροφή είναι ακόμα μια παράμετρος που χρειάζεται προσοχή. Έτσι, όμως, κάτι τόσο απλό και καθημερινό μπορεί να προκαλέσει άγχος σχετικά με τη λήψη του φαγητού, όπως αποκαλύπτει νεότερη μελέτη.

Νεαροί κινηματογραφιστές εμπνέονται από τους πύργους της Χαλκιδικής και δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους

Ο μύθος λέει ότι η βασίλισσα Γαλάτεια ζούσε με τον σύζυγό της Άνθιμο στον Πύργο της Γαλάτιστας. Όταν μια μέρα η Γαλάτεια πήγε για νερό στη βρύση, της έπεσε ένα κουβάρι. Πειρατές το βρήκαν και το τύλιξαν φτάνοντας στον πύργο, όπου σκοτώθηκε η βασίλισσα που έδωσε αργότερα το όνομά της στο χωριό της Χαλκιδικής. Εμπνευσμένοι από τον μύθο, μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου της περιοχής γύρισαν στον πύργο την ταινία μικρού μήκους με τον χαρακτηριστικό τίτλο «κόκκινη κλωστή μας δένει...» και κεντρικό χαρακτήρα τη μυθική Γαλάτεια...

Audi: Προσβάσιμος κόμβος φόρτισης στη Φρανκφούρτη

Ένας σταθμός φόρτισης της Audi, με περιστρεφόμενο βραχίονα από ψηλά και ανεμπόδιστη πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.

Κομισιόν: Ξεκινά επίσημη έρευνα σε Facebook και Instagram για την ασφάλεια των παιδιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε επίσημες διαδικασίες για να αξιολογήσει εάν η Meta, ο πάροχος του Facebook και του Instagram, ενδέχεται να παραβίασε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) σε τομείς που συνδέονται με την προστασία των ανηλίκων.