Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

6 βήματα για να «σπάτε» τις σύνθετες σχολικές εργασίες σε μικρότερα βήματα.

Όταν τα παιδιά έχουν να κάνουν για το σχολείο τους μια μεγάλη/ σύνθετη εργασία, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουν πώς πρέπει να ξεκινήσουν και να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για να την ολοκληρώσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχουν πρόβλημα με την οργάνωση ή τη διαχείριση του χρόνου.

Αυτισμός: Κλειδί ο ρόλος του γονέα στη διάγνωση – Ποιο είναι το κατάλληλο σχολείο για τα παιδιά

Ακούστε την κυρία Δέσποινα Α. Μπαστάκη, Αναπτυξιακή Παιδίατρο και Διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις διαταραχές φάσματος αυτισμού, τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης αλλά και τον καίριο ρόλο των γονιών και των εκπαιδευτικών τόσο στη διάγνωση όσο και στην καθημερινότητα των παιδιών

Τριών Ιεραρχών: Καταργείται η αργία και για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, τα μαθήματα στα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς καταργείται η αργία με υπουργική απόφαση.

Διαβάστε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν χαζεύετε στο TikTok

Το TikTok έχει εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων χρηστών του διαδικτύου. Οι πιο μυημένοι υποστηρίζουν ότι έχει κάτι το πραγματικά εθιστικό. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι πολλοί παραδέχονται πως έχουν φτάσει να αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στη δημοφιλή πλατφόρμα απ’ όσο θα έπρεπε.

Η Θεσσαλονικιά νοσηλεύτρια που δημιούργησε ρούχα ειδικά για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς

Η Καλλιόπη Γκρίζου είναι 29 ετών και εργάζεται ως επικουρικό προσωπικό- νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Εδώ και λίγους μήνες δημιούργησε ειδικά ρούχα που προσφέρουν άνεση στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Τα εμπνεύστηκε, όπως αναφέρει στο www.makthes.gr από τους ίδιους τους ασθενείς με τους οποίους συζητούσε στο νοσοκομείο.

Μαγική στιγμή: Μικρός φίλαθλος της Ζβόλε με σύνδρομο Down έβαλε γκολ και ξεσήκωσε την κερκίδα!

Ο Λιλ Ντοέκοε ή αλλιώς Λουκ όπως τον φωνάζουν είναι από τους πιο φανατικούς φιλάθλους της Ολλανδικής Ζβόλε. Πάσχει από σύνδρομο Down αλλά δεν έχει αφήσει την ιδιαιτερότητά του αυτή να τον πτοήσει σε τίποτα.

Κούκλες με συναισθηματικές δυσκολίες για συνεδρίες παιδιών και εφήβων

 

Ανταπόκριση από τη δυστοπία: Έφηβοι στη Βόρεια Κορέα καταδικάζονται σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή παρακολούθησαν απαγορευμένη τηλεοπτική σειρά

Η ζωή στη Βόρεια Κορέα περιβάλλεται από μυστήριο, ωστόσο ένα βίντεο που διέρρευσε επιβεβαιώνει, μετά τις μαρτυρίες των λίγων που έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από τη χώρα, ένα ολοκληρωτικό καθεστώς αδιανόητης καταπίεσης. Φέρεται να παρουσιάζει την καταδίκη δύο εφήβων σε 12 χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή έκαναν το «έγκλημα» να παρακολουθήσουν τηλεοπτική σειρά από τη Νότια Κορέα.

Ενώ οι λοιμώξεις θερίζουν, 10 μύθοι για τον πυρετό

Σε μία περίοδο που οι ιογενείς λοιμώξεις καλπάζουν στην κοινότητα, είναι καλό να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν το θερμόμετρο αρχίσει να ανεβαίνει

Λίγα συμπτώματα μας ανησυχούν τόσο πολύ όσο ο πυρετός, ιδιαίτερα όταν η υψηλή θερμοκρασία ταλαιπωρεί τα παιδιά. Αντίστοιχα όμως προβληματισμό συχνά προκαλεί και σε ενήλικους ασθενείς, ιδίως την περίοδο αυτή όπου οι ιογενείς λοιμώξεις καλπάζουν στην κοινότητα. Γιατί; Ισως εξαιτίας βαθιά ριζωμένων (αλλά εντελώς λανθασμένων) αντιλήψεων που κουβαλάμε από τη δική μας παιδική ηλικία.

Η Φυσική στον 21ο αιώνα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «απογειώνεται» προς το καλάθι. Φαίνεται σαν να περπατάει αψηφώντας τη βαρύτητα. Ποια είναι η δύναμη που τον απογειώνει; Πόσο μεγάλη είναι αυτή η δύναμη; Ποιες δυνάμεις ασκούνται πάνω του όταν βρίσκεται στον αέρα; Να μια άσκηση που η πλειονότητα των μαθητών Γυμνασίου της χώρας μας θα είχε την περιέργεια να λύσει. Να και άλλη μία: Σε ένα απώτερο δυστοπικό μέλλον, ο Παρθενώνας απειλείται από πλημμύρα. Τα παιδιά καλούνται να μελετήσουν τις έννοιες κλίμακα, εμβαδό και άνωση ώστε να τον μεταφέρουν σε νέο ασφαλές περιβάλλον.