Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πιλοτικό πρόγραμμα άσκησης για φοιτητές ΑμεΑ στο ΑΠΘ

Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου το Πιλοτικό Πρόγραμμα Φυσικής δραστηριότητας – Ενδυνάμωσης και Αναψυχής που διοργανώνει η Επιτροπή Εποπτείας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.

Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη χημεία από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στo εξωτερικό, στον κλάδο της Χημείας, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.

Ψυχολογία: Το θεατρικό παιχνίδι και το παιδί

Παιδική ψυχολογία και καλλιτεχνικές ανησυχίες στη συσκευασία ενός άρθρου του PaintBox magazine που μας κατατοπίζει πως θα τα συνδυάσουμε αρμονικά μεταξύ τους.
Κατεβάστε χωρίς χρέωση ή εγγραφή το τεύχος Ιανουαρίου από την ιστοσελίδα του περιοδικού (www.paintboxmag.grκαι .com), για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.
Πηγή: paintboxagazine

Ε.Κ.Β.Ε: Νέα ημερομηνία για διάλεξη Παπασπύρου


Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Tο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό για την ανταπόκρισή του, θα συνεχίσει την πιλοτική λειτουργία του τις Κυριακές από 26 Φεβρουαρίου έως και 8 Απριλίου 2012 και ώρες 10.00 -13.00 (εξαιρείται η Κυριακή 25 Μαρτίου).

Ημερίδα: Καινοτόμα ή Αποτελεσματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή

Η Π.Ε.Ε.Π. διοργάνωσε τον περασμένο Μάιο την 1η Ημερίδα Καινοτόμων και Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια και ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία των συναδέρφων για συνέχιση της προσπάθειας αυτής, συνεχίζουμε και φέτος με τη διοργάνωση της 2ης Ημερίδας Καινοτόμων και Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής.

Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: από τους Αργοναύτες ως τη... σοκολάτα

Γνωριμία με την ελληνική χλωρίδα και πανίδα, με τα μυστικά της σοκολάτας, με τη μυθολογία μέσα από την Αργοναυτική Εκστρατεία αλλά και με την ισορροπημένη διατροφή είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του «Ελληνικού Κόσμου», του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για τον Μάρτιο, που υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή τους μικρούς φίλους του για να παίξουν, να μάθουν και να αυτενεργήσουν.

Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανακοίνωσε ότι δέχεται υποψηφιότητες για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:

Συνδέονται πονοκέφαλοι και κολικοί...

Οι μητέρες που υποφέρουν από πονοκεφάλους έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά με κολικούς, σε σχέση με τις μαμάδες που ποτέ δεν είχαν ιστορικό πονοκεφάλων και ημικρανιών, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα ομάδας νευρολόγων του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας - Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής την παιδονευρολόγο Αμι Γκέλφαντ του Κέντρου Πονοκεφάλου.

«Ανεβασμένα» e-books αλλάζουν την αγορά του βιβλίου

Ένας νέος τεχνικός και ανοίκειος όρος συμπεριλαμβάνεται πλέον στο λεξιλόγιο του εκδοτικού χώρου. Το «εμπλουτισμένο ψηφιακό βιβλίο» (enhanced e-book) έρχεται να προστεθεί δίπλα στο e-book, στο ψηφιακό ή ηλεκτρονικό βιβλίο, στον ηλεκτρονικό αναγνώστη κτλ., στις λέξεις που αποδίδουν τη νέα αναγνωστική συνθήκη που κερδίζει διαρκώς έδαφος: την ανάγνωση από την οθόνη αντί από το χαρτί. 

Στα άδυτα του Καπνεργοστάσιου

Οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων υποδέχτηκαν τον κοινό και παρουσίασαν το σπάνιας ομορφιάς επιβλητικό κτίριο του παλιού Καπνεργοστασίου επί της Λένορμαν στον Κολωνό. Γνωρίσαμε την Μπενάκειο Βιβλιοθήκη και την Βιβλιοθήκη της πόλης των Αθηνών, τα σπάνια βιβλία τους, μάθαμε τα μικρά μυστικά συντήρησης των βιβλίων, πήραμε μια γεύση της έρευνας σε παλιά περιοδικά και παλιές εφημερίδες, πως τυπώνεται το ΦΕΚ και φύγαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις.