Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Tεστ πολλαπλών επιλογών: απλές συμβουλές!

Απλές συμβουλές για τους μαθητές (όλων των βαθμίδων, με ή χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες): 
Τι πρέπει να προσέξετε στα τεστ πολλαπλών επιλογών 
(multiple choice) 

- Διαβάστε προσεκτικά αν υπάρχει μια μόνο σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση ή παραπάνω. Προσέξτε πολύ τις καταλήξεις και τα ουσιαστικά που χρησιμοποιούνται στην εκφώνηση της άσκησης (πχ Βρες τη σωστή απάντηση, Βρες τις σωστές απαντήσεις). 

The Fingerspellers Episode 3: The Traitor

Παιδιά εκτός ελέγχου


Πεισμώνει, επιμένει, στυλώνει τα πόδια, απαιτεί… Πριν χαρακτηρίσετε το παιδί σας ιδιότροπο, σκεφτείτε ότι μπορεί απλώς να βρίσκεται σε απόγνωση. Κι όμως, έχετε ελπίδες να κερδίσετε τον πόλεμο του «θέλω», αρκεί να υιοθετήσετε τις σωστές τακτικές.

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης για παιδιά και εφήβους



Η 17η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η παγκόσμια ημέρα εορτασμού των τηλεφωνικών γραμμών υποστήριξης για παιδιά και εφήβους, σε όλες τις χώρες ανά τον κόσμο που ανήκουν στην οργάνωση CHI (Child Helpline International, δηλ. Παγκόσμια Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας για τα παιδιά). Το θέμα του εφετινού εορτασμού είναι «Σύνδεσμος με τα παιδιά».

Εκδηλώσεις με θέμα «Πρωινό - Το Μυστικό Μου Όπλο!»


Οι συμμετέχοντες Δήμοι του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας Παιδειατροφή στα πλαίσια της ενότητας «Πρωινό - Το Μυστικό Μου Όπλο!» έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Mέχρι το τέλος Ιουνίου, όπου και ολοκληρώνεται η ενότητα, αναμένονται πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Ημερίδα: «Συνεισφορά των Τηλεπικοινωνιών στη Βελτίωση της Ζωής»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ηλεκτρονικών Φυσικών - Ραδιοηλεκτρολόγων  σας προσκαλεί στην Ημερίδα «Συνεισφορά των Τηλεπικοινωνιών στη Βελτίωση της Ζωής»  που διοργανώνει σε συνεργασία με το ΠΜΣ Ηλεκτρονικής Φυσικής (Ραδιοηλεκτρολογίας)  του Τμήματος Φυσικής, Α.Π.Θ. και το Παράρτημα Κ. Δ. Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών  για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας  την Τρίτη 11 Μαΐου 2010 στις 17:00  στην αίθουσα Α31 της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. 

Δωρεάν μαθήματα σε ΑΜΕΑ και αναζήτηση εθελοντών


Παραδίδονται δωρεάν μαθήματα χορού, θεάτρου, ζωγραφικής σε ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους. Ώρες 8:00 μμ - 10:00 μμ καθημερινά. 
Ζητούνται επίσης εθελοντές για εργασία στο Σύλλογο. Διεύθυνση : Εθνικής Αντιστάσεως και Θησέως 1, Καλαμαριά, τηλ 6944 967840 

Από τον Αγγελιοφόρο του Σαββάτου 08/05/2010

Ημερίδα «0-5. Γονείς & Παιδιά επενδύουν στο παρόν και στο μέλλον»

Στην Εκπαιδευτική Ημερίδα που διοργανώνει η Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, στις 14 Μαΐου 2010, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν σύγχρονα δεδομένα σχετικά με τη σημασία της προσχολικής ηλικίας για τη νοητική, ψυχική και κοινωνική διαμόρφωση του ανθρώπου, θα δώσουν το λόγο σε γονείς και θα επιχειρήσουν να σπάσουν τη σιωπή που περιβάλλει ακόμα την κακοποίηση των παιδιών.