Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Παιδιά με ΔΕΠΥ:10 συζητήσεις που πρέπει να κάνετε για να έχει το παιδί σας μια καλή σχολική χρονιά

Δημιουργήστε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά για τα παιδιά με ΔΕΠΥ, κάνοντας συζητήσεις με το ίδιο το παιδί, τους εκπαιδευτικούς, τον παιδίατρό του και με τους άλλους ανθρώπους στη ζωή του.

Η αρχή της σχολικής χρονιάς είναι η κατάλληλη εποχή για να καθίσετε και να κουβεντιάσετε με το παιδί σας και τα άλλα άτομα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του, έτσι ώστε να υπάρχει μια κοινή βάση σε σχέση με τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την Υπερκινητικότητα.

2 Οκτωβρίου – Διεθνής Ημέρα Μη-Βίας

Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής επετείου, η UNICEF ανανεώνει την πρόσκλησή της προς όλους, για συμμετοχή στην παγκόσμια πρωτοβουλία που ανέλαβε από φέτος «Τέλος στη Βία κατά των Παιδιών» καλώντας τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη βία κατά των παιδιών, να συμμετάσχουν σε παγκόσμια, εθνικά ή τοπικά κινήματα για τον τερματισμό της και να φέρουν νέες ιδέες για συλλογική δράση με αυτό το στόχο.

Όταν αργούν οι πρώτες λέξεις: Η επιστήμη καθησυχάζει τους γονείς

Τα πρώτα χρόνια του μωρού σας είναι στρωμένα γεμάτα σημαντικά χρονικά «ορόσημα»: Το πρώτο του χαμόγελο, τα πρώτα του βήματα, η πρώτη του λέξη… Όλα υποδεικνύουν ότι η βρεφική του ανάπτυξη είναι φυσιολογική. Τι συμβαίνει όμως όταν το μωρό σας έχει αργήσει να αρθρώσει λόγο; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, λέει πρόσφατη έρευνα, που συμπεραίνει ότι οι καθυστερημένες πρώτες λέξεις δεν μεταφράζονται απαραιτήτως σε μακροπρόθεσμα μαθησιακά προβλήματα. 

Κατοικίδια για παιδιά: Ένα πρόγραμμα για την κοινωνικοποίηση των παιδιών στα Παιδικά Χωριά SOS

Με την αγορά μιας οποιαδήποτε συσκευασίας Pedigree® ή Whiskas® ενισχύετε την εκστρατεία θεραπευτικού χαρακτήρα, όπου τα κατοικίδια βοηθούν στην αρμονική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών στα Παιδικά Χωριά SOS.

Μοιραστείτε με το παιδί σας τις δουλειές του σπιτιού!

Μόλις συγυρίσατε το σπίτι και μέσα σε μια ώρα όλα τα δωμάτια μοιάζουν βομβαρδισμένα. Πριν από λίγες μόλις ημέρες καθαρίσατε τα τζάμια και τώρα βλέπετε πάλι αποτυπώματα από μικρά χεράκια. Η αλήθεια είναι πως οι δουλειές του σπιτιού φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ και κάποιες φορές πολλαπλασιάζονται μυστηριωδώς. Έχετε όμως σκεφτεί πως θα μπορούσατε να έχετε στο πλευρό σας μερικούς μικρούς βοηθούς που, με τη σωστή καθοδήγηση, θα κάνουν τις καθημερινές αγγαρείες να μοιάζουν παιχνιδάκι;

Παιδί, Τηλεόραση και Υπολογιστής

Η τηλεόραση, το ίντερνετ και τα διάφορα άλλα ηλεκτρονικά μέσα, βρίσκονται ήδη στην καθημερινότητα των παιδιών.

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς
Σύμφωνα με το άρθρο του Spiegel, (Ν.20, 14.5.07) με τίτλο «Πόσο πολύ μπορούν να αντέξουν τα παιδιά την τηλεόραση/ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή?» υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία επιτάσσουν μια προσεκτική και καλά ζυγισμένη επαφή των παιδιών με αυτά τα μέσα.
Η τηλεόραση και ο υπολογιστής είναι αναμφισβήτητα μία εξαιρετική πηγή γνώσεων και μάθησης.

Προβολή: Στον κόσμο του Χαμόγελου...



Μάθημα ψηφιακών δεξιοτήτων σε σχολεία και πανεπιστήμια

Πάνω από το 60% των παιδιών ηλικίας εννέα ετών που φοιτούν σε σχολεία της ΕΕ δεν έχουν ακόμη ψηφιακό εξοπλισμό. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει το «Άνοιγμα της εκπαίδευσης», ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του «ψηφιακού αναλφαβητισμού» σε σχολεία και πανεπιστήμια. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες σημειωτέον θα είναι απαραίτητες για το 90% των θέσεων εργασίας έως το 2020. 

Περισσότεροι από 6.500 ανήλικοι Βρετανοί εισήχθησαν σε νοσοκομεία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Σχεδόν 300 παιδιά ηλικίας 11 ετών ή και μικρότερα επισκέφθηκαν, μέσα σε ένα χρόνο, τα επείγοντα των βρετανικών νοσοκομείων επειδή είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το BBC.