Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ημερολόγιο ΚΕΑ 2018 (δωρεάν εκτυπώσιμο)

Μαθήματα, διαγωνίσματα, σεμινάρια, συνέδρια, δραστηριότητες, εκδηλώσεις. Η λίστα φαίνεται ατελείωτη και η οργάνωση και ο προγραμματισμός είναι πάντα μία πρόκληση, ειδικά στην αρχή της χρονιάς. Γι' αυτο το λόγο στο ΚΕΑ φροντίζουμε να έχουμε και το δικό μας μηνιαίο, εκτυπώσιμο ημερολόγιο. Εάν θέλετε κι εσείς το ημερολόγιο του ΚΕΑ για το 2018, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ

Υπερκινητικά είναι συχνά τα παιδιά των γυναικών που κάπνιζαν κατά την κύηση

Kίνδυνο γέννησης παιδιού με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που καπνίζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδίως αν κάνουν πολλά τσιγάρα κάθε μέρα.

Πόσα σνακ επιτρέπεται να τρώνε τα παιδιά καθημερινά;

Τα σνακς έχει αποδειχθεί ότι παίζουν καίριο ρόλο στην επιδημία παχυσαρκίας που μαστίζει ενήλικες και παιδιά. Ο αγγλικός φορέας Δημόσιας Υγείας συστήνει στους γονείς να θέσουν αυστηρότερα όρια στα παιδιά ως προς την κατανάλωση υγρών και στερεών σνακς μεταξύ των γευμάτων. 

Πανεπιστήμιο: Οι αντιγραφές συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα;

Το 2017 «έκλεισε» με ιδιαίτερα απαισιόδοξα μηνύματα για την Ελληνική Πανεπιστημιακή παιδεία.

Κάτι οι απρόκλητες επιθέσεις έναντι καθηγητών που τολμούν να διαμαρτυρηθούν για την αθρόα αφισοκόλληση των πανεπιστημιακών χώρων, κάτι οι επιθέσεις «γιουρούσια» από γνωστούς-άγνωστους τόσο σε φοιτητές όσο και σε πανεπιστημιακούς χώρους, δημιουργούν, τουλάχιστον στον ορθά σκεπτόμενο πολίτη, την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε επειγόντως μία σοβαρή συζήτηση για την πλήρη κατάργηση του ασύλου το οποίο, εξακολουθεί, ακόμα και σήμερα, να αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία.

Διεθνής διαγωνισμός για νέους επιστήμονες

Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό FameLab, θέλοντας να αναδείξουν για δωδέκατη συνεχή χρονιά τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός έχει δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες νέους να μοιραστούν το πάθος τους για τo «άνοιγμα» της επιστήμη στο ευρύ κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή τους δεινότητα. 

7 διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές που χάνουν την όρασή τους (αλλά συνεχίζουν να ξεχωρίζουν)

Στις αρχές Δεκεμβρίου η dame Judi Dench, κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου «Κερκ Ντάγκλας» για την συνολική προσφορά της στην 7η Τέχνη, εξομολογήθηκε πως η όρασή της εξασθενεί καθώς πάσχει από εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Όπως ανέφερε μάλιστα, η νόσος της στερεί τη δυνατότητα να απολαύσει ό,τι αγαπά περισσότερο, δηλαδή μια ταινία ή μια θεατρική παράσταση.

Μήνυση γονέων για αίθουσες - αποθήκες σε σχολείο της Καλαμαριάς

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν γονείς μαθητών από τρεις τάξεις του 23ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που τα παιδιά τους κάνουν μάθημα.

Σύμφωνα με τους γονείς, το σχολείο, το οποίο λειτουργεί ως 12θέσιο, αντιμετωπίζει σοβαρά στεγαστικά, λειτουργικά και κατ' επέκταση εκπαιδευτικά προβλήματα.