Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσωπο: Εστέρ Βέργκερ (Esther Vergeer)


Όταν η Εστέρ Βέργκερ καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι σε ηλικία 8 χρόνων, ένιωσε να χάνονται τα πάντα γύρω της. Βρήκε όμως, «σωσίβιο» στον αθλητισμό και τώρα, στα 32 της, αποχωρεί από το τένις ως ανίκητη!

Ένα μαρκαδόρος μια φορά …βγήκε από το κουτί του...

Παρουσίαση του βιβλίου «Ένα μαρκαδόρος μια φορά …βγήκε από το κουτί του κι είπε γεια!» της Ραχήλ Μαρτίδου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Δέκα οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τα Σχολικά Πρωταθλήματα

«Επεισόδια κατά τη διάρκεια Σχολικών Αγώνων, αποτελούν σοβαρή εκτροπή από τους σκοπούς και τους στόχους του Σχολικού Αθλητισμού και δεν πρόκειται να γίνουν ούτε κατ’ ελάχιστον ανεκτά».
Την προειδοποίηση αυτή κάνει εγγράφως το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα Λύκεια της χώρας , με αφορμή το ότι αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι τελικοί αγώνες σε επίπεδο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και στη συνέχεια οι συναντήσεις μεταξύ των νικητριών ομάδων όλων των Δ.Δ.Ε. της χώρας.

Προβολή: «ΚΛΕΙΩ»

Η ταινία «ΚΛΕΙΩ» του Γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων κέρδισε το Α΄Βραβείο Καλύτερης Μαθητικής Ταινίας στο 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που διεξήχθη στην Λάρισα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.

Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Σε συνέχεια του από 22/01/2013 εγγράφου μας προς τις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο 2013 στην Πάτρα, η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας δια των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης και σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλου ΠΕ19 κ. Μπίρμπα Θεόδωρο διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Η Ρομποτική ως εκπαιδευτικό εργαλείο» την Παρασκευή 22-02-2013από 12:00 έως 14:00 στην Αίθουσα Τ15 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Οδός Αρχιμήδους, Κτίριο 7 στο Ισόγειο, Πανεπιστήμιο Πατρών.

“Εξυπνο” σύστημα για ασανσέρ με κοινωνικές ευαισθησίες

Ο κύριος «Χ», ένας άνθρωπος με πρόβλημα όρασης, θέλει να επισκεφτεί την αδερφή του, που μόλις γέννησε, στη μαιευτική κλινική. Μπαίνοντας στον ανελκυστήρα, λέει το ονοματεπώνυμό της. Ο ανελκυστήρας δεν τον πηγαίνει απλά στον αντίστοιχο όροφο, αλλά του λέει σε ποιο δωμάτιο βρίσκεται η αδερφή του και πόσα κιλά είναι το βρέφος, που μόλις έφερε στον κόσμο!

Διατροφή και ασφάλεια τροφίμων στο σχολείο

Το σχολείο πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό-πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει και μπορεί να αποτελεί και το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων.