Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Πώς μπορούν οι δουλειές στο σπίτι να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών με ΔΕΠΥ.

 


Οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι ένα αναπόφευκτο κακό, αλλά μια ευκαιρία για το παιδί σας με ΔΕΠΥ να μάθει να είναι υπεύθυνο, να αναπτύξει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανεξαρτησία του και να εξασκηθεί στην αυτο- πειθαρχία. Δείτε πώς μπορείτε να αναθέτετε στο παιδί εργασίες με συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσης. 

Ο Γιατρός: Το συγκινητικό μήνυμα για τα άτομα με σύνδρομο Down στο επεισόδιο της Δευτέρας

Ένα συγκινητικό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός» προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (6/11) στον Alpha. Οι ηθοποιοί Λωξάντρα Λούκας και Αλέξανδρος Χάτσιος έκαναν το δικό τους πέρασμα από τη σειρά, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα για τα άτομα με σύνδρομο Down.

Η Στέλλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ο Ανδρέας έπειτα από ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Οι γιατροί την εξετάζουν και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ο αγώνας δρόμου 23χρονης αθλήτριας που συγκεντρώνει χρήματα για τους Παραολυμπιακούς του 2026

Αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δίνει η Ελληνίδα παρά-αλπική σκιέρ και Παραολυμπιονίκης, Εύα Νίκου. Η αθλήτρια προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 14.000 ευρώ για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, που είναι να συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2026 στην Κορτίνα Ντ'Αμπέτσο, στην Ιταλία.

Υπουργείο Παιδείας - ΙΕΠ: Σχεδιάζουμε ένα «σύστημα TAXISnet» για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς

Η ψηφιακή μετάβαση έχει στόχο να αλλάξει την καθημερινότητα των γονέων και των εκπαιδευτικών και να περιορίσει το χαρτί

Σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο κ. Σπύρος Δουκάκης, πρόεδρος του ΙΕΠ μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για τα νέα βιβλία, τα οποία προσβλέπουν σε μία καινοτομία: Το βιβλίο να λειτουργεί ως «ευρετήριο», να παραπέμπει σε χιλιάδες ψηφιακές πηγές, εγκεκριμένες από το υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ, και όχι να αποτελεί το μοναδικό εργαλείο για τον μαθητή.

Κύπρος: Γιατί οργανώσεις ζητούν την κατάργηση του Ραδιομαραθωνίου

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι δράσεις του φετινού Ραδιομαραθωνίου ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την κατάργησή του. Οργανώσεις που εκπροσωπούν παιδιά και παιδιά με αναπηρίες κάνουν λόγο για εξαπάτηση της κοινωνίας αλλά και απαξιωτική και μισαναπηρική ρητορική (ρατσιστική ως προς τα παιδιά με αναπηρία), ενώ ξεκαθαρίζουν ότι τα άτομα αυτά και οι οικογένειές τους δεν επιθυμούν να λαμβάνουν οικονομική στήριξη από συνανθρώπους τους καθώς η υποχρέωση αυτή εναπόκειται στο κράτος. Μάλιστα, την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, η ΚΥ.Σ.Ο.Α. απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς το ΡΙΚ, την οποία συνυπογράφουν άλλες 14 οργανώσεις ατόμων με αναπηρίες, απαιτώντας την άμεση κατάργησή του Ραδιομαραθωνίου και προειδοποιώντας με νόμιμα ή και δυναμικά μέτρα εναντίον όλων όσων εμπλέκονται επίσημα στον θεσμό αυτό.

Γιορτάζουμε 60 χρόνια «Η Θεοτόκος» σε μία εκδήλωση που μας γεμίζει ελπίδα για ένα πιο προσβάσιμο μέλλον

Αρκεί να αναλογιστούμε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο το 51.3% των ατόμων με αναπηρία που είναι σε ηλικία εργασίας, απασχολείται ενεργά σε θέση μισθωτού, με την Ελλάδα να απασχολεί μόνο το 23,7% του δυναμικού της, δηλαδή λιγότερο από το ένα τρίτο, για να καταλάβουμε πως έχουμε έναν μακρύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη, ώστε να μιλάμε για ισότητα στην αγορά εργασίας.

Σχολεία: Tέσσερις αλλαγές στην Τράπεζα Θεµάτων

Οι αλλαγές στην Τράπεζα Θεμάτων – Θα περιλαµβάνουν προσθαφαιρέσεις κεφαλαίων, επαναξιολόγηση του βαθµού δυσκολίας, νέο τρόπο που θα δίνονται τα θέµατα στα σχολεία, αλλά και κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για να εργαστούν στο συγκεκριµένο project, οι οποίες θα περιλαµβάνουν προσθαφαιρέσεις κεφαλαίων, επαναξιολόγηση του βαθµού δυσκολίας, νέο τρόπο που θα δίνονται τα θέµατα στα σχολεία, αλλά και κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για να εργαστούν στο συγκεκριµένο project, προωθεί το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία µε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). 

Από την έμφυλη τοξικότητα στις υγιείς αρρενωπότητες: Το χαμένο κλειδί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και το παράδειγμα της Συμμαχίας των Φύλων

Τι ακριβώς συμβαίνει με το φόβο της διαφορετικότητας; Γιατί γίνεται αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε;

Οι προκαταλήψεις και η άγνοια για ένα ανθρώπινο/κοινωνικό φαινόμενο, όπως μας μεταφέρουν οι ανθρωπιστικές επιστήμες και η μελέτη των ανθρωπίνων συστημάτων γενικότερα, μεγεθύνουν την επίδρασή του στο συλλογικό ασυνείδητο, ενεργοποιώντας συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας, απόρριψης, αποστροφής ή/και επιθετικότητας, ακόμη. Οι άνθρωποι πάντα αντιδρούσαμε -μπροστά στο άγνωστο- με στρατηγικές απώθησης, άλλοτε παθητικές κι άλλοτε ενεργητικές. 

«Τα παιδιά στη Γάζα ζουν ακρωτηριασμένα σε άθλιες συνθήκες» – Συγκλονίζει νοσοκόμα που έφυγε από τη Γάζα

Τη φρίκη που έζησε στον πολιορκημένο θύλακα περιγράφει Αμερικανίδα νοσοκόμα που έφυγε από τη Γάζα. Αφού επέστρεψε σε ασφαλές μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Έμιλι Κάλαχαν, διευθύντρια της οργάνωσης αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) μίλησε στο CNN για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί.