Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί τα παιδιά λένε συνεχώς «όχι;»

Ξέρετε γιατί τα παιδιά λένε τόσο συχνά τη λέξη όχι; Γιατί μπορούν! Αυτό που εσείς πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τους σωστούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα «όχι» τους!

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Θεσσαλονίκης

Πλήθος εκδηλώσεων για παιδιά φιλοξενούνται στους χώρους των Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Αφηγήσεις παραμυθιών,χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια,Καραγκιόζης, μουσικές γιορτές αλλά και μοναδικές λιχουδιές περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

Όλοι το προτιμούν ζεστό…


Αλλά είναι παγωμένο. Ένα σχολείο όπως εκατομμύρια άλλα κτίρια στην Ελλάδα... Παλιό κτίριο που μπάζει από παντού, με τις ανάγκες του για πετρέλαιο να ξεπερνούν το συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό του. Παιδιά 4-12 ετών που τις περισσότερες μέρες είναι με τα μπουφάν στην τάξη, όπως και στο σπίτι τους μετά, καθώς η θέρμανση αποτελεί πλέον πολυτέλεια. 

Ιστορική απόφαση Ευρωκοινοβουλίου για τα άτομα με αναπηρία

Με την αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου.

Ο παιδοψυχολόγος Βιζυηνός

Η ζωή και το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού δεν είναι άγνωστα. Τα διηγήματά του, όπως «Το αμάρτημα της μητρός μου» (1883), «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» (1883) και «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» (1884), διαβάζονται αδιαλείπτως επί σχεδόν ενάμιση αιώνα, ανεβαίνουν στο θέατρο, ενώ η ζωή και το τραγικό τέλος του έχουν εμπνεύσει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. 

“Τα παιδιά εγκαταλείπουν τις λέξεις που δεν έχουν μάθει να γράφουν σωστά”: συνέντευξη του Φίλιππου Μανδηλαρά στο elniplex

Ο Γιάννης Μ. ανάρτησε προχτές ένα κείμενο για την “επίσκεψη συγγραφέα” στα σχολεία. Το διάβασε μία φίλη μου και μου έστειλε μία συνέντευξη του Φίλιππου Μανδηλαρά. Σας παρουσιάζω ορισμένα αποσπάσματα που σχετίζονται με την επίσκεψη ενός συγγραφέα σε ένα σχολείο. Πώς το βλέπει ένας συγγραφέας. Από τα συμφραζόμενα θα διαπιστώσετε κι εσείς την τομή των δύο απόψεων.