Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα

Με έντονο το "χρώμα" της παράδοσης γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Πληθώρα εθίμων αναβιώνουν σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και μετά την Ανάσταση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΟΑΚ - ΓΓΑ

                                                           Δελτίο Τύπου 30-03-2010

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το κίνημα Κωφών Αθλητών, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, λόγω της αμφισβήτησης που υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2013, οι οποίοι έχουν ανατεθεί εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας.

Οι κίνδυνοι του Πάσχα

Διαβάστε σχετικά με τα επικίνδυνα υλικά που έχουν οι πασχαλινές λαμπάδες καθώς και τον κίνδυνο που κρύβουν οι "αναστάσιμες" κροτίδες.

Τεστ και θεραπεία για άσθμα - αλλεργική ρινίτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα και το άσθμα πολύ συχνά εμφανίζονται μαζί και προσβάλ­λουν τον ασθενή. Ο λόγος για τη συνύ­παρξη των δύο αυτών παθήσεων, που έχουν ως στόχο δύο διαφορετικά όργα­να (τον βλεννογόνο της μύτης αφενός και τους πνευμονικούς βρόγ­χους αφε­τέρου), είναι άγνωστος.

Γκρέις, Κάρα και Τρισέλ...


Η Μπάρμπι σήμερα είναι Αφροαμερικανίδα. Στην εποχή του Ομπάμα και της Οπρα έρχονται τρία νέα εν δυνάμει είδωλα αμερικανικής καταγωγής, που μπορεί να βοηθήσουν μακροχρόνια στον μεγάλο αγώνα για την ισότητα των φύλων και τη φυλετική ποικιλομορφία. Τα ονόματά τους; Γκρέις, Κάρα και Τρισέλ.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ



Ο Κλάδος Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛΨΕ) και ο Τομέας Κοινωνιολογίας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας - ΕΣΔΥ) διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ, με τίτλο

«Κοινοτική Κλινική Ψυχολογία / Ψυχολογία της Υγείας και Δημόσια Υγεία»

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2010, σε συνδιοργάνωση με τον Τομέα Κοινωνιολογίας της ΕΣΔΥ.
Στόχος του συνεδρίου είναι να αναζητήσει τον κοινό τόπο τριών κλάδων της ψυχολογίας (Κοινοτική, Κλινική, Υγείας) και μιας θεματικής περιοχής (Δημόσια Υγεία) έχοντας ως ορίζοντα την κοινότητα
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, στρογγυλά τραπέζια και προσκεκλημένες ομιλίες για γενικά θέματα, όπως: Πολιτισμός, κοινωνία και υγεία, πρόληψη και προαγωγή της υγείας, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στην κοινότητα, επιδημιολογικά ζητήματα ψυχικής υγείας στην κοινότητα, πολιτικές Υγείας στην κοινότητα, έρευνα στην κοινότητα, κ.λ.π.
Επίσης, ειδικότερα θέματα, όπως ψυχολογία, ψυχική υγεία και ΜΜΕ, ψυχοκοινωνικοί παράγοντες και στρες, μετανάστευση, ψυχολογία και Δημόσια Υγεία, γήρανση, παγκοσμιοποίηση και κοινοτική ψυχολογία, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ψυχολογία της υγείας και Δημόσια Υγεία, αναπαραγωγική ψυχολογία, εξαρτήσεις κ.λ.π
Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την πλούσια εμπειρία που έχει συσσωρευτεί στο χώρο και να την αναδείξουν μέσα από ένα επιστημονικά γόνιμο διάλογο.




Η καλή διατροφή κάνει... ξεφτέρια τους μαθητές


O διάσημος τηλεμάγειρας Τζέιμι Ολιβερ, σταυροφόρος της υγιεινής διατροφής των παιδιών, κατάφερε με τα υγιεινά γεύματα που εισήγαγε σε δημόσια σχολεία της Βρετανίας να βελτιώσει τις επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις τους. Τα εντυπωσιακά στατιστιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ετήσια διάσκεψη οικονομολόγων της Βασιλικής Οικονομικής Εταιρείας, μιας από τις αρχαιότερες οικονομικές λέσχες του κόσμου, με περισσότερα από 3.000 μέλη, το 60% των οποίων ζει εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.