Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα παιδιά σας κι εσάς!

Η καθημερινότητα στο σχολείο είναι πολύ δύσκολη για κάποια παιδιά. Παλεύουν με ύλη που δεν καταλαβαίνουν, με ρυθμούς που δεν προλαβαίνουν, με απαιτήσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, με εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί μένουν πίσω.

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά χρειάζονται ένα μικρό σπρώξιμο από επιστήμονες με γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να εντοπίσουν τις δυσκολίες τους και να επιλέξουν τις κατάλληλες μεθόδους - υλικά διδασκαλίας για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά και να διδάξουν νέες έννοιες και δεξιότητες.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το παιδί σας! Με αγάπη και ενθουσιασμό για αυτό που κάνουμε.

Λήξη μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια: Οι ημερομηνίες – Το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 2194/4-4-2023 η υπ αριθμ. 39704/ΓΔ4 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή με την οποία ορίζονται οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2022-2023.

Σύμφωνα με την Απόφαση Στα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων ορίζεται η Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

ΟΠΕΚΑ: Μέχρι και 61 ευρώ τον μήνα οι αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα

Αύξηση από 13,2 ευρώ μέχρι 61,68 ευρώ το μήνα θα λάβουν περίπου 200.000 δικαιούχοι των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα τη Μεγάλη Εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ορίζει την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ κατά 8%.

Πόσο ασφαλή είναι τα σχολικά μας κτίρια;

Η πτώση τμήματος οροφής σε σχολείο στον Βόλο είναι η πιο πρόσφατη από μία σειρά ειδήσεων που καταδεικνύουν τα προβλήματα στον έλεγχο και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων ανά την Ελλάδα. 

Πτώση σοβάδων, υγρασία στα ταβάνια, χαλασμένες στέγες και ακατάλληλες αυλές συνθέτουν μερικές από τις ιστορίες καθημερινής τρέλας που αντιμετωπίζουν διδακτικό προσωπικό, γονείς-κηδεμόνες και μαθητές. Κι αν κάποιες από αυτές μοιάζουν κωμικοτραγικές, κανένας δεν γελάει όταν η τύχη δεν είναι με το μέρος μας και προκαλούνται ατυχήματα, πολλώ δε μάλλον δυστυχήματα. 

«Η θάλασσα είναι ζωή!» – Διαγωνισμός εικαστικής τέχνης για μαθητές

Ένας πανελλήνιος διαγωνισμός εικαστικής τέχνης που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει την νέα γενιά για την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος.

Με αυτό το σκεπτικό η περιβαλλοντική οργάνωση “Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος” (HELMEPA), απευθύνει κάλεσμα στην μαθητιώσα νεολαία των παιδιών του Λυκείου, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο για την προστασία και την υγεία των θαλασσών, με θέμα «Η θάλασσα είναι ζωή!». Οτιδήποτε αφορά την ζωγραφική, την φωτογραφία, ή ότι άλλο σύνθημα φανταστούν.

Άποψη: Δέσποινα Ράμμου - Μήπως Πρέπει να Ντύσουμε τα Αγάλματα;

Μήπως οι καιροί μάς επιβάλλουν να ντύσουμε τα αγάλματα; Και αν ο Pirandello με το έργο του «Να Ντύσουμε τους Γυμνούς» θίγει το πώς άνθρωποι που αισθάνονται «γυμνοί» σπεύδουν να φορέσουν τα «ρούχα» που οι άλλοι προορίζουν γι’ αυτούς, στην περίπτωση ενός έργου τέχνης πώς να εξηγήσουμε αυτό που συνέβη πριν από λίγο καιρό στη Φλόριντα των ΗΠΑ;

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της IBBY – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε μια όμορφη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αρχή της εκδήλωσης έγινε με την ανάγνωση του φετινού μηνύματος της ημέρας, “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με” που διάβασε ο δημιουργός του Βαγγέλης Ηλιόπουλος, παρουσία της εικαστικού Φωτεινής Στεφανίδη που φιλοτέχνησε τη φετινή αφίσα.

Χαϊδελβέργη: Το Ελληνικό Σχολείο της πόλης διοργανώνει την πρώτη Ολυμπιάδα για μαθητές

Με χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση του Ελληνικού Σχολείου Χαϊδελβέργης το οποίο διοργανώνει το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 την 1η Oλυμπιάδα ελληνικών σχολείων του Rhein-Neckar.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Artika δημιουργεί ένα διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών αφιερωμένο στην πρώτη ηλικία του ανθρώπου. Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του και να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό τη δουλειά ξένων καλλιτεχνών και διαφορετικά είδη παραστάσεων.

«Πληγές» στο σχολικό δίκτυο του Βύρωνα

Συνεχίζονται τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία του Βύρωνα, εκεί όπου πριν από δύο περίπου εβδομάδες το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο, συγκρότημα που στεγάζει περίπου 800 μαθητές και χτίστηκε το 1965, έκλεισε, λόγω πτώσης σοβά από τη μετόπη της ταράτσας, στο προαύλιο του σχολείου.

Δύο ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη δεύτερη και τρίτη θέση σε αγώνα 5 χιλιομέτρων του 6ου «Olympic Day Run»

Δύο ανήλικοι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν κέρδισαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, τρέχοντας 5 χιλιόμετρα στο 6ο «Olympic Day Run», που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι δρομείς, οι οποίοι διαμένουν σε εποπτευόμενα διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης, ανέβηκαν στο βάθρο γεμάτοι χαρά και περηφάνια για τις θέσεις που κατέκτησαν.