Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Επιμορφωτική εκδήλωση από την Ελληνική MENSA

Δύο χρόνια μετά τον άδικο χαμό της φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου το «Ελεύθερο Παιδικό Ινστιτούτο» της «Διεξόδου» του οποίου η Ειρήνη ήταν μέλος από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική MENSA ειδική εκδήλωση με θέμα «Χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά – Αναγνώριση και διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 το βράδυ στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» ενώ την Κυριακή το μεσημέρι μετά από προηγούμενη δήλωση συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο test νοημοσύνης.

Οι μαμάδες στηρίζουν το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο»

Οι μαμάδες βρίσκονται δίπλα στα υποσιτισμένα παιδιά του Δημοτικού με ένα στόχο: Κανένα παιδί πια νηστικό!

Όσο λυπηρό είναι το φαινόμενο του υποσιτισμού, όσο κι αν φαίνεται σε όλους μας μια «σύγχρονη βαρβαρότητα», παραμένει μια θλιβερή πραγματικότητα. Και εμείς οι μαμάδες ως πιο ευαισθητοποιημένες, γνωρίζουμε ότι τα σχολεία που βρίσκονται στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση, και δυστυχώς τα παιδιά που ζουν εκεί αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα υποσιτισμού.

Code-a-Pillar: Διδάσκει σε μικρά παιδιά τα βασικά του προγραμματισμού

Ένα φανταστικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 χρονών παρουσίασε η Fisher-Price στην έκθεση CES 2016 στο Λας Βέγκας. Σκοπός του Code-a-Pillar είναι να τα διδάξει τα βασικά του προγραμματισμού αλλά και γενικότερα να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις ικανότητες τους για την επίλυση μικρών προβλημάτων.

Τα γκράφιτι μετέτρεψαν σε… όνειρο ένα σχολείο στη Χαλέπα!

Σε “παραμυθούπολη” έχει μετατραπεί εδώ και τέσσερις μήνες ο αύλειος χώρος του 9ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Σκρα στη Χαλέπα χάρη στο μεράκι και τη φαντασία της διευθύντριας Τριανταφυλλιάς Γιαννουλάκη και τριών νέων παιδιών από τα Χανιά που ασχολούνται με το γκράφιτι.

Μακροπρόθεσμος κίνδυνος για τη μνήμη των παιδιών η διάσειση

Τα παιδιά που έχουν υποστεί διάσειση μπορεί να υποστούν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη μνήμη τους. Σύμφωνα με μια μελέτη στις ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στην έκδοση «International Journal of Psychophysiology» (Διεθνής Επιθεώρηση Ψυχοφυσιολογίας), διαπιστώθηκαν βλάβες στη λειτουργία του εγκεφάλου ακόμη και δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό.

ΗΠΑ: Το 83% των γονιών είναι «φίλοι» με τα παιδιά τους στο facebook

Τουλάχιστον δύο στους τρεις γονείς εφήβων στις ΗΠΑ (ποσοστό 65%) έχουν στερήσει από τα παιδιά τους την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνό τους για να τα τιμωρήσουν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Pew Research Center που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η ζωή των παιδιών που δεν περνούν το βράδυ στο σπίτι τους, αλλά σε σταθμούς

Η Ναόμι είναι έτοιμη για ύπνο. Είναι 14 μηνών, έχει φάει το βραδινό της, έχει κάνει το μπάνιο της, έχει ακούσει το παραμύθι της και τώρα περιμένει να αποκοιμηθεί. Ομως, η Ναόμι δεν βρίσκεται στο σπίτι της. Βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο Bay Tree House στο Catford, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, έναν από τους αυξανόμενους παιδικούς σταθμούς στη Βρετανία με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.

Παιδιά από τη Συρία μεταμορφώνουν μια φυλακή στο Ιράκ χρησιμοποιώντας χρώματα και φαντασία

Για την Χανάν, που έχει γνωρίσει τον πόλεμο περισσότερο από κάθε άλλο παιδί στην ηλικία της, είναι μια ευκαιρία για δημιουργήσει κάτι όμορφο. Όταν προσθέτει το κόκκινο χρώμα στο πράσινο φόντο του τοίχου, η 13χρονη πρόσφυγας που πλέον ζει σε ένα camp στο βόρειο Ιράκ, αισθάνεται αισιόδοξα που για τουλάχιστον μια ημέρα θα βάλει χρώμα στο άχαρο γκρι.