Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ελεύθερος χρόνος μαζί με τα παιδιά

Διαβάστε το άρθρο της κας Καρίκη σχετικά με τον ελέυθερο χρόνο που περνάμε με τα παιδιά μας.

Μαθητικά Συγκροτήματα Σε Αμιλλα


Η μουσική είναι «αντίδοτο στην αποξένωση που προκαλούν οι ώρες μπροστά στον υπολογιστή», πιστεύουν τα 78 μαθητικά συγκροτήματα που διαγωνίστηκαν για μια θέση στο Φεστιβάλ Schoolwave

Μαθητές σε... απόγνωση


Μαθητές υπερκινητικοί, με διάσπαση προσοχής, επιθετικοί απέναντι στους συμμαθητές τους, με χαμηλές σχολικές επιδόσεις. Δεν πρόκειται για τον «ιό» της εφηβείας, αλλά για τις πρώτες ενδείξεις της σχολικής αποτυχίας, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονη νόσο, οδηγώντας σε απόγνωση τους μαθητές με απειλητικές συνέπειες, ακόμη και για την ίδια την υγεία τους.

Η δύναμη της σκέψης «κινεί» τις συσκευές μας

H δυνατότητα ελέγχου ηλεκτρονικών συσκευών με τη δύναμη της σκέψης γοήτευε τους επιστήμονες επί χρόνια. Θα μπορούσε αυτή ακριβώς η δυνατότητα να βοηθήσει στη δημιουργία ενός παιχνιδιού βίντεο που θα έσβηνε κάθε προηγούμενο. Ταυτόχρονα, όμως, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη καθώς θα βοηθούσε ανθρώπους που πάσχουν από τετραπληγία να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να κινούν τεχνητά μέλη ή να κατευθύνουν αναπηρικά αμαξίδια ή ρομπότ.

Ήθη κι έθιμα των ανθρώπων του κάμπου τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα από βραβευμένη εργασία εκπαιδευτικού από την Ακαδημία Αθηνών




Πώς ζούσε τη Μεγάλη Εβδομάδα το καραγκούνικο στοιχείο στα χωριά του κάμπου; Ποια ήταν τα ήθη και ποια τα έθιμα; Ο εκπαιδευτικός Ζήσης Τζιαμούρτας, στην εργασία του, "Λαογραφική πινακοθήκη των Καραγκούνηδων" η οποία βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (έπαινος Α'), δίνει απάντηση σ' αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά με τα ήθη κι έθιμα των ανθρώπων του κάμπου την Εβδομάδα των Παθών.

«Στοπ» σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας από την Ε.Ε.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αποτρέψει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας όπως δήλωσε η αρμόδια επίτροπος.

Έλληνας ο μικρότερος παραπληγικός τενίστας στον κόσμο




Μία μηνιγγοκήλη στη σπονδυλική στήλη τον έχει καθηλώσει από μωρό στο αναπηρικό αμαξίδιο. Σήμερα, στα έντεκά του χρόνια, ο Ραφαήλ Πατρωνίδης από το Δήμο Νίκαιας Λαρίσης, έχει καταφέρει, με τη δύναμη της αγνής ψυχής του, να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια και να καταστεί ο μικρότερος αθλητής τενίστας σε καρότσι στον κόσμο.

Εγκύκλιος για κάλυψη φυσικοθεραπείας στο δημόσιο


Πλαφόν 30 συνεδριών το χρόνο στις φυσικοθεραπευτικές πράξεις TENS και Biofeedback, ορίζεται για τους ασφαλισμένους στο δημόσιο.


Ριψοκίνδυνοι ετών 14

Oμάδα ειδικών στη Βρετανία υποστηρίζει ότι η ηλικία που κρύβει τους μεγαλύτερους κινδύνους στον άνθρωπο είναι αυτή των 14 ετών.

Υπουργικές αποφάσεις αποκλεισμού μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Μαθητές δύο ταχυτήτων, πλέον με υπουργική βούλα)

Παραμονές των γιορτών του Πάσχα, δύo υπουργικές αποφάσεις υπογεγραμμένες από την υφυπουργό Ε. Χριστοφιλοπούλου σχετικές με τους τρόπους εξέτασης των μαθητών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προάγουν ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που ευθέως στιγματίζει τους “ταπεινούς και καταφρονεμένους” του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Οι συμβασιούχοι με αναπηρία στα προγράμματα stage (Το βαρύ τίμημα της ανεργίας)

Το δικαίωμα στην εργασία έχει πάμπολλες όψεις. Για κάποιους ανθρώπους η δυνατότητα και μόνο να νιώθουν χρήσιμοι και να μετέχουν ενεργά στο κοινωνικό παιχνίδι αποτιμάται περισσότερο από την οποιαδήποτε αμοιβή. Η ενταξιακή όψη του δικαιώματος στην εργασία αποτυπώνεται στην περίπτωση του 38χρονου με κινητική αναπηρία Γ. Παπαγγέλη από τον Βύρωνα Αττικής, συμβασιούχου stage, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στις πασχαλινές διακοπές




Κατά την περίοδο των πασχαλινών εορτών τα σχολεία είναι κλειστά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, όπου και συμβαίνουν πολλά από τα παιδικά ατυχήματα. Για να τα αποφύγουμε, χρειάζεται κατάλληλη υποδομή, όπως κάγκελα και τζάμια ασφαλείας, καθώς και σωστή επίβλεψη.