Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση: Πρώτη φορά στο σούπερ μάρκετ

«Για όλα τα πράγματα που ζούμε υπάρχει η πρώτη φορά.
Η πρώτη φορά στη ζωή σου που είδες μια γάτα στο δρόομο.
Η πρώτη φορά στη ζωή σου που δεν είδες μια γάτα στο δρόμο»

Ο Σερέφας έγραψε ένα παιδικό βιβλίο για τη σωστή συμπεριφορά στο σούπερ μάρκετ, ένα μέρος στο οποίο πολλές φορές οι γονείς αντιμετωπίζουμε «απρόοπτα» από τους τρόπους των παιδιών μας (όσοι δεν έχετε μαζέψει από το διάδρομο πεσμένα προϊόντα μετά το χαρακτηριστικό ήχο «ουπς» ή λέτε ψέματα ή είστε ΠΟΛΥ τυχεροι).

Η υπερβολική χρήση smartphones δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα σε μία ολόκληρη γενιά

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η τεχνολογία έχει εισχωρήσει στη ζωή μας αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο όχι μόνο επικοινωνούμε αλλά κυρίως αυτόν με τον οποίο ζούμε.Ωστόσο, όπως υποστηρίζει σε άρθρο της στο περιοδικό The Atlantic Καθηγήτρια Ψυχολογίας από το San Diego,φαίνεται πως η υπερβολική χρήση smartphones, tablets και μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί κατάθλιψη στους εφήβους.

Υποχρεωτική μεταφορά μαθητών σε άλλο σχολείο

Υποχρεωτική μεταφορά μαθητών που πλεονάζουν σε ένα σχολείο προς ένα άλλο θα αναγκαστούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί κατά την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους. Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Δωρεάν Internet και για τους υπόλοιπους φοιτητές ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Ιδιαιτέρως θετική θεωρούν γονείς και φοιτητές την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιδότηση ίντερνετ σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές, των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αντίστοιχα.

Αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα υποδέχθηκε «ζεστά» αυτή την πρωτοβουλία, με την προτροπή, όμως, να επεκταθεί και στους υπόλοιπους φοιτητές. Επισημαίνουν επίσης, ότι με αυτό το μέτρο θα ενεργοποιηθούν και οι ίδιοι οι καθηγητές, καθότι τα παιδιά είναι ήδη εξοικειωμένα με το διαδίκτυο, ενώ αρκετοί εκπαιδευτικοί, όχι.

Πότε λήγει η προθεσμία δήλωσης περιοχών προτίμησης για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Άρχισε από σήμερα η δήλωση, από τους εκπαιδευτικούς, των περιοχών προτίμησης για πρόσληψή τους ως αναπληρωτές πλήρους ή και μειωμένου ωραρίου, ή και ως ωρομίσθιοι, σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης, σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (ΔΥΕΠ), για το σχολικό έτος 2017-2018.

Πατέρας, μόνος, δεν ψάχνει άλλον για την ανατροφή του παιδιού

Αντισυμβατικός, χωρίς αμφιβολία, ο ρόλος που χρειάστηκε να υπηρετήσουν κάποιοι μπαμπάδες, όταν ανέλαβαν αποκλειστικά το μεγάλωμα του παιδιού τους. Η απουσία της μητέρας-τροφού, επιβεβλημένη από την ίδια τη ζωή. Το κενό, τεράστιο. Οπως και ο αγώνας, στον οποίο αποδύθηκαν οι συγκεκριμένοι πατεράδες. Η άνευ όρων αγάπη, η απόλυτη αφοσίωση και η επιβολή ορίων, καθώς και η καλλιέργεια της αυτονομίας των παιδιών, βασικά συστατικά για την επιτυχημένη –αν και αντίξοη– διαδρομή, που δεν επέλεξαν, αλλά τελικά τους ανέδειξε σε ήρωες της καθημερινότητας.

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα…30 χρόνια μετά» υπέρ του σωματείου TherapyDogs

Η θεατρική ομάδα TheatERT3, που αποτελείται από εργαζόμενους και φίλους της ΕΡΤ3, παρουσιάζει την κωμωδία του Αλέξανδρου Ντερπούλη και του Σεραφείμ Σίλα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα…30 χρόνια μετά», την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21:00, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη.

Ποιοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να επιλέξουν Σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 24 Αυγούστου είναι συγκεκριμένοι οι κλάδου που μπορούν να δηλώσουν εκκλησιαστικά σχολεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε τι λέει το συγκεκριμένο απόσπασμα του ΦΕΚ, το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε όλο ΕΔΩ