Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Προβολή: Why students don't text message in my class


Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στις σχολικές τάξεις (όλων των βαθμίδων) είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το βίντεο δείχνει έναν (ακραίο;) τρόπο για να προλάβετε τέτοιου είδους καταστάσεις.

LiveBinders…δημιουργήστε τα δικά σας e-ντοσιέ

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα το Livebinders ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ντοσιέ ιδιαίτερα χρήσιμου στις εργασίες των μαθητών μας στο σπίτι αφού ουσιαστικά λειτουργεί ως βιβλιοθήκη υλικού βοηθώντας στην οργάνωση των πληροφοριών για κάποιο θέμα.

Κάλεσμα για συνεργατική μετάφραση από Creative Commmons και ΕΛ/ΛΑΚ

Κάλεσμα για συνεργατική μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου "The Power of Open" απευθύνουν οι κοινότητες Creative Commons και ΕΛ/ΛΑΚ ("Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα"). Διαβάστε περισσότερα στον  Ηλεκτρονικό Αναγνώστη

Έχει κακούς βαθμούς στο σχολείο; Χρειάζεται γυμναστική…

Η συστηματική γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα παιδιά και τους εφήβους με τα μαθήματά τους στο σχολείο, σύμφωνα με την συνδυασμένη ανάλυση προγενέστερων μελετών.

Κιβωτός του Κόσμου

Είναι η Κιβωτός των παιδιών, των ανυπεράσπιστων γυναικών, της οικογένειας. Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 από τον 26χρονο τότε ιερέα στον ναό του Αγίου Γεωργίου Κολωνού, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. «Τότε δεν γνώριζα σε ποια περιοχή θα με έστελναν ως νέο ιερέα. Επεσα εδώ σαν αλεξιπτωτιστής», λέει. Διαπίστωσε τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Ευρωδικαστήριο: Ελεύθερη η επιλογή επωνύμου

Οι γονείς έχουν δικαίωμα να δίνουν στα παιδιά τους όποιο (και όσα) επώνυμο επιθυμούν, καθώς απαγορεύεται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παρακάμπτουν τις συνήθειες και την οικογενειακή παράδοση των υπηκόων τους, που έχουν διαφορετική ιθαγένεια και κατοικούν σε αυτά.

Παιδική δουλεία για τα σέξι εσώρουχα

Μικρά παιδιά στην Αφρική μαζεύουν το βαμβάκι που χρησιμοποιείται για τα εσώρουχα της εταιρείας Victoria's Secret. Σ' ένα μακροσκελές ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Καμ Σίμσον, το πρακτορείο Bloomberg περιέγραψε την πραγματικότητα της εργασίας ανηλίκων στις βαμβακοφυτείες της Δυτικής Αφρικής και κατήγγειλε ότι πίσω από το Πρόγραμμα Δίκαιου Εμπορίου στην Μπουρκίνα Φάσο (Fair Trade Programme in Burkina Faso) επικρατεί κατάσταση πραγματικής δουλείας. Η αμερικανική εταιρεία σέξι εσωρούχων Victoria's Secret κατηγορείται πως αγοράζει αφρικανικό βαμβάκι που μαζεύουν παιδιά υποχρεωμένα να δουλεύουν χωρίς πληρωμή.

Μια σονάτα για καρχαρίες

Από τις 32 σονάτες του για πιάνο, ο Μπετόβεν δεν άκουσε παρά μόνο μία να παίζεται δημόσια, ως μέρος προγράμματος ενός ρεσιτάλ: Αυτή σε λα μείζονα. 

Πρώτα ακρόαση και μετά τιμωρία μαθητή

Οδηγίες για τη διαδικασία επιβολής ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, δίνονται με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρείται η υποχρέωση να υπάρχει ακρόαση του μαθητή και του κηδεμόνα του, αφού όμως θα έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωσή τους προ πενθημέρου, στην οποία θα αναφέρεται ο τόπος, η ημέρα, η ώρα της ακρόασης και θα προσδιορίζεται το αντικείμενο του μέτρου ή της ενέργειας.

Λογισμικό (εκπαιδευτικό) στην Ειδική Αγωγή

To NOESI.GR παρουσιάζει λογισμικό που ξεχώρισε για την εκπαιδευτική του αξία στην ειδική αγωγή. Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα "Παρότι δεν πρόκειται για τεχνολογικά ανεπτυγμένες υλοποιήσεις, το υλικό μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο σε διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια ή στο σπίτι, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα μέσα.