Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Γιατί τα παιδιά θέλουν να γίνουν διάσημα;


Ο Καβάφης σε Braille για αναγνώστες με προβλήματα όρασης

Είχε ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση των δράσεων του Αρχείου Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση και την περιμέναμε: μια έκδοση ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη σε γραφή Braille για τους τυφλούς.

Η ανθολογία περιλαμβάνει δεκαέξι από τα πιο γνωστά ποιήματα του Καβάφη: «Όσο μπορείς», «Ιθάκη», «Περιμένοντας τους βαρβάρους», «Τείχη», «Μέρες του 1903», «Εις τα περίχωρα της Aντιοχείας», «Μύρης · Αλεξάνδρεια του 340 μ. Χ.», «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον», «Η διορία του Νέρωνος», «Η Σατραπεία», «Η πόλις», «Θερμοπύλες», «Τρώες», «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης», «Επέστρεφε», «Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.».

Συμεών Ρετάλης: «Θέλω να παραμένουν στο σχολείο τα παιδιά με δυσπραξία»

Ομιλητές και επισκέπτες στο TEDxAthens 2014 έμοιαζαν να βράζουν από ενεργητικότητα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Στο Playroom της Microsoft θα συναντούσαμε έναν από αυτούς τους δραστήριους ανθρώπους. Ο Συμεών (ή Σίμος) Ρετάλης είναι ένας από τους δύο δημιουργούς του Kinems, μιας λύσης που, όπως σύντομα θα μαθαίναμε, επιχειρεί να αξιοποιήσει το Kinect για να βγάλει τις κινητικές ικανότητες από την -έτσι κι αλλιώς δύσκολη- εξίσωση της διδασκαλίας στο σχολείο.

Περού: Πάνω από εκατό χιλιάδες παιδιά εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί

Στο Περού περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, γεγονός που επηρεάζει τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την υγεία και την ατομική ελευθερία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) στην πρωτεύουσα της χώρας Λίμα.

Για μια εβδομάδα τα παιδιά κλείνουν την τηλεόραση

Τί είναι η Camera Zizanio; Μπορεί ένα πιτσιρίκι του νηπιαγωγείου να γυρίσει ταινία; Ποιός είναι ο 6χρονος σταρ Τόμπι Λιτλ (και όχι, δεν πρόκειται για ψευδώνυμο), που έρχεται από τη Βρετανία με τη ... δεύτερη ταινία του;

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνει η ΕΛΕΠΑΠ στο Μετρό Συντάγματος

Την πραγματοποίηση διήμερης χριστουγεννιάτικης αγοράς (μπαζάρ) στο χώρο του Μετρό Συντάγματος ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) .

Με σύνθημα «Δώρα Αγάπης, Βήματα Ζωής», την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., το κοινό μπορεί να επισκεφθεί το Bazaar και να κάνει τις χριστογεννιάτικες αγορές. ενισχύοντας το έργο της ΕΛΕΠΑΠ, που φέτος συμπληρώνει 77 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του.