Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης –μοναδική στην κατηγορία της στον ελληνικό χώρο- εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2004, με στόχο να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών εκθέσεων βιβλίου. Σύντομα κατάφερε να αναδειχθεί σε κομβικό άξονα πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ευρώπης, Βαλκανίων, Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. 

Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης: 3ο Spring Bazaar

Το 3ο Spring Bazaar των Φίλων της Μέριμνας είναι γεγονός!

Η άνοιξη έφτασε και οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης, πιστοί στο ραντεβού τους μαζί σας, ετοίμασαν για μία ακόμη χρονιά το Spring Bazaar, που τείνει να αποτελέσει θεσμό για την πόλη.

Τα παιδιά θυμούνται τα ψέμματα των γονιών τους

"Φάε το φαγητό σου γιατί θα έρθει ο μπαμπούλας να σε πάρει". Μικρά ψέμματα σαν κι αυτό που λένε συνέχεια οι γονείς στα μικρά παιδιά τους μπορεί να μην είναι και τόσο αθώα. Έρευνα Αμερικανών και Καναδών επιστημόνων δείχνει πως τα παιδιά δεν ξεχνούν ποτέ αυτά τα ψέμματα και χάνουν αργότερα, έστω και υποσυνείδητα την εμπιστοσύνη στους γονείς.

Το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-μαγουλάδων δεν προκαλεί αυτισμό στα παιδιά

Το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (μαγουλάδων), γνωστό διεθνώς ως MMR, δεν αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη διαταραχών αυτισμού στα παιδιά που το κάνουν, συνεπώς οι γονείς δεν πρέπει να έχουν τέτοιους φόβους και να αποφεύγουν τον εμβολιασμό. Αυτό είναι το καθησυχαστικό συμπέρασμα μιας ακόμη νέας μεγάλης επιστημονικής έρευνας, η οποία αξιολόγησε την ασφάλεια του ευρέως διαδεδομένου εμβολίου.

Δώρα γονέων εισάγουν τέκνα στο Χάρβαρντ

Τα κλειδιά που μπορούν να σας ξεκλειδώσουν τις θύρες του Χάρβαρντ αποκαλύπτει ο επικεφαλής του τμήματος αιτήσεων του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Ενα από τα εφόδια που σίγουρα θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε μία θέση στα φοιτητικά έδρανα του πανεπιστημίου είναι να είστε τέκνο αποφοίτων του ιδίου πανεπιστημίου ή να έχετε εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις.

Θεραπεία και... μόδα το βρεφικό μασάζ

Μετά το μασάζ για τους μεγάλους, ήρθε το μασάζ για τα βρέφη! Σε νέα μόδα τείνει να εξελιχθεί το βρεφικό μασάζ που υπόσχεται ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι στους μεγάλους. Μάλιστα, πολλές ευαισθητοποιημένες μητέρες προσφέρουν τις συνεδρίες βρεφικού μασάζ ως δώρο σε φίλες τους μόλις βγουν από το μαιευτήριο αντί για προίκα μωρού! Οπως λένε οι ειδικοί, τα οφέλη από το μασάζ στα βρέφη είναι πολλαπλάσια, καθώς ανακουφίζει τα παιδιά από πολλές ενοχλήσεις, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στο δέσιμο με τους γονείς του.

Αυξάνονται οι 15χρονοι που κάνουν χρήση κάνναβης

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την χρήση ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, όπου παρατηρούνται αυξητικές τάσεις, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών και των Οινοπνευματωδών στην Ελλάδα, που δημοσιοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Vodafone: Βράβευση για την εφαρμογή “Vodafone Speaking App”

Η Vodafone διακρίθηκε με το αργυρό βραβείο για την εφαρμογή “Vodafone Speaking App” στην Κατηγορία “Best Social and economic development app” στο πλαίσιο των Apps Awards 2015.

Η εφαρμογή Vodafone Speaking App είναι η πρώτη και μοναδική μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία (text-to-speech) για Android που προσφέρει σωστή ανάγνωση των Ελληνικών στα γραπτά μηνύματα (SMS), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το διαδίκτυο, αλλά και στους τηλεφωνικούς αριθμούς από τον κατάλογο επαφών, τις κλήσεις, τις ημερομηνίες, κλπ.

Επιλογή και εγγραφή μαθητών στην Α' τάξη Καλλιτεχνικών Γυμνασίων

Από Παρασκευή 15 Μαΐου μέχρι Δευτέρα 15 Ιουνίου οι αιτήσεις
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων κατόπιν επιλογής. Τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις περιλαμβάνουν τις εξής κατευθύνσεις:

α. Εικαστικών Τεχνών
β. Θεάτρου-Κινηματογράφου
γ. Χορού

Το Σικάγο αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τα σχολεία του

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται το εκπαιδευτικό σύστημα του Σικάγου, το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα. Το αρμόδιο όργανο, το Συμβούλιο Εκπαίδευσης Σικάγου, προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων για ανακαίνιση αιθουσών και τοποθέτηση κλιματισμού, διαθέτοντας στην αγορά ομόλογα αξίας συνολικά 296 εκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά επρόκειτο να γίνει δημοπρασία τίτλων 372 εκατ. δολαρίων, η οποία, όμως, καθυστέρησε μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας σε μία βαθμίδα πάνω από τα ομόλογα «σκουπίδια». Δύο ήταν οι οίκοι που αποφάσισαν τον Μάρτιο την υποβάθμιση, αυτός της Moody’s κι εκείνος της Fitch Ratings.

Ινδία: 13χρονη γράφει επιστολή παρακαλώντας να μην παντρευτεί

Ένα 13χρονο κορίτσι στην Ινδία έστειλε γράμμα στο διευθυντή του σχολείου της, παρακαλώντας τον να τη σώσει από τον επερχόμενο γάμο της.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, η μαθήτρια, που ονομάζεται Duli Hembrom, στράφηκε στο διευθυντή του σχολείου αφού απέτυχε να πείσει τους γονείς της. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου προσπάθησε με κάθε τρόπο να σταματήσει το γάμο και γι' αυτό έστειλε το γράμμα του μικρού κοριτσιού στην εφημερίδα India Times, με την ελπίδα ότι η δημόσια προβολή θα ενεργοποιήσει το συναίσθημα των γονιών της.

Ινδία: 2.000 βρέφη γένους θηλυκού θανατώνονται καθημερινά

Δύο χιλιάδες βρέφη θηλυκού γένους «θανατώνονται» κάθε μέρα στην Ινδία εξαιτίας της προτίμησης των Ινδών στα αγόρια. Τα περισσότερα, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό για τις Γυναίκες και την Ανάπτυξη των Παιδιών, θανατώνονται ως έμβρυα και άλλα αμέσως αφού γεννηθούν.