Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Πώς η τουριστική βιομηχανία και οι άλλοι ταξιδιώτες μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες με αυτιστικά παιδιά να κάνουν τις διακοπές που τους αξίζουν;

 Οι οικογενειακές διακοπές δεν είναι πάντα μια χαλαρωτική εμπειρία. Μπορεί να περιλαμβάνουν κυκλοφοριακή συμφόρηση, ουρές στα αεροδρόμια και άγχος. Όμως, ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε να φύγουμε, να αλλάξουμε για λίγο περιβάλλον και να ξεφύγουμε από τις καθημερινές μας ρουτίνες.

Εκπαίδευση: Η PISA αλλάζει το ελληνικό σχολείο

Ο διαγωνισμός PISA αλλάζει το ελληνικό σχολείο. Το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές στην υποχρεωτική εκπαίδευση εναρμονισμένες με τη φιλοσοφία και τους στόχους του Programme for International Student Assessment (PISA) του ΟΟΣΑ, το οποίο αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών στην κριτική και δημιουργική σκέψη. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2024-25 και σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανάπτυξη τράπεζας θεμάτων στη λογική της PISA, ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, εξέταση της δημιουργικής σκέψης των μαθητών.

Παιδιά: Το άγχος τα κρατάει άγρυπνα τα βράδια

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να κοιμηθεί το βράδυ μπορεί να είναι στρεσαρισμένο. Δείτε γιατί μπορεί να ανησυχεί…

Ένας στους τέσσερις γονείς αναφέρει ότι το παιδί του (ηλικίας 1 έως 6 ετών) δεν μπορεί να κοιμηθεί επειδή είναι αγχωμένο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν.

Τι είναι το sadfishing και γιατί είναι επικίνδυνο για το έφηβο παιδί σας;

Αν είστε γονιός ενός έφηβου παιδιού, πιθανόν θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του, γεγονός που ίσως σας προβληματίζει μπορεί και να σας ενοχλεί. Μπορεί και να το προτρέπετε να περνάει λιγότερο χρόνο στο Διαδίκτυο. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να παρατηρείτε την δραστηριότητα των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πόσο μάλλον όταν το sadfishing γίνεται τόσο συχνά ανάμεσα στους εφήβους.

Πανελλαδικές 2024: Τα «μυστικά» του μηχανογραφικού - Πώς να αποφύγετε τις παγίδες και ποιες είναι οι φετινές ευκαιρίες

Ολοκληρώνοντας τις Πανελλαδικές, κάθε τελειόφοιτος ή απόφοιτος Λυκείου καλείται να διευθετήσει το πολύ σημαντικό ζήτημα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, ιεραρχώντας σωστά τις επιλογές του.

Διαβήτης: Μεγάλη αύξηση στα μικρά παιδιά, σύμφωνα με νέα έκθεση

Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών με διαβήτη τύπου 1 αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, δήλωσε σήμερα φιλανθρωπική οργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι η πανδημία Covid-19 θα μπορούσε να είναι η εξήγηση.

Διευκρινίσεις για τις βαθμίδες αναπηρίας στη χορήγηση σύνταξης

Μετά από ερώτημα προς το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «λόγω εσφαλμένου παραδείγματος» στην εγκύκλιο Φ80000/91133/17.10.2023 για την χορήγηση σύνταξης αναπηρίας από κοινή νόσο, το αρμόδιο τμήμα απάντησε με το έγγραφο 23914/27-3-2024 ότι «ασφαλισμένος με πιστοποιημένη προϋπάρχουσα αναπηρία θα δικαιωθεί σύνταξης μόνο εάν, οι Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. κρίνουν ότι οι παθήσεις του συνεκτιμώνται και του καθορίζουν τουλάχιστον 50%, συνολικό ποσοστό αναπηρίας, ενώ το ποσοστό της επιδείνωσης ή της νέας πάθησης που συμμετέχει στον καθορισμό της βαθμίδας αναπηρίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20%».

Καλλιτεχνικά Σχολεία: Τροποποίηση αναθέσεων μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή υπέγραψε την τροποποίηση της υπό στοιχεία 148262/Δ2/ 10-09-2018 Υπουργικής Απόφασης «Αναθέσεις μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας Καλλιτεχνικών Σχολείων».

Γιώργος Γιώτσας: «Ως πατέρας παιδιού στο φάσμα του αυτισμού και ως συγγραφέας, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να αποστασιοποιηθώ από την ιστορία»

Ήταν μια σκέψη ενός ηλιόλουστου πρωινού καθώς επέστρεφε σπίτι από μια νυχτερινή βάρδια... και έγινε πραγματικότητα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών βαρδιών στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια γεμάτα βιβλία. Ο Γιώργος Γιώτσας είναι ο πρώτος στην ευρύτερη οικογένεια Γιώτσα που ασχολήθηκε με τη συγγραφή η οποία, όπως του αρέσει να λέει, ήρθε ακάλεστη στη ζωή του κι εκείνος απλώς συμφώνησε. Όλα ξεκίνησαν βέβαια από μικρή ηλικία, όταν ο μπαμπάς του του έλεγε ωραίες ιστορίες, ενώ και οι δύο γονείς τού δώριζαν πάντα ιδιαίτερα βιβλία. Ένα από τα βιβλία στο οποίο ανατρέχει συχνά είναι «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Αυτή την περίοδο διαβάζει «Το πράσινο μίλι» του Στίβεν Κινγκ, ένα βιβλίο που είχε χρόνια στη βιβλιοθήκη του αλλά ποτέ δεν είχε ανοίξει και που αποφάσισε να το κάνει τώρα αφού η ζωή είναι μικρή.

UNESCO: Η έλλειψη επενδύσεων στην εκπαίδευση στοιχίζει ετησίως χιλιάδες δισ. δολάρια

Η έλλειψη επενδύσεων στην εκπαίδευση, που προκαλεί πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου και ανεπαρκή εκπαίδευση, στοιχίζει ετησίως χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, επισημαίνει μελέτη της UNESCO, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ ζητάει ο δήμος Κατερίνης

Στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παραδώσει ιδιοχείρως, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, το ψήφισμα που ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης σχετικά με την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ), όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωση του.

Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός: 3 καθηγητές συζητούν για τη σημαντικότητά του στην εκπαίδευση

Όλοι οι μεγάλοι Διεθνείς Οργανισμοί, αλλά και η πλειοψηφία των κυβερνήσεων των ανεπτυγμένων, και όχι μόνο, χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο, συμφωνούν ότι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός αποτελεί πλέον απαραίτητη δεξιότητα για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους νέους.

Το Λος Άντζελες απαγορεύει τα smartphone στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικές αρχές του Λος Άντζελες ψήφισαν την Τρίτη υπέρ της πλήρους απαγόρευσης των smartphone στα σχολεία.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, της πολυπληθέστερης πολιτείας στις ΗΠΑ, είχε νωρίτερα εκφράσει τη στήριξή του στο μέτρο, εν μέσω ανησυχίας για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.