Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πώς θα εξετασθούν τα άτομα με αναπηρίες

Τα σχετικά με την εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2014 (Ξένες Γλώσσες - Σχέδια - Μουσική) ορίζει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτή, οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα διενεργούνται με βάση την αριθμ. Φ253/128314/Β6 (ΦΕΚ 1538 Β΄) 

Κοινός στόχος, κοινός σκοπός!

Η Ομοσπονδία Τοξοβολίας και η αντίστοιχη για αθλητές με ειδικές ανάγκες ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, διοργανώνοντας από κοινού αγώνα τοξοβολίας σε ευρωπαϊκά πρότυπα την Κυριακή (8/6) στην Κυψέλη.

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη κατασκήνωση για το παιδί μου

Η Κατασκήνωση δημιουργεί ερεθίσματα, δίνοντάς του την ευκαιρία να σκεφτεί και να κρίνει τα πάντα γύρω του διαφορετικά. Πώς μπορούν, όμως, οι γονείς να είναι σίγουροι ότι το παιδί τους θα βρίσκεται σε «καλά χέρια», θα διασκεδάζει και δεν θα νιώθει μοναξιά; Πώς μπορεί να επιλέξει κανείς την κατάλληλη κατασκήνωση; Είναι σαφές ότι τα κριτήρια επιλογής ποικίλλουν και σχετίζονται με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα πιστεύω γονιών και παιδιών. Πώς να Επιλέξω την Κατάλληλη Κατασκήνωση για το Παιδί μου?

Τυφλά παιδιά μαθαίνουν beat boxing αλλάζοντας τη ζωή τους

Η διδασκαλία του beat boxing σε τυφλά παιδιά και παιδιά με προβλήματα όρασης έχει επαναπροσδιορίσει τον όρο της μουσικής παιδείας.

Ο Taylor McFerrin (γιος του γνωστού multivocalist Bobby McFerrin) και ο Chesney Snow έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα μουσικών μαθημάτων που, αντί να διδάσκει τα παιδιά να παίζουν ένα μουσικό όργανο, τα διδάσκει να γίνονται το μουσικό όργανο.

Προβολή: 1,2 εκατομμύρια παιδιά


Περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πωλούνται κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σκλάβοι στην αγορά του σεξ.

Ζωτικός ο ύπνος για τη μνήμη και τη μάθηση

Ένας καλός ύπνος βελτιώνει τη μνήμη και τη μάθηση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Αμερικανών και Κινέζων επιστημόνων.

Η μελέτη για πρώτη φορά ρίχνει φως στον νευρωνικό μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί ο ύπνος στον εγκέφαλο.

Τέχνη χωρίς όρια: Εργαστήριο για παιδιά με & χωρίς αναπηρία

Η Στέγη, σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, διοργανώνει ένα δωρεάν εργαστήριο με τον εικαστικό καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Timothy Lomas. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά με και χωρίς αναπηρία που θα δουλέψουν ομαδικά και θα ετοιμάσουν τη δική τους εικαστική έκθεση.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Α.Πόλης: Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο

Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο στα μαθήματα Ιστορίας κατεύθυνσης και Έκθεσης , θα λειτουργήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Α.Πόλης για μαθητές Λυκείου το καλοκαίρι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη βιβλιοθήκη (Κρίσπου 7, τηλ.2310 219329.