Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Η αλήθεια για την τηλεόραση και τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)

Η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης θέτει τα παιδιά σε κίνδυνο να εμφανίσουν ΔΕΠΥ; Τι γίνεται με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια στο iPad; Οι πιο πρόσφατες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής σχετικά με τον χρόνο που μπορούν να περνούν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες αντικατοπτρίζουν μια αλλαγή στην κουλτούρα — και στην ιατρική έρευνα.

Πιστοποίηση αναπηρίας: Έρχονται νέες αλλαγές στα ΚΕΠΑ

Νέες παρεμβάσεις με στόχο τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του χρόνου αναμονής για τα ραντεβού και την βελτίωση της προσβασιμότητας στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) προωθούν το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα Άτομα με Αναπηρία, παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

112 και για τα κλειστά σχολεία - Νέο μοντέλο πρόληψης φυσικών καταστροφών

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έχει ως κεντρικό άξονα την πρόληψη και εστιάζει στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται πριν την εκδήλωση κρίσεων, προκειμένου αυτές να μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα σε εκπαιδευτικούς για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ) διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης, με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, την ισότητα και την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων κατά την επαφή τους με τη δημόσια διοίκηση. 

Σχολική βία - Μιχαηλίδου για πλατφόρμα: Ο εκπαιδευτικός δεν θα μπορεί να κάνει καταγγελία

«Καμία χώρα δεν έχει βρει καμιά χρυσή τομή στο πρόβλημα του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Έχουμε χιλιάδες καταγγελίες για βία στους ανηλίκους τον μήνα στην αστυνομία. Αν δεν κάνω λάθος είχαμε γύρω στις 1.300 τον περασμένο μήνα» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Easy FM.

Σοβαρές παρατυπίες στις σχολικές εκδρομές

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατόπιν αιτήματος της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διενήργησε έλεγχο με αντικείμενο τη νομιμότητα της διαδικασίας πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών, κατά τα σχολικά έτη 2021-22, 2022-23 στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Ν. Αττικής - 14 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (7 Πρωτοβάθμιας και 7 Δευτεροβάθμιας), περίπου 600.000 μαθητές.

Περιβάλλον και εκπαιδευτική ρομποτική

 

Συντονισμός της εξεταστέας ύλης των «γραπτώς» εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις 2023-2024

Εγκύκλιο για τον συντονισμό της εξεταστέας ύλης των «γραπτώς» εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις 2023-2024, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

Έργα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία στο Ρέθυμνο και στο πλαίσιο της πράξης «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός – Αειφόρος Τουρισμός»

Έκλεισε η Πράξη «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός – Αειφόρος Τουρισμός» και ακρωνύμιο «In-Heritage» με το δήμο του Ρεθύμνου να έχει υλοποιήσει έργα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Κουλουράκια με μήνυμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από γυναίκες με αναπηρία

Μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης υλοποιεί η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ωφελούμενες των ΚΔΑΠ-μεΑ του δήμου έφτιαξαν κουλουράκια στο σχήμα του διεθνούς συμβόλου πρόληψης του καρκίνου του μαστού, της γνωστής σε όλους μας ροζ κορδέλας.