Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού: Ξέσπασμα θυμού ή αισθητηριακή κατάρρευση;

Παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού: Ξέσπασμα θυμού ή αισθητηριακή κατάρρευση; Πώς ξεχωρίζουμε τις δύο αυτές καταστάσεις;




Από τη Θεσσαλονίκη στη Σιγκαπούρη: Μαθητές Λυκείου έφτιαξαν το τρίτο καλύτερο ρομπότ στον κόσμο

Στην τρίτη θέση του βάθρου στη ρομποτική Oλυμπιάδα της Σιγκαπούρης ανέβηκε η Εθνική ομάδα FIRST Global – ΔΕΗ Team Greece, για την αποτελεσματικότητα και τον σχεδιασμό του ρομπότ που σχεδίασαν. Το χάλκινο μετάλλιο στο Zhang Heng Award for Engineering Design στη Σιγκαπούρη, είναι ένα σημαντικό βραβείο για την ελληνική ομάδα, καθώς αναδεικνύει το ρομπότ που κατασκεύασαν οι μαθητές Λυκείου σε ένα από τα τρία καλύτερα του κόσμου.

Από σήμερα οι αιτήσεις για τα διδακτικά συγγράμματα: Τι πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές και ποιες οι υποχρεώσεις των εκδοτών

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Διδακτικών Συγγραμμάτων «Εύδοξος», οι δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

Ποιες οι αμοιβές των εκπαιδευτικών σε Ελλάδα και ΕΕ - Οι καλοπληρωμένοι και οι «φτωχοί συγγενείς»

Πώς συγκρίνονται οι αμοιβές των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη; Ποιοι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι; Ποια η θέση των Ελλήνων; Πόσο αυξάνονται οι μισθοί τους ανάλογα με την επαγγελματική τους ανέλιξη; Έχουν κερδίσει ή έχουν χάσει μέρος της αγοραστικής τους δύναμης οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια;

"Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό" για παιδιά & τους γονείς τους

To επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει για 11η χρονιά και σας καλεί να μπείτε στον ρυθμό του.

Μια ομαδική μουσική εμπειρία που φέρνει σε επαφή μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), μαζί με τους γονείς τους, ενθαρρύνοντας την αυτοέκφραση, προάγοντας τις κοινωνικές δεξιότητες και ενισχύοντας τη συναισθηματική ωρίμανση του κάθε παιδιού.

Ομόφυλα ζευγάρια: Παιδιά αόρατων γονιών, χωρίς δικαιώματα

Το τελευταίο διάστημα η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Τη μια μέρα διαρροές θέλουν η κυβέρνηση να καταθέτει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την άλλη ότι υποκύπτει σε εσωτερικές και μη πιέσεις και να κάνει πίσω. «Οχι, δεν είναι ότι θέλουμε να φορέσουμε νυφικό», λέει η πρόεδρος των οικογενειών Ουράνιο Τόξο Στέλλα Μπελιά. «Είναι ότι ο γάμος φέρνει δικαιώματα που το σύμφωνο δεν φέρνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά που υφίστανται διακρίσεις. Και μάλιστα όχι για κάτι που είναι τα ίδια, για κάτι που είναι οι γονείς τους». Ως γνωστόν, σήμερα στην Ελλάδα ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν έχει δικαίωμα σε κοινή τεκνοθεσία.

Η διδασκαλία του σκακιού στο σχολικό πλαίσιο-σεμινάριο για ενήλικες και εκπαιδευτικούς

Το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο για ενήλικες και εκπαιδευτικούς με θέμα “Η διδασκαλία του σκακιού στο σχολικό πλαίσιο”.

Με αφορμή την ένταξη του σκακιού από φέτος στα εργαστήρια δεξιοτήτων των σχολείων και την ανάγκη που προκύπτει για υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο διδακτικό έργο τους, το σεμινάριο-εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/10, ώρες 17.00-19.00, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Μιχαηλίδου: «Ξεκινάμε ηλεκτρονικό δημόσιο φροντιστήριο για τους μαθητές από φέτος»

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει από φέτος ηλεκτρονικό δημόσιο φροντιστήριο για τους μαθητές, σε μια προσπάθεια να εμπιστοσύνη των γονέων στο σχολείο.

Άποψη: Δήμητρα Αθανασοπούλου - Ανάπηρη πολιτεία, όχι ανάπηροι άνθρωποι

Πόσο απέχουμε από τη δημιουργία ενός κόσμου πραγματικά προσβάσιμου σε όλους; Εχετε αναλογιστεί πόσο συχνά συναντάτε ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια στον δρόμο, στο γραφείο, στα θέατρα, στα σινεμά, στις τράπεζες, στα μπαρ, στα εστιατόρια; Μήπως έχουμε επιλέξει να κρύβουμε τους αναπήρους μας και να αναπαράγουμε τον μύθο περί αναπηρικής δυστυχίας που δεν βοηθά στη συγκρότηση μιας νέας αναπηρικής ταυτότητας;

Δωρεάν Σίτιση Φοιτητών ΑΠΘ: Ποια η διαδικασία και οι προϋποθέσεις

Με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ συνεχίζει να παρέχει δωρεάν σίτιση σε φοιτητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι χαρακτηρίζονται δικαιούχοι αυτής, με εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αριθμ. Φ5/68535/Β3 (ΦΕΚ 1965/Β/18-6-2012) «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των Α.Ε.Ι.».